LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Ljetni đir po Zagrebu

Studenti preko ljeta oživljavaju hrvatsku metropolu!

Projekt podupire Turistička zajednica grada Zagreba, koja je navela projekt "Ljetnog đira po Zagrebu" kao brend u sklopu postojećeg "Zagreb With Me" projekta.

Projekt podupire Turistička zajednica grada Zagreba, koja je navela projekt "Ljetnog đira po Zagrebu" kao brend u sklopu postojećeg "Zagreb With Me" projekta.

Hrvatska metropola i glavni grad često slove za prazno i dosadno mjesto preko ljeta. U to doba promet je prorijeđen, ulice vruće i prazne, klubovi su ili zatvoreni ili održavaju smanjeni broj programa, a mladi i turisti planiraju kako što jeftinije doputovati do obale gdje je ekipa.

Martina Kozić, studentica Pravnog fakulteta, Leonardo Krakić, iluzionist i nastavnik baleta i suvremenog plesa, te Matija Slišurić, student treće godine Tehničkog Veleučilišta, odlučili su pokrenuti grad Zagreb te osnovati projekt Đir po Zagrebu, kojemu je cilj brojne mlade turiste voditi tamo gdje se mogu osjećati kao pravi Zagrepčani.

"Preporučit ćemo im koja mjesta obići, gdje objedovati, kakav suvenir kupiti, gdje popiti kavu, gdje se druže domaći, pomoći im u kupovini te naravno preporučiti dobar provod u zagrebačkim noćnim klubovima.", rekli su nam inicijatori projekta.

Projekt podupire Turistička zajednica grada Zagreba, koja je navela projekt Ljetnog đira po Zagrebu kao brend u sklopu postojećeg Zagreb With Me projekta.

Projekt organizira mlada ekipa koja već ima iskustva u organizaciji i promociji po noćnim klubovima i kafićima. S novim Ljetnim đirom po Zagrebu cilj  je
podići noćni život u Zagrebu tijekom ljeta na višu razinu, ali isto tako brojnim turistima koji posjećuju metropolu omogućiti nezaboravne provode uz skupinu
animatora.

Animatori (iluzionisti, plesači, patuljci, maskote...) će u sklopu projekta raditi promociju đirom po Zagrebu animirajući turiste, ali i lokalne mlade stanovnike provodom kroz kultna i urbana mjesta u Zagrebu koja ne bi doživjeli uz regularne turističke vodiče. Đir počinje provodom kroz pet zagrebačkih klubova koji su uključeni u ovaj projekt Booze&Blues, Swanky Garden, Johann Franck, Pepermint i Maraschino. Naknadno će se projektu priključiti ostala kultna i urbana mjesta.

Ovo nije klasična turistička tura. Turisti će se u ljetnom điru po Zagrebu osjećati kao dio lokalnog stanovništva, samim time što će se u đir slobodno moći priključiti i lokalni mladi stanovnici. Oni koji žele doživjeti Zagreb na taj način osjećat će se kao da su u društvu prijatelja.

Đir po Zagrebu trajat će cijelo ljeto - počevši od 4. srpnja do 19. rujna 2015. godine - te će gotovo svaki dan u tjednu imati određeni sadržaj i program. Od toga će
cijeli tjedan biti povezan određenom tematikom te specifičnim događajima u svakome od lokala. Promociju će, dakle, svaki tjedan u skladu s tematikom na zanimljiv i atraktivan način izvoditi animatori u samom centru grada, ali i uz podršku Turističke zajednice grada Zagreba.

"Ovaj projekt uvelike pridonosi kulturno – zabavnoj ponudi grada Zagreba, što i jest njegov glavni cilj te razlog zbog kojeg se u njega uključila Turistička zajednica grada Zagreba. Vjerujemo kako ćemo mladim turistima u metropoli pružiti provod za pamćenje.", izjavila je ekipa.

Za više informacija o projektu posjetite Facebook ili službenu stranicu projekta.

FOTO: ZAGREB WITH ME