Radionica u Klubu mladih Split

Strastveni zaljubljenici u fotoaparat, negativ i print izrađuju vlastite fotografije

Foto

U tijeku su prijave za radionicu analogne fotografije koja će se održati u Klubu mladih Split. Za sudjelovanje je potrebno imati osnovno znanje o fotografiji te želju za izradom vlastitih fotografija.

Klub mladih Split organizira besplatnu trodnevnu radionicu analogne fotografije. U njegovim prostorijama održat će se od 19. do 21. travnja. Bit će podijeljena na tri dijela koji simbolično reprezentiraju fotoaparat, negativ i print. Volonterski će ih voditi Ivan Rajčić koji se nekoliko godina amaterski bavi analognom fotografijom.

Prvog dana radionica će se teorijski bazirati na sistemu rada fotografskog alata, povijesti i njegovih dijelova te utjecaju svjetla. Na kraju će sudionici imati priliku fotografirati rolleiflexom iz 1938. godine Nakon kratkog uvoda u fotografski film i razvijanje drugog će dana svi sudionici zajedno razviti negativ od prethodnog dana te će ga staviti na sušenje. Posljednji dan će, također, započeti kratkim predavanjem. Zatim će se ugasiti svjetla i upaliti crvena lampa za dojam tamne komore. S vlastoručno razvijenog negativa od dana ranije sudionici će izrađivati fotografije i ponijeti ih doma za uspomenu.

Za sudjelovanje je potrebno imati osnovno znanje o fotografiji te želju za izradom vlastitih fotografija. Radionice su besplatne, a sav materijal bit će osiguran. Broj polaznika je ograničen pa su prijave obvezne. Šalju se na e-mail klubmladih.split@gmail.com, na koji se možete javiti i sa svojim upitima. Moraju sadržavati ime i prezime te razlog zbog kojeg se prijavljujete.

Komentari na članak

Vezani članci

Povjerenje

Zaklada Marije pomoćnice

Novi natječaj za stipendije studentima i učenicima slabijeg imovinskog stanja

Stipendije za učenike osnovne i srednje škole iznose 500 kuna, a za studente 1500 kuna te se isplaćuju tijekom 10 mjeseci. Prijave traju do 24. studenog.

Zadarska riva

Info centar za mlade Zadar

Zadarska radionica novinarstva predstavit će načela novinarskog umijeća

Cilj novinarske radionice je savladavanje načela novinarskog umijeća te upoznavanje s teorijom i praksom novinarskog rada u pisanim i elektroničkim medijima.

Kvizanje u Zoni!

Kviz u Klubu Zona

Novo Kvizanje otkriva tajne alternativnog rocka

Udruga iTHEom pripremila je pitanja za novo kolo Kvizanja. Prijavite svoje dvočlane ekipe i odgovorite na pitanja o alternativnom rocku.

World in the city, vizual

Jezične radionice u HUM-u

Uz "World in the city" nadogradite postojeće znanje jezika ili naučite novi

Jezične radionice ruskog i talijenskog jezika održavat će se tijekom pet tjedana. Sudjelovati mogu svi zainteresirani po cijeni od simboličnih 120 kuna.

Pravni fakultet u Zagrebu

Razvijanje pravničkih vještina

Pravnikova stručna praksa po deseti put povezuje studente s odvjetničkim uredima

Pravnikova stručna praksa svake godine uspješno povezuje studente prava s vrhunskim odvjetničkim uredima i drugim poslodavcima. Prijave za istu podnose se zaključno sa 17. ožujka.