Kulturno-edukacijski program

Svjetski savez mladih organizira susret s nagrađivanim književnicima i pjesnicima

Pisanje

Pjesnici i književnici mladima će približiti značaj i ljepotu stvaranja književnih djela te umjetničkih klasika. Također, govorit će o odabiru pisanja kao svom autentičnom znanju i brojnim drugim temama kojima će posjetitelje potaknuti na stvaranje vlastitih književnih i umjetničkih djela.

Završni događaj projekta Lanterna pod nazivom Vitraj odvažnih održat će se, u organizaciji Svjetskog saveza mladih Hrvatska, u Školskom muzeju u Zagrebu. Zakazan je za 7. lipnja 2019. u 18:30. 

Riječ je o susretu s pjesnicima i književnicima koji će mladima približiti značaj i ljepotu stvaranja književnih djela te umjetničkih klasika. Također, govorit će o odabiru pisanja kao svom autentičnom znanju i brojnim drugim temama kojima će posjetitelje potaknuti na stvaranje vlastitih književnih i umjetničkih djela.

Gostuju:

  • Ivana Šojat, višestruko nagrađivana književnica i prevoditeljica;
  • Daniel Miščin, filozof i književni kritičar;
  • Stjepan Lice, pjesnik i književni kritičar.

Lanterna je kulturno-edukacijski program sastavljen od 6 radionica i navedenog susreta. Cilj je projekta osvijestiti mlade o važnosti kulture te ljepoti i važnosti hrvatskih književnih tekstova za osobni razvitak; educirati ih o temeljnim ljudskim vrijednostima kao što su ljudsko dostojanstvo i sloboda, osvijestiti ih o važnosti međuljudskih odnosa i solidarnosti te im dati priliku da u međusobnoj raspravi nauče slušati i argumentirano iznositi svoja razmišljanja.

– Lanterna je projekt koji dopušta mladoj osobi da se iznova oduševi jednostavnošću i mudrošću kojom zrači pisana riječ. – poručuju iz SSMH-a.

Komentari na članak

Vezani članci

Šenoin radni kutak i kućna biblioteka

Ostavština Augusta Šenoe

U Kući Šenoa još se uvijek osjeća prisutnost jednog od najvećih hrvatskih pisaca

Posjetili smo Kuću Šenoa, kroz koju nas je provela gospođa Jasmina Reis, njezina idejna začetnica i nasljednica.

Događaji 2016

Noviteti u svijetu

Što nas čeka u 2016. godini

Pred nama je malo manje od 366 uzbudljivih dana ove godine. Donosimo vam mali pregled događaja koje željno iščekujemo.

Juran i Sofija

Na današnji dan

Praizvedba prve predstave na hrvatskom jeziku

Povijesna drama Ivana Kukuljevića Sakcinskog „Juran i Sofija" praizvedena je u Sisku 2. listopada 1839. godine i time se zapisala u povijest kao prva drama izvedena na hrvatskom jeziku i štokavskom narječju na pozornicama sjeverne Hrvatske.

Dječak gura kolica

Svjetski savez mladih Hrvatska

Fotografski natječaj na temu ljudskog dostojanstva

Svjetski savez mladih, koji od prošle godine djeluje i u Hrvatskoj, raspisao je međunarodni fotografski natječaj na temu „Kaleidoskop dostojanstva // Dignitas caleidoscopica“.

Curica

Svjetski savez mladih Hrvatska

Hrvatskoj je potrebna hitna izrada adekvatne demografske strategije

Nemoguće je osigurati sigurnu i održivu budućnost bez promocije obiteljske kulture i jačanja mlade obitelji. Iz tog razloga hrvatski organak udruge Svjetski savez mladih provodi istraživanje na temu rađanja djece.