LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Predstavljanje projekta

Svaki čovjek ima inovativni kapacitet, zaključak je "CrowdStream Meetupa"

Na vlastitom uspješnom primjeru Rambo Amadeus sudionicima "CrowdStream Meetupa" pokazao je put kako inovativnošću uspjeti u prikupljanju potrebnih sredstava za realizaciju ideje.

Na vlastitom uspješnom primjeru Rambo Amadeus sudionicima "CrowdStream Meetupa" pokazao je put kako inovativnošću uspjeti u prikupljanju potrebnih sredstava za realizaciju ideje.

U Zagrebu je održan prvi CrowdStream Meetup. Ovaj događaj organiziran je s ciljem predstavljanja CROWDfunding to mainSTREAM innovation projekta. Kroz njega su detektirani i profilirani svi relevantni regionalni pružatelji usluga u korištenju CF modela financiranja.

Nakon pozdravnog govora Frane Šesnića, direktora Razvojne agencije Zagreb, detalje o projektu prezentirao je Marko Helfrih, voditelj CrowdStream projekta. U okviru prezentacije sudionici su imali priliku upoznati se s relevantnim pokazateljima rasta i razvoja CF industrije u Europskoj uniji, kako u kontekstu volumena financiranja, tako i broja CF platformi i financiranih projekata. Zatim su poslušali izlaganje Antonija Pušića, poznatijeg pod umjetničkim imenom Rambo Amadeus. Na vlastitom uspješnom primjeru uporabe crowdfunding platforme kroz kampanju Solar Retro Sailboat pokazao je put kako inovativnošću uspjeti u prikupljanju potrebnih sredstava.

– Svaki čovjek ima inovativni kapacitet, a može ga realizirati spajanjem racionalnog i intuitivnog. Trebamo samo prevladati strah i definirati svoju inovativnu ideju. Često su na prvi pogled ideje bez perspektive uspjele osvojiti tržište i stvoriti velike profite. Ideja svakako ima najveću važnost. Ona mora biti toliko privlačna da na sebe skreće pažnju.  U današnje digitalno doba ideje se više ne skrivaju po patentnim zavodima. Danas su one odmah izložene kritici javnosti. – istaknuo je Rambo Amadeus ovom prilikom.

Projekt CROWDfunding to mainSTREAM innovation sufinanciran je sredstvima Europske unije kroz program INTERREG Danube 2014–2020. Njegova ukupna vrijednost iznosi 1 649 950,00 eura, od čega su za aktivnosti u Hrvatskoj namijenjena ukupno 161 952,00 eura. Glavni mu je cilj poboljšati učinkovitost javne/privatne poduzetničke podrške za spin-off, start-up i društvena poduzeća u njihovom korištenju kvalitativnog grupnog financiranja – CF kako bi se iskoristio inovacijski potencijal u dunavskoj regiji. Razvojna agencija Zagreb partner je u ovom projektu, dok je vodeći partner Agency for European Integration iz Austrije.

Više informacija potražite na poveznici.

FOTO: RAZVOJNA AGENCIJA ZAGREB