LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Projekt Hrvatske studentske asocijacije

Što je zapravo „bitcoin”​ i sve o njegovom vrtoglavom porastu u cijeni saznat će zainteresirani studenti

U današnjem svijetu digitalizacije i brzih promjena vrlo je važno biti u korak s vremenom i promjenama, pogotovo kada je riječ o novim ekonomskim i financijskim trendovima, stoga HSA svojim novim projektom želi informirati studente o njima.

U današnjem svijetu digitalizacije i brzih promjena vrlo je važno biti u korak s vremenom i promjenama, pogotovo kada je riječ o novim ekonomskim i financijskim trendovima, stoga HSA svojim novim projektom želi informirati studente o njima.

Enter the Blockchain: Uspon Bitcoina naziv je novog projekta Hrvatske studentske asocijacije (HSA) koji se pokreće u svrhu edukacije posjetitelja o aktualnim kriptovalutama i blockchain tehnologiji. Održat će se 8.ožujka 2018. godine na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, a sastojat će se od niza predavanja i jednog panela sa svrhom sučeljavanja dobrih i loših strana aktualne kriptovalute.

U današnjem svijetu digitalizacije i brzih promjena vrlo je važno biti u korak s vremenom i promjenama, pogotovo kada je riječ o novim ekonomskim i financijskim trendovima. Novi trend u svijetu digitalne su valute, takozvane kriptovalute. Vrtoglavi porast u cijeni bitcoina prouzročio je veliki boom među populacijom, no, unatoč velikoj medijskoj zastupljenosti, rijetko tko shvaća što je to zapravo bitcoin, kako funkcionira te kakav utjecaj može imati na ekonomiju. Uz bitcoin postoji još preko 1000 digitalnih valuta, a svaka pokušava riješiti zasebni problem u industriji.

Neki su od potvrđenih govornika: Bruno Škvorc, koji će održati predavanje pod naslovom Uvod u Blockchain, dr.sc. Jakša Krišto, koji će održati predavanje InsurTech – dosezi i perspektive, Nikola Jokić, koji će govoriti o tehnološkim aspektima ICO-a te Damir Petković i Luka Arvaj. Cilj je projekta nizom predavanja vrhunskih ekonomista u Hrvatskoj, renomiranih stručnjaka iz područja FinTech industrije te stručnjaka iz područja digitalne ekonomije educirati zainteresirane posjetitelje o blockchain tehnologiji te njenim pozitivnim i negativnim stranama.

Hrvatska studentska asocijacija već više od 25 godina okuplja mlade ambiciozne ljude različitih profila koje povezuje jedna stvar – žele više od studiranja. Upravo pod navedenim geslom tijekom svih ovih godina uspješno djeluje organizirajući projekte i radionice, istovremeno osposobljavajući studente za buduće zaposlenje obogaćujući ih novim znanjima i iskustvima.

Više informacija potražite na stranici događaja.

FOTO: ANITA KLASNIĆ / STUDENTSKI.HR