„Online” kampanja

„Sherajmo odgovorno” protiv govora mržnje i nasilja!

Kroz kampanju „Sherajmo odgovorno” Ženska soba s partnerima poziva sve osobe da se suprotstave nasilnicima iza druge strane ekrana.

Facebook stranica Sherajmo odgovorno progovara o govoru mržnje i seksualnom nasilju online te poziva sve zainteresirane osobe, posebno mlade, da je prate kako bi naučile više. Pokrenuta je s ciljem informiranja i educiranja djece i mladih kako bi pridonijela suzbijanju ovih oblika nasilja na internetu i društvenim mrežama. Online svijet je svijet u okviru kojeg je posebno važno znati kako prepoznati nasilje, kako se zaštiti i najvažnije – kako reagirati na nasilje.  

Ključna riječ online kampanje je #reagiraj, čime se sve osobe pozivaju da se i online suprotstave nasilnicima iza druge strane ekrana.

Kampanju Sherajmo odgovorno pokrenula je Ženska soba – Centar za seksualna prava u partnerstvu s Osnovnom školom dr. Vinka Žganca i Osnovnom školom Matka Laginje iz Zagreba krajem prosinca 2017. godine U njenoj provedbi sudjeluju učenici i učenice dviju osnovnih škola koji će svojim uključenjem kreirati sadržaj kampanje.

Kampanja je sastavni dio projekta Stop nasilju i govoru mržnje na Internetu koji financijski podržava Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva. Nositeljica projekta je Ženska soba – Centar za seksualna prava, dok su partnerske organizacije Osnovna škola dr. Vinka Žganca, Zagreb i Osnovna škola Matka Laginje, Zagreb. Više informacija o istoj nalazi se na poveznici.

Foto: PR foto

Komentari na članak

Vezani članci

Regrutacija

AIESEC Hrvatska

AIESEC prima nove članove, uključite se u najveću studentsku organizaciju

Udruga trenutno organizira regrutaciju novih članova i traži mlade i ambiciozne studente koji žele aktivno sudjelovati u rješavanju problema na globalnoj razini.

Internet

Prednosti interneta

Vještine koje možete steći na online tečajevima

Iako smo nekada za sve nove vještine i znanja upisivali tečajeve koji su uključivali odlaske na redovita predavanja, danas je puno bolji izbor učenje putem interneta.

Bezvoljnost

Krajnje je vrijeme za odrastanje

Navike koje morate promijeniti prije tridesete

U redu, ova brojka trideset u naslovu članka nije tako zloćudna kako zvuči. Ali nije ni tako daleko! S obzirom na to da smo svake godine sve stariji, pravo je vrijeme za promijeniti životni način i sretnije dočekati tridesete!

Novi logo TPB

Situacija daleko od idealne

Ponovno pokretanje The Pirate Baya

Ovaj se vikend The Pirate Bay vratio na svojoj staroj domeni, no s novim logom – feniksom koji se izdiže.

Uključivanje mladih u politiku

Pokrenimo promjene kreativnošću i inovacijama

Mladi, uključite se u politiku!

Mladi bi trebali sudjelovati u politici zato što se ona tiče i njih i zapravo određuje način na koji će živjeti. Kako bi postali bolji građani, potrebno je svojim političkim radom doprinijeti zajednici u kojoj žive i djeluju.