LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Varaždin

Špancirfest pred rasprodajom festivalskih ulaznica uz odličan koncertni program

Tijekom deset dana na pozornici u Starom gradu u večernjim satima moći ćete slušati bendove koji pripadaju glazbenom vrhu Hrvatske i svijeta.

Tijekom deset dana na pozornici u Starom gradu u večernjim satima moći ćete slušati bendove koji pripadaju glazbenom vrhu Hrvatske i svijeta.

Špancirfest ove godine obilježava šesnaest godina postojanja, a svi koji su bili na njemu mogu jamčiti kako se Špancir iz lokalnog festivala prometnuo u pravu zabavu za obitelj i prijatelje.

Osim što ćete cijeli dan moći uživati u bogatoj i staroj povijesnoj jezgri uz performanse različitih uličnih umjetnika, tijekom deset dana na pozornici u Starom gradu u večernjim satima moći ćete slušati bendove koji pripadaju glazbenom vrhu Hrvatske i svijeta.

Koncertna sezona bit će otvorena 23. kolovoza uz dva slovenska benda: kultni Laibach te mlade nade Siddharta. Laibach je osnovan 1980. godine, a otada je palio i žario scenom svojim provokativnim nastupima uz raznu simboliku. Vole ga i mladi i stari, a zašto stvaraju toliki hip oko sebe, morat ćete sami provjeriti.

Siddharta su Slovenci koji su nazvani po popularnom istoimenom romanu Hermanna Hessea, a iza sebe imaju pet albuma te nekoliko EP-jeva. Pobrali su dosta nagrada što se tiče albuma i samih nastupa, a svojim snažnijim zvukom uspijevaju privući i širu publiku.

Sljedećeg dana, 24. kolovoza, pozornicu preuzimaju Urban&4 te 2Cellos. Osim pojedinačnih izvedbi popularnih hitova, šuška se kako će Hauser izvesti i nekoliko pjesama s Urbanom sa svog samostalnog albuma.

25. kolovoza publiku će zagrijati kultni i legendarni bend Blondie, predvođeni Debbie Harry. Ove godine izdali su novi album, a osim toga, moći ćete čuti i vječne klasike poput „Heart of glass” i „Call me”. Bend je osnovan 1974., stoga nije potrebno pričati o njihovom iskustvu jer ga imaju i previše. Predgrupa će im biti Malehookers, zagrebački bend.

29. kolovoza, nakon pauze zbog radnog tjedna, svi će se moći opustiti uz plesne hitove mini kolektiva Djaikovski feat. TK Wonder & Mc Wasph te slavnih londonskih Stereo MCs.

Predzadnji dan, 30. kolovoza, nastupaju mlade dame koje su veliki hit u svim gradovima - Punčke, a slijedit će ih veterani Kawasaki 3p te folk metalike Brkovi.

Čast zatvaranja Špancirfesta pripast će Parnom valjku te dobitnicima Porina za najbolje debitante - Silente.

Festivalske karte po cijeni od 139 kuna zamalo su rasprodane. Ako ih ne uspijete upecati, predstoji vam kupnja vikend ulaznica po cijeni od 199 kuna ili 169 kuna, ovisno koji vikend imate na piku. Cijene dnevnih ulaznica varirat će od 49 do 139 kuna, stoga pratite Špancirovu stranicu za sve dodatne vijesti.

FOTO: MAJA DUGI/STUDENTSKI.HR