LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Manifestacija u Hrvatskoj

Sveučilišta i ove godine organiziraju Festival znanosti; provjerite što vas čeka na FOI-ju

– Pozivamo sve školarce, roditelje, maturante i ostale zainteresirane posjetitelje da se priključe programu Festivala znanosti 2019. na Fakultetu organizacije i informatike i posjete nas u tjednu od 8. do 12. travnja 2019. godine! – poručuju s FOI-ja.

– Pozivamo sve školarce, roditelje, maturante i ostale zainteresirane posjetitelje da se priključe programu Festivala znanosti 2019. na Fakultetu organizacije i informatike i posjete nas u tjednu od 8. do 12. travnja 2019. godine! – poručuju s FOI-ja.

Fakultet organizacije i informatike i ove će se godine uključiti u program Festivala znanosti čije se novo izdanje odvija na temu Boje. Radi se o manifestaciji koja se u Hrvatskoj održava od 2003. godine s ciljem približavanja znanosti javnosti informiranjem o aktivnostima i rezultatima na području znanosti, poboljšavanjem javne percepcije znanstvenika te motiviranjem mladih ljudi za istraživanje i stjecanje novih znanja.

Organizatori su Festivala: Sveučilišta u Zagrebu, Splitu, Rijeci, Zadru i Osijeku u suradnji s Tehničkim muzejom Nikola Tesla i British Councilom, a pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja. FOI je, primjerice, pripremio niz radionica za djecu i mlade, kao i Dan otvorenih vrata za sve zainteresirane posjetitelje, a ponajprije za maturante. 

– Pozivamo sve školarce, roditelje, maturante i ostale zainteresirane posjetitelje da se priključe programu Festivala znanosti 2019. na Fakultetu organizacije i informatike i posjete nas u tjednu od 8. do 12. travnja 2019. godine! Za organizirane posjete ovim događanjima na FOI-ju potrebno se prijaviti najkasnije do 4. travnja na dov@foi.hr. – poručuju s FOI-ja.

Program na ovome fakultetu počinje u ponedjeljak, 8. travnja 2019, radionicom pod nazivom Dohvati mi tata Mjesec. Zamišljena je kao virtualna šetnja svemirom u kojoj će sudjelovati djeca predškolske dobi. 

Središnji događaj bit će Dan otvorenih vrata, zakazan za utorak, 9. travnja 2019, od 10:00 do 13:00, a u tom će se vremenu svi posjetitelji moći upoznati s radom FOI-ja, njegovim studijskim programima i uvjetima za upis. Maturantima će se predstaviti svi benefiti studiranja ovdje, kao što su studiranje uz praksu i zapošljavanje posredstvom Centra za podršku studentima i razvoj karijera, zatim mogućnosti studentske mobilnosti uz Ured za međunarodnu suradnju, uključivanje u rad Studentskog zbora, Sportsku udrugu, Bussines club te uključivanje u redakciju studentskog lista STAK. Posjetiteljima će se predstaviti i studentski projekti, kao i Laboratorij za internetske tehnologije u kojem studenti imaju prilike stvoriti i isprobati najnovije gadgete koji nam olakšavaju svakodnevni život. Posebna atrakcija bit će Gadget show tijekom kojeg će učenici moći saznati više o tehnološkim alatima i novitetima koji se koriste na Fakultetu u sklopu informatičkih laboratorija i projekata, a bit će moguće i isprobati nove tehnologije (dron, 3D-naočale i sl.) te sudjelovati u zabavnim natjecanjima.

Srijeda i četvrtak, 10. i 11. travnja, također su namijenjeni srednjoškolcima. Naime, FOI tada organizira radionice pod nazivom Matematičko modeliranje mrežastih struktura i Kad se male ruke slože.

Posljednji dan Festivala znanosti, 12. travnja, namijenjen je učenicima nižih razreda osnovnih škola. Oni će imati prilike saznati nešto više o računalnim bojama u sklopu predavanja Značenje boja ili zašto su mnogi likovi iz crtića žute boje? Isto tako sudjelovat će na radionici Radi što voliš i mijenjaj svijet u kojoj će biti prikazani aktualni problemi vezani uz okoliš i njima definiran koncept poduzetništva.

FOTO: TUMBLR