Građanska akcija

Sfinga postaje prostor za druženje, a Zadar kvalitetniji grad za život

Visibabe

„Sfinga – prostor za druženje” građanska je akcija koja potiče poboljšanje uvjeta u lokalnoj zajednici na području grada Zadra. Nastala je u sklopu projekta „Art of Democracy”.

Učenici zadarskih srednjih škola pozivaju sve zainteresirane na građansku akciju Sfinga – prostor za druženje. Održat će se u subotu, 1. srpnja u parku Sfinga.

Građanska akcija za cilj ima poticanje razvoja lokalne zajednice, poboljšanje uvjeta i kvalitete života u lokalnoj zajednici na području Zadra te poticanje na volonterski rad i uključivanje većeg broja građana u korištenje i očuvanje javnog prostora. Posjetitelje očekuje nekolicina aktivnosti za unaprjeđenje parka, postavljanje interaktivnih obrazovnih sadržaja, brojni interaktivni sadržaji te izvođenje privremenih javnih obrazovnih aktivnosti.

Akciju su osmislili mladi grada Zadra u sklopu međunarodnog obrazovnog projekta Art of Democracy, čiji je nositelj zadarska udruga Mala filozofija. Projekt financira Anne Lindh Foundation te sufinancira Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva i Zadarska županija.

Komentari na članak

Vezani članci

Milenijska fotografija košarkaške lopte

Zadar Basketball Tournament

Svijetom putuje milenijska fotografija košarkaške lopte snimljena u Zadru

Zadarska košarkaška lopta 582. je milenijska fotografija Šime Strikomana, a nastala je u sklopu četvrtog izdanja Zadar Basketball Tournamenta.

Tomislav Bralić i Intrade: Zadarska večer

Klub zadarskih studenata i Club Roko vas pozivaju

Zadarska večer uz Tomislava Bralića i klapu Intrade

Tomislav Bralić i klapa Intrade nastupit će ovoga petka, 11. travnja iza 22 sata, u sklopu Zadarske večeri u Clubu Roko.

Zadarski studenti dobili svoju prvu malu besplatnu knjižnicu

Projekt „Knjiga na faksu"

Zadarski studenti dobili svoju prvu malu besplatnu knjižnicu

Predstavljanje projekta „Knjiga na faksu: besplatna mala knjižnica" u organizaciji Kluba studenata informacijskih znanosti Ex libris održano je u srijedu 2. studenoga. Besplatna mala knjižnica postavljena je ispred zgrade Sveučilišta na novom kampusu.

Humanitarna akcija

„Sreća drugih je i u tvojim rukama“, poručuju zadarski studenti s Odjela za turizam i komunikacijske znanosti

Humanitarna studentska akcija za pučku kuhinju

Studenti treće godine Odjela za turizam i komunikacijske znanosti pokrenuli su humanitarnu akciju čiji je cilj prikupiti potrepštine za pučku kuhinju „Sv. Vinko Paulski“ u Zadru

Okrugli stol 'I ti to možeš!'

Sveučilište u Zadru

Održan okrugli stol „I ti to možeš!''

Studenti su organizirali četvrti (predzadnji) okrugli stol pod nazivom „I ti to možeš!". Njime su obuhvatili poduzetničke pothvate u informatičkoj tehnologiji. Gostujući predavači bili su umješni poduzetnici i vlasnici tvrtki.