„Online” kampanja

„Sherajmo odgovorno” protiv govora mržnje i nasilja!

Kroz kampanju „Sherajmo odgovorno” Ženska soba s partnerima poziva sve osobe da se suprotstave nasilnicima iza druge strane ekrana.

Facebook stranica Sherajmo odgovorno progovara o govoru mržnje i seksualnom nasilju online te poziva sve zainteresirane osobe, posebno mlade, da je prate kako bi naučile više. Pokrenuta je s ciljem informiranja i educiranja djece i mladih kako bi pridonijela suzbijanju ovih oblika nasilja na internetu i društvenim mrežama. Online svijet je svijet u okviru kojeg je posebno važno znati kako prepoznati nasilje, kako se zaštiti i najvažnije – kako reagirati na nasilje.  

Ključna riječ online kampanje je #reagiraj, čime se sve osobe pozivaju da se i online suprotstave nasilnicima iza druge strane ekrana.

Kampanju Sherajmo odgovorno pokrenula je Ženska soba – Centar za seksualna prava u partnerstvu s Osnovnom školom dr. Vinka Žganca i Osnovnom školom Matka Laginje iz Zagreba krajem prosinca 2017. godine U njenoj provedbi sudjeluju učenici i učenice dviju osnovnih škola koji će svojim uključenjem kreirati sadržaj kampanje.

Kampanja je sastavni dio projekta Stop nasilju i govoru mržnje na Internetu koji financijski podržava Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva. Nositeljica projekta je Ženska soba – Centar za seksualna prava, dok su partnerske organizacije Osnovna škola dr. Vinka Žganca, Zagreb i Osnovna škola Matka Laginje, Zagreb. Više informacija o istoj nalazi se na poveznici.

Foto: PR foto

Komentari na članak

Vezani članci

12. Kazališni kamp

Kreativni razvoj djece i mladih

Tirena dramski odgaja različite uzraste na novom Kazališnom kampu

Teatar Tirena ove godine organizira 12. Kazališni kamp. U sklopu programa održat će se osam raznovrsnih kazališnih radionica za različite uzraste.

Naslovna

Upoznajte se s manje poznatom stranom weba

Korisne web stranice za koje vjerojatno niste čuli

Naučite brzo čitati, tipkati, pa i programirati. Napišite mail budućem sebi i naučite raditi razne stvari. Ostanite informirani, ali se i opustite uz neke manje poznate filmove ...

kanadski guverner

„Mladi, radite besplatno!“

Kanadski guverner na zanimljiv način želi riješiti nezaposlenost mladih

Unatoč vidljivom napretku u odnosu na proteklih nekoliko godina, Poloz smatra da mladi i drugi nezaposleni Kanađani trebaju steći više iskustva putem neplaćenih stažiranja i volonterskog rada, a sve to dok se ne oporavi posrnulo tržište rada.

Extreme

„Extreme phone pinching”

VIDEO: Internetom hara novi bizarni trend

Bizaran trend započeo je američki duo Twenty One Pilots, kojeg čine glazbenici Tyler Joseph i Josh Dun, koji su prvi počeli izlagati svoje pametne telefone „ekstremnim” opasnostima”.

Dani održivog razvoja

Podržavajuće okruženje

DORM potiče razvoj koncepta održivog razvoja među mladima

Tijekom "Dana održivog razvoja za mlade" prezentirat će se rezultati projekta "Sustainability Challenge". Također, okupit će se mladi koji traže pozitivne promjene u životu.