Radionica u Klubu mladih Split

Strastveni zaljubljenici u fotoaparat, negativ i print izrađuju vlastite fotografije

Foto

U tijeku su prijave za radionicu analogne fotografije koja će se održati u Klubu mladih Split. Za sudjelovanje je potrebno imati osnovno znanje o fotografiji te želju za izradom vlastitih fotografija.

Klub mladih Split organizira besplatnu trodnevnu radionicu analogne fotografije. U njegovim prostorijama održat će se od 19. do 21. travnja. Bit će podijeljena na tri dijela koji simbolično reprezentiraju fotoaparat, negativ i print. Volonterski će ih voditi Ivan Rajčić koji se nekoliko godina amaterski bavi analognom fotografijom.

Prvog dana radionica će se teorijski bazirati na sistemu rada fotografskog alata, povijesti i njegovih dijelova te utjecaju svjetla. Na kraju će sudionici imati priliku fotografirati rolleiflexom iz 1938. godine Nakon kratkog uvoda u fotografski film i razvijanje drugog će dana svi sudionici zajedno razviti negativ od prethodnog dana te će ga staviti na sušenje. Posljednji dan će, također, započeti kratkim predavanjem. Zatim će se ugasiti svjetla i upaliti crvena lampa za dojam tamne komore. S vlastoručno razvijenog negativa od dana ranije sudionici će izrađivati fotografije i ponijeti ih doma za uspomenu.

Za sudjelovanje je potrebno imati osnovno znanje o fotografiji te želju za izradom vlastitih fotografija. Radionice su besplatne, a sav materijal bit će osiguran. Broj polaznika je ograničen pa su prijave obvezne. Šalju se na e-mail klubmladih.split@gmail.com, na koji se možete javiti i sa svojim upitima. Moraju sadržavati ime i prezime te razlog zbog kojeg se prijavljujete.

Komentari na članak

Vezani članci

Kasnonoćno učenje

„Korak u život”

Stipendiranje nove generacije studenata bez roditeljske skrbi

U Hrvatskoj godišnje više od 200 djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi završava srednju školu, ali nema mogućnosti za buduće fakultetsko obrazovanje. Stoga Rotary klub Zagreb Kaptol kroz akciju „Korak u život” stipendira novu generaciju.

Styria Scool

Interaktivna predavanja i rad na poslovnom projektu

Prijavite se na Styria: SCOOL akademiju i osvojite stipendiju ili priliku za rad

Akademija je namijenjena svim studentima bez obzira na studij i usmjerenje, a sudjelovanje je besplatno. 

Izložba u Klubu Zona

Dan otvorenih vrata udruga

Klub Zona sažima postignute rezultate raznolikog programa u jednu izložbu

Čak 16 jednodnevnih, višednevnih i višemjesečnih radionica i tečajeva samo su dio bogatog i raznolikog programa Kluba Zona u aktualnoj sezoni. Dio radova izložit će se za vrijeme „Dana otvorenih vrata udruga".

Promocija studenata

Natječaj za stipendije

Europska komisija nudi priliku za studij u Firenci

Cilj je diplomskog studija europskog planiranja i menadžmenta pružiti studentima vještine koje mogu iskoristiti u polju europske suradnje. Stipendija iznosi 3600 eura, a rok za prijave istječe 30. lipnja 2016.

Elektronska produkcija

Svijet DJ-eva

Klub mladih Split organizira školu produkcije elektronske glazbe

Škola produkcije elektronske glazbe održavat će se od lipnja do srpnja u Klubu mladih Split. Prijave za sudjelovanje otvorene su do 28. svibnja.