Građanska akcija

Sfinga postaje prostor za druženje, a Zadar kvalitetniji grad za život

Visibabe

„Sfinga – prostor za druženje” građanska je akcija koja potiče poboljšanje uvjeta u lokalnoj zajednici na području grada Zadra. Nastala je u sklopu projekta „Art of Democracy”.

Učenici zadarskih srednjih škola pozivaju sve zainteresirane na građansku akciju Sfinga – prostor za druženje. Održat će se u subotu, 1. srpnja u parku Sfinga.

Građanska akcija za cilj ima poticanje razvoja lokalne zajednice, poboljšanje uvjeta i kvalitete života u lokalnoj zajednici na području Zadra te poticanje na volonterski rad i uključivanje većeg broja građana u korištenje i očuvanje javnog prostora. Posjetitelje očekuje nekolicina aktivnosti za unaprjeđenje parka, postavljanje interaktivnih obrazovnih sadržaja, brojni interaktivni sadržaji te izvođenje privremenih javnih obrazovnih aktivnosti.

Akciju su osmislili mladi grada Zadra u sklopu međunarodnog obrazovnog projekta Art of Democracy, čiji je nositelj zadarska udruga Mala filozofija. Projekt financira Anne Lindh Foundation te sufinancira Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva i Zadarska županija.

Komentari na članak

Vezani članci

CINAZ logo

Udruga CINAZ

Novi termin radionice prezentacijskih vještina

Radionica prezentacijskih vještina Udruge CINAZ odgođena je za 8. i 10. ožujka. Rok za prijavu je produžen.

Dvorana Krešimira Ćosića

Zadar Dogus Baketball Tournament

Spektakl u hrvatskom gradu košarke

Zadarski turnir jedan je od najjačih pripremnih turnira u Europi. Ove godine poseban će biti i po odličjima koja će se dodjeljivati.

Ministarstvo branitelja

Ministarstvo branitelja

Objavljena rang-lista dobitnika stipendije za djecu branitelja

Ukupno 4270 stipendija bit će isplaćeno učenicima srednjih škola, redovitim studentima i poslijediplomantima.

Sajam stipendija i visokog obrazovanja, Zadar

Sajam stipendija i visokog obrazovanja

IRO u Zadru otkriva tko pruža financijsku pomoć studentima uz Ministarstva i visoka učilišta

– Studenti uglavnom znaju za stipendije koje dodjeljuju pojedina visoka učilišta i Ministarstvo znanosti i obrazovanja te eventualno jedinice lokalne i regionalne samouprave, no postoje i mnoge druge organizacije koje nude različite programe i oblike financijske pomoći za studiranje u Hrvatskoj i inozemstvu. – objašnjava Maja Balen.

Profesionalna orijentacija srednjoškolaca

Projekt SIK-a „Informiranje – pravo mladih”

Održana profesionalna orijentacija srednjoškolaca

Srednjoškolci su na simulaciji profesionalne orijentacije ispunjavali različite upitnike te imali priliku saznati koje je zanimanje najbliže njihovim interesima.