Radionica u Klubu mladih Split

Strastveni zaljubljenici u fotoaparat, negativ i print izrađuju vlastite fotografije

Foto

U tijeku su prijave za radionicu analogne fotografije koja će se održati u Klubu mladih Split. Za sudjelovanje je potrebno imati osnovno znanje o fotografiji te želju za izradom vlastitih fotografija.

Klub mladih Split organizira besplatnu trodnevnu radionicu analogne fotografije. U njegovim prostorijama održat će se od 19. do 21. travnja. Bit će podijeljena na tri dijela koji simbolično reprezentiraju fotoaparat, negativ i print. Volonterski će ih voditi Ivan Rajčić koji se nekoliko godina amaterski bavi analognom fotografijom.

Prvog dana radionica će se teorijski bazirati na sistemu rada fotografskog alata, povijesti i njegovih dijelova te utjecaju svjetla. Na kraju će sudionici imati priliku fotografirati rolleiflexom iz 1938. godine Nakon kratkog uvoda u fotografski film i razvijanje drugog će dana svi sudionici zajedno razviti negativ od prethodnog dana te će ga staviti na sušenje. Posljednji dan će, također, započeti kratkim predavanjem. Zatim će se ugasiti svjetla i upaliti crvena lampa za dojam tamne komore. S vlastoručno razvijenog negativa od dana ranije sudionici će izrađivati fotografije i ponijeti ih doma za uspomenu.

Za sudjelovanje je potrebno imati osnovno znanje o fotografiji te želju za izradom vlastitih fotografija. Radionice su besplatne, a sav materijal bit će osiguran. Broj polaznika je ograničen pa su prijave obvezne. Šalju se na e-mail klubmladih.split@gmail.com, na koji se možete javiti i sa svojim upitima. Moraju sadržavati ime i prezime te razlog zbog kojeg se prijavljujete.

Komentari na članak

Vezani članci

Promocija studenata

Natječaj za stipendije

Američki Hrvati stipendiraju nadarene studente u domovini svojih djedova

Hrvatska školska zaklada raspisala je natječaj za stipendiranje nadarenih studenata. Prijave traju do 15. svibnja.

Predavanje "Probudi se"

Ciklus radionica osobnog razvoja

Naučite se nositi s kritikama u Klubu mladih Split

– Rado ću kroz šestomjesečne radionice podijeliti svoja znanja s vama s ciljem da se zajedno probudimo i osvijestimo što je to čime se želimo baviti i na koji način doprinijeti daljnjem razvoju svijeta. – najavljuje voditeljica radionica.

laptop

Centar za ženske studije

Otvorene prijave za studentski rad na temu ženske i rodne problematike

Odlična prilika za sve studente koji su kreativni, britki i imaju dovoljno znanja o ženskoj i rodnoj problematici.

Ekonomski fakultet II

Panel rasprava za mlade

Saznaj svoje mogućnosti iz EU fondova 21. listopada na zagrebačkom Ekonomskom fakultetu

Prijave se zaprimaju do srijede, 15. listopada 2014.

Laptop

Edukacije Sveučilišnoga računskog centra

U nekoliko sati do vrijednih uredskih i multimedijskih znanja

Sveučilišni računski centar i u studenome organizira niz besplatnih radionica u trajanju od pet školskih sati namijenjenih studentima i ostalim članovima akademske zajednice.