LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Predstavljanje knjige Vlaste Ilišin

Što kažu istraživanja; jesu li naši mladi zaista generacija osujećenih?

Prof. dr. sc. Vlasta Ilišin će u KMS-u predstaviti knjigu temeljenu na rezultatima istraživanja populacije mladih u dobi od 15 do 29 godina,

Prof. dr. sc. Vlasta Ilišin će u KMS-u predstaviti knjigu temeljenu na rezultatima istraživanja populacije mladih u dobi od 15 do 29 godina,

Klub mladih Split najavio je gostovanje ugledne znanstvenice s Instituta za društvena istraživanja – prof. dr. sc. Vlaste Ilišin. Ovog će petka, 26. listopada 2018, u 18 sati predstaviti knjigu pod nazivom Generacija osujećenih – Mladi u Hrvatskoj na početku 21. stoljeća (ur. Vlasta Ilišin, Vedrana Spajić Vrkaš).

Knjiga se temelji na rezultatima istraživanja populacije mladih u dobi od 15 do 29 godina, provedenog 2013. u Republici Hrvatskoj. Nalazi su komparirani s ranijim sličnim istraživanjima provedenima 1999. i 2004. godine Teme su vezane za obiteljske okolnosti mladih, obrazovanje, sudjelovanje na tržištu rada, mobilnost, politiku, generacijske probleme mladih, provođenje slobodnog vremena, zdravlje i rizična ponašanja, vrijednosti, (ne)zadovoljstvo životom i percepciju budućnosti te rodnu ravnopravnost.

Prof. dr. sc. Vlasta Ilišin znanstvena je savjetnica u trajnom zvanju, zaposlena na Institutu za društvena istraživanja u Zagrebu. Ulaz je na njeno predstavljanje slobodan.

FOTO: PIXABAY