WWF i asocijacija Parkova Dinarskog luka

Svjetske organizacije dolaze u Liku radi očuvanja zaštićenih područja

Svjetske organizacije dolaze u Liku pomoći pri očuvanju zaštićenih područja

Glavne teme radionice bit će određivanje indeksa zaštićenih područja, izrada metodologije za praćenje interakcije između zaštićenih područja i lokalne zajednice te osnove za buduću suradnju među zaštićenim područjima.

Radionica projekta Zaštićena područja za prirodu i ljude na kojoj će sudjelovati Svjetska organizacija za zaštitu prirode WWF i asocijacija Parkova Dinarskog luka, održat će se 25. i 26. veljače, u Pećinskom parku Grabovača u Perušiću. Da Republika Hrvatska obiluje prirodnim dobrima nije nova informacija, isto kao ni ona da se na njenom području nalazi čak 420 zaštićenih područja koja se izdvajaju svojom ljepotom, bogatstvom, raznolikošću te zakonskim odredbama koje za njih vrijede.

U ovu bogatu evidenciju spada i Pećinski park Grabovača na čijemu je prostoru zaštićeno devet speleoloških objekata od kojih su tri speleološka objekta zaštićena na nacionalnoj razini kao geomorfološki spomenici prirode, četiri tipa staništa, 16 biljnih vrsta i 39 vrsta životinja. Zbog toga će se baš u ovom parku jedinstvene ljepote održati radionica na kojoj će sudjelovati Svjetska organizacija za zaštitu prirode WWF i asocijacija Parkova Dinarskog luka. Velika je to čast za Park koji već duže vremena pokazuje kontinuitet, uspješnost i ozbiljnost u EU projektima, zbog čega su se među brojnim destinacijama istaknuli kao ozbiljan faktor u razvoju turizma Ličko-senjske županije.

– Mi smo mali park u odnosu na sve ostale u Asocijaciji parkova Dinarida, ali park koji u sklopu svojih mogućnosti intenzivno i kontiunirano radi na popularizaciji prirodne baštine. Upravo zbog toga, velika nam je čast biti domaćin svjetskoj organizaciji poput WWF-a jer to samo dokazuje da ono što radimo i stvaramo nije ostalo nezapaženo. – izjavila je ravnateljica PP Grabovača Katarina Milković povodom događanja.

Glavne teme radionice koju će voditi Violeta Orlović Lovren i Jana Kus Veenvliet, stručnjakinje na području održivog upravljanja zaštićenim područjima, bit će određivanje indeksa zaštićenih područja, izrada metodologije za praćenje interakcije između zaštićenih područja i lokalne zajednice te osnove za buduću suradnju među zaštićenim područjima.

U isto vrijeme trajanja radionice WWF-a održat će se i Generalna skupština Asocijacije Parkova Dinarida i sastanak Upravnog odbora Parkova Dinarida na kojoj će sudjelovati članovi Asocijacije, kao i predstavnici zainteresiranih zaštićenih područja, a koje će u ime Ličko-senjske županije pozdraviti župan Milan Kolić.

Komentari na članak

Vezani članci

Dan D postaje Plan D

Međunarodni festival dizajna

Dan D s novim vizualnim identitetom prerasta u PLAN D

Dugogodišnji dizajnerski događaj trudi se iskoračiti iz festivalskog formata u dizajnersku edukativnu platformu, aktivnu cijele godine. Stoga je u potrazi za novim vizualnim identitetom.

Razgovor za posao

Ambidekster klub

Na edukativnoj radionici naučite kako se kratko, ali efektno predstaviti poslodavcima

Radionica je namijenjena mladima koji su nezaposleni, pri kraju studija ili srednje škole, a motivirani su educirati se o temama traženja posla, predstavljanja poslodavcima, pisanja životopisa i zamolbi te razvoja komunikacijskih vještina.

A. Rawlings

„Ganz novi festival"

„Aktiviranje geopoetičnog” – besplatna radionica stvaranja zvučnih i pisanih skladbi u SC-u

Angela Rawlings održat će radionicu namijenjenu umjetnicima i ljubiteljima umjetnosti kroz koju će im pružiti priliku da upotrijebe njezine metode za stvaranje novog, zajedničkog rada. Prijave se zaprimaju do 14. rujna u ponoć.

Blackout poetry

"Blackout poetry"

Poigrajte se umjetnošću na radionici stvaranja poezije

Prijavite se na radionicu alternativnog načina stvaranja poezije. Održat će se 19. travnja u Info zoni.

JRR Tolkien

Zadar

Dani Tolkiena u Zadru; naučite više o Tolkienovim djelima uz zabavne radionice i predavanja

Dani Tolkiena su trodnevna manifestacija koju organizira Udruga CINAZ u sklopu projekta kluba mladih KLOOZ u suradnji sa Udrugom Tolkienovih obožavatelja 'Almarenska družina' iz Zagreba.