Jedinstveni projekt u ovom dijelu Europe

Škola lijepog čitanja vraća djeci volju za čitanjem i olakšava im školovanje

Škola lijepog čitanja

Redovito čitanje knjiga iznimno je važno za razvoj mentalnog zdravlja. Poboljšava pamćenje, analitičko razmišljanje, komunikacijske vještine, proširuje vokabular, povećava kreativnost i empatiju prema drugim ljudima te općenito poboljšava kvalitetu života.

Škola lijepog čitanja jedinstveni je projekt u ovom dijelu Europe namijenjen prvenstveno djeci, kako bi savladali vještinu čitanja s razumijevanjem, naučili tehnike disanja i dikcije te stekli samopouzdanje koje će im olakšati daljnje školovanje.

U današnjem vremenu mladi sve manje razgovaraju jer se komunikacija svodi na korištenje napredne tehnologije i skraćenice na društvenim mrežama. Stručni tim koji čine audioproducenti i dugogodišnji radijski i televizijski voditelji odlučio je mladima pokazati tajne tehnike i vještine voditelja, glumaca i spikera te im time omogućiti potpunu slobodu izražavanja, bez straha i nesigurnosti.

Rezultati koje su djeca nakon pohađanja Škole lijepog čitanja pokazala iznimni su i poticajni za djecu i njihove roditelje, učitelje, djedove i bake. Redovito je čitanje knjiga iznimno važno za razvoj mentalnog zdravlja. Poboljšava pamćenje, analitičko razmišljanje i komunikacijske vještine, proširuje vokabular, povećava kreativnost i empatiju prema drugim ljudima te općenito poboljšava kvalitetu života.

Škola lijepog čitanja, FOTO: Idi za srcem d.o.o.

Program je prilagođen dobi djeteta, a sastoji se od niza vježbi koje su temelj stjecanju vještina lijepog čitanja. Prvi dio programa uključuje tehnike disanja, držanja i korištenja tijela. Nakon savladavanja osnovnih tehnika, drugi dio programa usmjeren je isključivo na izgovor slova, riječi, naglašavanje, interpretaciju uz kombinirane vježbe disanja. Treći dio edukacije koristi obje naučene vještine s javnim govorom ili nastupom. Edukacija se provodi na tri načina: u trajanju od mjesec dana, tri mjeseca ili tijekom cijele školske godine U skladu s tim, program je brži ili opširniji.

Škola lijepog čitanja vraća djeci volju za čitanjem, uči ih trikovima najboljih govornika te svojim učenicima omogućuje da samo jednom rečenicom u 30 sekundi pridobiju pažnju slušača. Osim usavršavanja vještine čitanja, također daje priliku djeci da posuđuju svoje glasove najpoznatijim likovima iz crtića te sudjeluju u snimanju reklama ili u dječjim radijskim emisijama.

U tijeku su upisi u Školu lijepog čitanja. Dodatne informacije potražite na službenim i Facebook stranicama.

Komentari na članak

Vezani članci

Isto

Stjecanje iskustva

Putovanje kao način razvoja vještine dobrog komuniciranja

Komunikacija je važan dio života svakoga čovjeka te je potrebna u svim područjima života. Prednosti koje putovanje nosi sa sobom višestruke su, ali gotovo su sve povezane s razvijanjem komunikacijskih vještina i izgrađivanjem ispunjenog života.

Čitanje

Program Interlibera

FUL KULTURNO punkt: „Kultura nalazi način da se izrazi”

FUL KUTURNO punkt mjesto je na kojem će se okupiti četrdesetak važnih gostiju iz svijeta knjige u Hrvatskoj. Kroz dvadeset i pet razgovora dotaknut će se tema poput brenda književne scene, brenda izdavača, brenda festivala i događanja, „biznisa" u kulturi, čitanosti i brenda autora.

Otvorenje Muzeja realnosti

Otvoren Muzej realnosti

UNICEF-ov projekt mijenja iluziju za stvarnost

Povodom 70. godišnjice djelovanja UNICEF-a, Muzej iluzija od 12. do 18. prosinca postaje Muzej realnosti. Cilj je ovoga projekta probuditi svijest javnosti o nerijetko potresnoj stvarnosti u kojoj žive mnoga djeca u svijetu.

Promocija

Digitalno društvo

Na TVZ-u pokrenut novi studij Informacijska sigurnost i digitalna forenzika

Tehničko veleučilište u Zagrebu (TVZ) dobilo je dopusnicu za provođenje novog specijalističkog diplomskog stručnog studijskog programa Informacijska sigurnost i digitalna forenzika.

Božićna svjetla

Blagdansko razdoblje

Advent u Vukovaru prožet humanitarnom notom; prikupljaju se sredstva za 24 obitelji s više djece

U sklopu predbožićnih manifestacija u Vukovaru održat će se posebna humanitarna akcija prikupljanja blagdanskih darova za 24 vukovarske obitelji s više djece.