Radionica u Klubu mladih Split

Strastveni zaljubljenici u fotoaparat, negativ i print izrađuju vlastite fotografije

Foto

U tijeku su prijave za radionicu analogne fotografije koja će se održati u Klubu mladih Split. Za sudjelovanje je potrebno imati osnovno znanje o fotografiji te želju za izradom vlastitih fotografija.

Klub mladih Split organizira besplatnu trodnevnu radionicu analogne fotografije. U njegovim prostorijama održat će se od 19. do 21. travnja. Bit će podijeljena na tri dijela koji simbolično reprezentiraju fotoaparat, negativ i print. Volonterski će ih voditi Ivan Rajčić koji se nekoliko godina amaterski bavi analognom fotografijom.

Prvog dana radionica će se teorijski bazirati na sistemu rada fotografskog alata, povijesti i njegovih dijelova te utjecaju svjetla. Na kraju će sudionici imati priliku fotografirati rolleiflexom iz 1938. godine Nakon kratkog uvoda u fotografski film i razvijanje drugog će dana svi sudionici zajedno razviti negativ od prethodnog dana te će ga staviti na sušenje. Posljednji dan će, također, započeti kratkim predavanjem. Zatim će se ugasiti svjetla i upaliti crvena lampa za dojam tamne komore. S vlastoručno razvijenog negativa od dana ranije sudionici će izrađivati fotografije i ponijeti ih doma za uspomenu.

Za sudjelovanje je potrebno imati osnovno znanje o fotografiji te želju za izradom vlastitih fotografija. Radionice su besplatne, a sav materijal bit će osiguran. Broj polaznika je ograničen pa su prijave obvezne. Šalju se na e-mail klubmladih.split@gmail.com, na koji se možete javiti i sa svojim upitima. Moraju sadržavati ime i prezime te razlog zbog kojeg se prijavljujete.

Komentari na članak

Vezani članci

Volonteri

Volontiranje na sportsko-kulturnoj manifestaciji

Organizatori Kampusijade u potrazi su za volonterima

Organizatori Kampusijade pozivaju studente željne novih iskustava da se do 20. ožujka prijave na natječaj za volontere te sudjeluju u organizaciji ove kulturno-sportske manifestacije.

Euro

Informativno-obrazovni projekt

U tijeku prijave studenata na „Akademiju regionalnog razvoja i EU fondova”

Objavljen je javni poziv za sudjelovanje u projektu „Akademija regionalnog razvoja i fondova Europske unije”. Namijenjen je zainteresiranim studentima koji se žele upoznati sa sustavom EU fondova, mogućnostima financiranja sredstvima Europske unije, kao i s radom razvojnih agencija koje uspješno djeluju na regionalnim i lokalnim razinama.

Norveška

UWC Red Cross Nordic

Camp Fjalir: Mladi iz Hrvatske pozvani na druženje osoba s invaliditetom na norveškim fjordovima

S ciljem promicanja aktivnijeg života i tolerantnijeg okruženja za osobe s poteškoćama, UWC Red Cross Nordic poziva mlade iz Hrvatske na druženje u Camp Fjaliru. Prijave se zaprimaju do 15. ožujka.

STIFF 2017

Međunarodni filmski festival

STIFF nagrađuje najbolje društveno angažirane filmove studenata

U tijeku su prijave za sudjelovanje na novom izdanju STIFF-a, međunarodnog studentskog filmskog festivala. Filmovi moraju biti snimani na engleskom jeziku ili s engleskim prijevodom.

Klub mladih Split

Natječaj za volontere

Ostvari svoje sanjarske ideje volontiranjem u Klubu mladih Split

Klub mladih Split traži nove članove. Prijave su otvorene do 23. listopada.