„Online” kampanja

„Sherajmo odgovorno” protiv govora mržnje i nasilja!

Kroz kampanju „Sherajmo odgovorno” Ženska soba s partnerima poziva sve osobe da se suprotstave nasilnicima iza druge strane ekrana.

Facebook stranica Sherajmo odgovorno progovara o govoru mržnje i seksualnom nasilju online te poziva sve zainteresirane osobe, posebno mlade, da je prate kako bi naučile više. Pokrenuta je s ciljem informiranja i educiranja djece i mladih kako bi pridonijela suzbijanju ovih oblika nasilja na internetu i društvenim mrežama. Online svijet je svijet u okviru kojeg je posebno važno znati kako prepoznati nasilje, kako se zaštiti i najvažnije – kako reagirati na nasilje.  

Ključna riječ online kampanje je #reagiraj, čime se sve osobe pozivaju da se i online suprotstave nasilnicima iza druge strane ekrana.

Kampanju Sherajmo odgovorno pokrenula je Ženska soba – Centar za seksualna prava u partnerstvu s Osnovnom školom dr. Vinka Žganca i Osnovnom školom Matka Laginje iz Zagreba krajem prosinca 2017. godine U njenoj provedbi sudjeluju učenici i učenice dviju osnovnih škola koji će svojim uključenjem kreirati sadržaj kampanje.

Kampanja je sastavni dio projekta Stop nasilju i govoru mržnje na Internetu koji financijski podržava Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva. Nositeljica projekta je Ženska soba – Centar za seksualna prava, dok su partnerske organizacije Osnovna škola dr. Vinka Žganca, Zagreb i Osnovna škola Matka Laginje, Zagreb. Više informacija o istoj nalazi se na poveznici.

Foto: PR foto

Komentari na članak

Vezani članci

Novi paviljoni na Savi

Sveučilište u Zagrebu

Predstavnici Studentskog odbora Stjepan Radić održali sastanak sa SC-om zbog domskog interneta

Predstavnici Studentskog odbora Stjepan Radić održali su u ranim jutarnjim satima sastanak koji se tiče problema s internetom.

Prijateljstvo

Prednosti imanja prijatelja suprotnog spola

Sve čari muško-ženskih prijateljstava

Ti si cura, a on je dečko i nerazdvojni ste. Svi vas pitaju jeste li zajedno, ali vi ste samo prijatelji. Moguće ili nemoguće?

Anketa: Veza na daljinu

„Studentologija: zavodljive istine o ljubavnim navikama“

Provjeravamo istinitost tvrdnje „daleko od očiju, daleko od srca“

Kako održavati vezu na daljinu zdravom i funkcionalnom, recite nam u novoj anketi u sklopu najvećeg studentskog istraživanja o ljubavi.

učenje - naslovna

Informirajte se i prijavite ispit na vrijeme

Osnovni podaci o državnom stručnom ispitu

Saznaj osnovne informacije o državnom stručnom ispitu kako stres prije ispita ne bi bio nepodnošljiv.

Putovanje

Postignut dogovor o prenosivosti sadržaja

Internetske sadržaje na koje ste pretplaćeni možete koristiti širom Europske unije

Odsada je moguće putovati Europom i pratiti svoje omiljene sadržaje, gdje god se nalazili. Svi poslužitelji, i javni i oni na pretplatu, omogućit će korištenje internetskih sadržaja u svim državama Europske unije.