WWF i asocijacija Parkova Dinarskog luka

Svjetske organizacije dolaze u Liku radi očuvanja zaštićenih područja

Svjetske organizacije dolaze u Liku pomoći pri očuvanju zaštićenih područja

Glavne teme radionice bit će određivanje indeksa zaštićenih područja, izrada metodologije za praćenje interakcije između zaštićenih područja i lokalne zajednice te osnove za buduću suradnju među zaštićenim područjima.

Radionica projekta Zaštićena područja za prirodu i ljude na kojoj će sudjelovati Svjetska organizacija za zaštitu prirode WWF i asocijacija Parkova Dinarskog luka, održat će se 25. i 26. veljače, u Pećinskom parku Grabovača u Perušiću. Da Republika Hrvatska obiluje prirodnim dobrima nije nova informacija, isto kao ni ona da se na njenom području nalazi čak 420 zaštićenih područja koja se izdvajaju svojom ljepotom, bogatstvom, raznolikošću te zakonskim odredbama koje za njih vrijede.

U ovu bogatu evidenciju spada i Pećinski park Grabovača na čijemu je prostoru zaštićeno devet speleoloških objekata od kojih su tri speleološka objekta zaštićena na nacionalnoj razini kao geomorfološki spomenici prirode, četiri tipa staništa, 16 biljnih vrsta i 39 vrsta životinja. Zbog toga će se baš u ovom parku jedinstvene ljepote održati radionica na kojoj će sudjelovati Svjetska organizacija za zaštitu prirode WWF i asocijacija Parkova Dinarskog luka. Velika je to čast za Park koji već duže vremena pokazuje kontinuitet, uspješnost i ozbiljnost u EU projektima, zbog čega su se među brojnim destinacijama istaknuli kao ozbiljan faktor u razvoju turizma Ličko-senjske županije.

– Mi smo mali park u odnosu na sve ostale u Asocijaciji parkova Dinarida, ali park koji u sklopu svojih mogućnosti intenzivno i kontiunirano radi na popularizaciji prirodne baštine. Upravo zbog toga, velika nam je čast biti domaćin svjetskoj organizaciji poput WWF-a jer to samo dokazuje da ono što radimo i stvaramo nije ostalo nezapaženo. – izjavila je ravnateljica PP Grabovača Katarina Milković povodom događanja.

Glavne teme radionice koju će voditi Violeta Orlović Lovren i Jana Kus Veenvliet, stručnjakinje na području održivog upravljanja zaštićenim područjima, bit će određivanje indeksa zaštićenih područja, izrada metodologije za praćenje interakcije između zaštićenih područja i lokalne zajednice te osnove za buduću suradnju među zaštićenim područjima.

U isto vrijeme trajanja radionice WWF-a održat će se i Generalna skupština Asocijacije Parkova Dinarida i sastanak Upravnog odbora Parkova Dinarida na kojoj će sudjelovati članovi Asocijacije, kao i predstavnici zainteresiranih zaštićenih područja, a koje će u ime Ličko-senjske županije pozdraviti župan Milan Kolić.

Komentari na članak

Vezani članci

Lampioni dobrih želja

Trodnevna radionica

Poželite sretan Festival lampiona na kineskom jeziku

U zagrebačkoj Haohan školi održavaju se besplatne trodnevne uvodne radionice jezičnih i kulturnih osnova kineskog jezika.

Stripaški kružok Kluba Zona

Aktivnosti Kluba Zona

Stripaški kružok usmjeren na mlade splitske nade

 Josip Špika, Ante Ančić i Karla Drpić Granić govorit će o mogućnostima i prilikama za mlade, ulozi 24-satnog crtanja stripa te strip radionicama i druženjima.

književna udruga Ludens logo

Književna udruga Ludens

Naučite pisati kazališne kritike na radionicama u Zadru

Polaznici ove radionice prvenstveno će raditi na pisanju i usavršavanju vlastitih tekstova.

Besplatna radionica Osvoji poslodavca

Prijave traju do 21. studenog

Sudjelujte na besplatnoj radionici „Osvoji poslodavca”

Na radionici ćete naučiti kako napisati životopis i molbu te kako se istaknuti u mnoštvu kandidata. 

delfi

Međunarodna radionica o antičkoj drami

Traju prijave za kazališnu radionicu u Grčkoj

Svi oni koji žele znati nešto više o antičkoj grčkoj drami, mogu se prijaviti na radionicu koja će se održavati u Grčkoj. Rok prijave je do 1. svibnja.