WWF i asocijacija Parkova Dinarskog luka

Svjetske organizacije dolaze u Liku radi očuvanja zaštićenih područja

Svjetske organizacije dolaze u Liku pomoći pri očuvanju zaštićenih područja

Glavne teme radionice bit će određivanje indeksa zaštićenih područja, izrada metodologije za praćenje interakcije između zaštićenih područja i lokalne zajednice te osnove za buduću suradnju među zaštićenim područjima.

Radionica projekta Zaštićena područja za prirodu i ljude na kojoj će sudjelovati Svjetska organizacija za zaštitu prirode WWF i asocijacija Parkova Dinarskog luka, održat će se 25. i 26. veljače, u Pećinskom parku Grabovača u Perušiću. Da Republika Hrvatska obiluje prirodnim dobrima nije nova informacija, isto kao ni ona da se na njenom području nalazi čak 420 zaštićenih područja koja se izdvajaju svojom ljepotom, bogatstvom, raznolikošću te zakonskim odredbama koje za njih vrijede.

U ovu bogatu evidenciju spada i Pećinski park Grabovača na čijemu je prostoru zaštićeno devet speleoloških objekata od kojih su tri speleološka objekta zaštićena na nacionalnoj razini kao geomorfološki spomenici prirode, četiri tipa staništa, 16 biljnih vrsta i 39 vrsta životinja. Zbog toga će se baš u ovom parku jedinstvene ljepote održati radionica na kojoj će sudjelovati Svjetska organizacija za zaštitu prirode WWF i asocijacija Parkova Dinarskog luka. Velika je to čast za Park koji već duže vremena pokazuje kontinuitet, uspješnost i ozbiljnost u EU projektima, zbog čega su se među brojnim destinacijama istaknuli kao ozbiljan faktor u razvoju turizma Ličko-senjske županije.

– Mi smo mali park u odnosu na sve ostale u Asocijaciji parkova Dinarida, ali park koji u sklopu svojih mogućnosti intenzivno i kontiunirano radi na popularizaciji prirodne baštine. Upravo zbog toga, velika nam je čast biti domaćin svjetskoj organizaciji poput WWF-a jer to samo dokazuje da ono što radimo i stvaramo nije ostalo nezapaženo. – izjavila je ravnateljica PP Grabovača Katarina Milković povodom događanja.

Glavne teme radionice koju će voditi Violeta Orlović Lovren i Jana Kus Veenvliet, stručnjakinje na području održivog upravljanja zaštićenim područjima, bit će određivanje indeksa zaštićenih područja, izrada metodologije za praćenje interakcije između zaštićenih područja i lokalne zajednice te osnove za buduću suradnju među zaštićenim područjima.

U isto vrijeme trajanja radionice WWF-a održat će se i Generalna skupština Asocijacije Parkova Dinarida i sastanak Upravnog odbora Parkova Dinarida na kojoj će sudjelovati članovi Asocijacije, kao i predstavnici zainteresiranih zaštićenih područja, a koje će u ime Ličko-senjske županije pozdraviti župan Milan Kolić.

Komentari na članak

Vezani članci

Siguran start Posao.hr

Posao.hr poziva

Besplatna radionica „Siguran Start” okuplja novu generaciju poduzetnika – prijavite se!

Jednodnevna radionica sastoji se od niza predavanja o korištenju poticaja iz EU fondova, savjeta o uspješnom vođenju poslovanja i knjigovodstva u skladu sa zakonima, zanimljivostima u realizaciji i osmišljavanju marketinških kampanja.

poslovna konferencija za studente i mlade

Studentski.hr predstavlja konferenciju za mlade

Na pitanje „Should I Stay or Should I Go?“ odgovaraju Degordian, Agrivi, STEMI, RNB Confusion i drugi

Studentski.hr 19. i 20. svibnja u CineStaru u zagrebačkom Branimir centru organizira dvodnevnu poslovnu konferenciju na temu samozapošljavanja, razvijanja poslovnih vještina i traženja posla. Inspirativna predavanja, uspješni poduzetnici i istaknuti gosti iz svijeta obrazovanja dat će vam odgovor na pitanje „Should I Stay or Should I Go?“.

tfe

„Info centar za mlade Zadar”

Toni Milun održava besplatnu radionicu financijske pismenosti

Ove subote mlade Zadrane očekuje besplatna radionica osnova financijske pismenosti i odgovornog upravljanja novcem koju će održati Toni Milun, profesor matematike koji je popularnost počeo stjecati jednostavnim objašnjenjima složenih matematičkih zadataka objavljenih na internetu.

Foto: SKAC

3D formacija – spoji se i ti!

SKAC „Palma“ pruža sustav podrške za mlade

Studentski katolički centar „Palma“ organizira cjelovitu kršćansku formaciju – 3D formaciju. Prijave su otvorene do 8. listopada.

Zadar, naslovna slika

Ljepote grada Zadra

Zadarske lokacije koje morate posjetiti

Nedavno smo istražili riječke i splitske lokacije, a danas vam donosimo dašak zadarskih. Od Foše, preko Kalelarge, pa sve do Morskih orgulja ovo su zadarske lokacije koje morate posjetiti ako vas put nanese u jedan od najljepših dalmatinskih gradova.