Ciklus predavanja „Psihološki sat" u Klubu mladih Split

Saznajte zašto mlađi muškarci preferiraju starije žene i začinjenu hranu

Psihološki sat-treće predavanje

Psihologinja Marina Bakota održat će predavanje o evolucijskoj psihologiji u sklopu ciklusa „Psihološki sat". U Klubu mladih Split zainteresiranima će odgovoriti na brojna zanimljiva pitanja.

Ovoga ponedjeljka u Klubu mladih Split očekuje nas treće predavanje iz ciklusa Psihološki sat psihologinje Marine Bakote. Njena prethodna predavanja obilježio je iznimnan interes publike. Govorila je o poremećajima ličnosti i ženskom mozgu, a novo izdanje bit će posvećeno evolucijskoj psihologiji, točnije evolucijskim tumačenjima funkcije različitih ljudskih ponašanja, od prehrane pa sve do seksualnosti.

Između ostalog, dobit ćemo odgovore na sljedeća pitanja: Zašto ljudi preferiraju začinjenu hranu? Zašto žene u prvim mjesecima trudnoće pate od jutarnje mučnine? Koji su najčešći ljudski strahovi i kako su se razvili? Zašto tijekom bolesti dolazi do snižavanja željeza u krvi, a vrućica može biti itekako korisna?

Iako je Valentinovo prošlo, nije na odmet otkriti: Koje su ženske preference pri odabiru partnera? Zašto mlađi muškarci vole starije žene, dok stariji muškarci preferiraju mlađe žene? Zašto treba ostati u noćnim klubovima do kraja, odnosno, kakve to veze ima s tzv. closing time fenomenom? Koja je funkcija ženskog orgazma? Što nam govori Triversova teorija roditeljskog ulaganja?

Odgovore na ova i druga zanimljiva pitanja saznajte 22.2. u 19 h u Klubu mladih Split (Ruđera Boškovića 20/II).

Komentari na članak

Vezani članci

App Star Contest

eSTUDENT poziva

Edukativno predavanje o razvoju Android, iOS i WP aplikacija na FER-u

App Start Contest organizira edukativno predavanje u na temu „Brzi razvoj Android, iOS i WP aplikacija koristeći Xamarin.Forms i Azure Mobile Services”.

https://www.shutterstock.com/image-photo/anxious-woman-judged-by-different-hands-521314966?irgwc=1&utm_medium=Affiliate&utm_campaign=Hans%20Braxmeier%20und%20Simon%20Steinberger%20GbR&utm_source=44814&utm_term=https%3A%2F%2Fpixabay.com%2Fimages%2Fsearch%2Ffear%2F

Predvidljivo iracionalni

Psihologinja otkriva zašto se studenti boje interakcije i sudjelovanja u nastavi

Unatoč brojnim pokušajima profesora da potaknu studente na raspravu, zbog introvertiranosti pojedinaca to im ne polazi za rukom. Psihologinja Željka Friganović Jerončić otkriva što koči studente, ali nudi i kvalitetni način za izlazak iz zone udobnosti.

Monopoly novac

Program Kluba mladih Split

Na jednom mjestu radionica kineske kaligrafije, motivacijski govori i igra

Pred mladim je Splićanima nekoliko besplatnih prilka za učenje i drugačiju vrstu zabave, a nalaze se unutar programa Kluba mladih Split, koji vam donosimo.

FOI - zgrada fakulteta

Festival znanosti u Varaždinu

FOI otkrio osnovnoškolcima kako izraditi robotsku ruku na daljinsko upravljanje

Na Fakultetu organizacije i informatike održava se Festival znanosti. Osim što su pratili demonstracije, pristigli učenici eksperimentirali su s Littlebits tehnologijom.

Jeff Burton

Predavanje informatičke legende

Jeff Burton uputio snažne poruke mladim hrvatskim poduzetnicima

– Postati odrasla osoba znači pokušati napraviti promjenu u svijetu kroz start up. – poručio je mladima u Hrvatskoj Jeff Burton.