LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Intervju: Ivan Vilibor Sinčić

Sinčić studentima: „Ostanite u svojoj zemlji i borite se protiv korupcije!”

Ekipa TV NOVE za emisiju Indeks razgovarala je s najmlađim kandidatom za predsjednika Republike Hrvatske u povijesti. Detalji na linku!

Ekipa TV NOVE za emisiju Indeks razgovarala je s najmlađim kandidatom za predsjednika Republike Hrvatske u povijesti. Detalji na linku!

Ekipa TV NOVE za emisiju Indeks razgovarala je s najmlađim kandidatom za predsjednika Republike Hrvatske u povijesti. Ivan Vilibor Sinčić student je Sveučilišta u Zagrebu, odnosno Fakulteta elektrotehnike i računarstva, smjera automatika.

U razgovoru je otkrio odakle ideja da se kandidira, kako se pripremao za televizijska sučeljavanja s iskusnijim kandidatima, kako su ga podržavali ostali studenti i čime se bavi u slobodno vrijeme.

Odgovore na najzanimljivija pitanja pročitajte u nastavku.

Odakle je stigla ideja da se kandidirate za predsjednika?

Bavim se društvenim problemima već tri godine i preko udruge i stranke Živi zid spoznao sam da postoje greške u financijskom sustavu i da one podrivaju demokraciji i razvoju društva pa sam se odlučio prikloniti jednom takvom pokretu  tj. osnovati ga. Sudjelovali smo na svim izborima pa tako i na predsjedničkim i kao netko tko se istaknuo u stranci i kao netko tko je dobro potkovan u svim poljima - ja sam izabran kao kandidat.

Kakve su bile reakcije kolege studenata? Jesu li oni bili ljubomorni ili su vam bili podrška u kampanji?

U to vrijeme bio sam izrazito zauzet i nisam imao mnogo kontakata s fakultetom i kolegama studentima. Jedan dio njih (što sam saznao nakon izbora) bio je oduševljen mojim potezom jer su i sami htjeli nešto pokrenuti u Hrvatskoj. Na kraju krajeva, i položaj inženjera u jednoj državi koja nema proizvodnje je veoma težak i oni su zapravo prisiljeni raditi ovdje na poslovima za koje se ne školuju ili otići van.

Čime se bavite u slobodno vrijeme?

Nisam neki sportaš. Bavim se uzgojem batata, eko batat i čitanjem knjiga. 

Što biste poručili mladima u Hrvatskoj?

Poruka je veoma jasna. Sve što u životu ima neku vrijednost je teško zato treba imati kičmu i izboriti se. Odlazak iz zemlje ili kompromis s ovim sustavom koji nas uvlači u sebe i korumpira je zapravo prihvaćanje poniženja. Savjetujem im jedinu pravu alternativu, a to je borba protiv ovog sustava, a najbolje u sklopu Živog zida.

Cijeli intervju pogledajte u video zapisu.

FOTO: TV NOVA/INDEKS