„Online” kampanja

„Sherajmo odgovorno” protiv govora mržnje i nasilja!

Kroz kampanju „Sherajmo odgovorno” Ženska soba s partnerima poziva sve osobe da se suprotstave nasilnicima iza druge strane ekrana.

Facebook stranica Sherajmo odgovorno progovara o govoru mržnje i seksualnom nasilju online te poziva sve zainteresirane osobe, posebno mlade, da je prate kako bi naučile više. Pokrenuta je s ciljem informiranja i educiranja djece i mladih kako bi pridonijela suzbijanju ovih oblika nasilja na internetu i društvenim mrežama. Online svijet je svijet u okviru kojeg je posebno važno znati kako prepoznati nasilje, kako se zaštiti i najvažnije – kako reagirati na nasilje.  

Ključna riječ online kampanje je #reagiraj, čime se sve osobe pozivaju da se i online suprotstave nasilnicima iza druge strane ekrana.

Kampanju Sherajmo odgovorno pokrenula je Ženska soba – Centar za seksualna prava u partnerstvu s Osnovnom školom dr. Vinka Žganca i Osnovnom školom Matka Laginje iz Zagreba krajem prosinca 2017. godine U njenoj provedbi sudjeluju učenici i učenice dviju osnovnih škola koji će svojim uključenjem kreirati sadržaj kampanje.

Kampanja je sastavni dio projekta Stop nasilju i govoru mržnje na Internetu koji financijski podržava Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva. Nositeljica projekta je Ženska soba – Centar za seksualna prava, dok su partnerske organizacije Osnovna škola dr. Vinka Žganca, Zagreb i Osnovna škola Matka Laginje, Zagreb. Više informacija o istoj nalazi se na poveznici.

Foto: PR foto

Komentari na članak

Vezani članci

Informiranje - pravo mladih

SIK-ov projekt

Održana radionica pod nazivom "Potraga za poslom"

Mladima su pružene brojne informacije koje će im olakšati proces zapošljavanja. Bilo je riječi o pisanju životopisa i motivacijskog pisma, o razgovorima za posao, ali i o adresama na koje je dobro prilikom potrage za poslom obratiti se. 

Promocija studenata

Goethe institut

Prijavite se za učenje njemačkog jezika u Frankfurtu i Düsseldorfu

Goethe institut mladima u Hrvatskoj nudi priliku za učenje njemačkog jezika u Frankfurtu ili Düsseldorfu. Prijaviti se mogu mladi od 23 do 33 godine do 1. listopada ove godine.

Google hakeri

Zanimljivi podaci

Top lista najtraženijih pojmova na Googleu za 2017. godinu

Svjetski poznati internetski pretraživač objavio je popis pojmova koji su korisnike najviše zanimali protekle godine.

Susret mladih grada Splita u travnju – voditelji susreta

Susret mladih grada Splita s Hrvatskim Nadzemljem

Žena je kruna Božjeg stvaranja, poručili su mladi Splićani

Uigrani domaćini, mladi iz Hrvatskog Nadzemlja ni ovoga puta nisu razočarali prisutne te su pripremili po jedan skeč i film o biblijskim ženama, a svojim su humorom i šaljivim dosjetkama nasmijali cijelu dvoranu.

Meekend

Erasmus Student Network Zagreb

Saznajte sve o mobilnosti mladih i naučite sastaviti životopis na Mov’in Europe Weekendu

Dvodnevni događaj, MEekend – Mov’in Europe Weekend, održat će se 11. i 12. studenog 2016. godine te će mladima ponuditi informacije iz prve ruke o mogućnostima, prednostima i nedostacima programa mobilnosti.