Javni poziv

Savjet mladih Grada Splita dodjeljuje novce za aktivnosti mladih

druženje u kafiću

Pozivaju se udruge, studentski zborovi, učenička vijeća i druge organizacije u Splitu da prijave svoje aktivnosti na Javni poziv Savjeta mladih.

Savjet mladih Grada Splita objavio je Javni poziv za dostavu prijedloga aktivnosti u svrhu obilježavanja Međunarodnog dana mladih 2018. godine Njegov je cilj financijskom potporom programa potaknuti mlade osobe na aktivnu ulogu u društvu, pružiti im mogućnosti stjecanja novih znanja i vještina te utjecati, odnosno ukazati na probleme i potrebe s kojima se ova skupina susreće u lokalnoj zajednici. Pozvao je sve udruge, studentske zborove, učenička vijeća i ostale organizacije da predlože svoje aktivnosti i zajedno kreiraju zabavni, edukativni, kulturni i sportski program za mlade.

Prioritetna područja za dodjelu sredstava putem ovog Javnog poziva aktivnosti su koje se temelje na mjerama iz Gradskog programa za mlade od 2017. do 2020. godine:

  • Prioritet 1. Obrazovanje, profesionalno osposobljavanje, usavršavanje i cjeloživotno učenje
  • Prioritet 2. Zapošljavanje i poduzetništvo
  • Prioritet 3. Aktivno sudjelovanje mladih u društvu, politička participacija i volonterske aktivnosti
  • Prioritet 4. Mladi u europskom i globalnom okruženju
  • Prioritet 5. Socijalno uključivanje i zdravlje
  • Prioritet 6. Mladi i kultura
  • Prioritet 7. Sport, rekreacija i slobodno vrijeme

Popis aktivnosti nije konačan, već samo ilustrativan te će se odgovarajuće aktivnosti koje doprinose ostvarenju ciljeva Javnog poziva, a koje nisu spomenute, također uzeti u obzir za financiranje. Ostale informacije kao i obrasci za prijavu mogu se pronaći na službenim stranicama Grada Splita.

Međunarodni dan mladih nastao je na inicijativu Ujedinjenih naroda, a obilježava se 12. kolovoza. Predstavlja dan koji podiže svijest o značenju mladih za današnje društvo. Sama je svrha obilježavanja ovog dana usmjeriti pozornost na mlade koji se suočavaju s kulturološkim i pravnim problemima koji ih okružuju.

Komentari na članak

Vezani članci

Summer

Riješili ste ispite i ne znate što raditi?

Popis aktivnosti uz koje ćete iskoristiti ljeto na najbolji način

Ljeto je jedino godišnje doba kada studenti imaju više vremena za aktivnosti koje nisu mogli obavljati tijekom akademske godine. Za sve one koji još uvijek nisu našli posao preko ljeta, a sigurni su da će ispite riješiti na vrijeme, donosimo nekoliko stvari kojima se mogu baviti kako bi što bolje iskoristili vrijeme.

Veliki Žitnik

Desetodnevna ekspedicija

Počinje Outward Bound – ljetna pustolovina za 30 mladih

Čak 30 mladih provest će deset dana okušavajući se u raznim izazovima koje će ekspedicija u prirodi, koja se provodi u sklopu projekta „Otkrij svoj potencijal i aktiviraj se!“, postaviti pred njih.

Panel-diskusija APR-a

Akademija za politički razvoj

Studentski program APR-a u Splitu daje poticaj mladim liderima

Prvi modul otvorio je mnoga pitanja o mladima u politici, no u jednome su se svi izlagači složili – participacija mladih apsolutno je neophodna.

Predstava "Svastike"

Humanitarna akcija

Mladi ratom bez pušaka i „Svastikom“ pomažu mladima

„Mladi mladima“ naziv je humanitarne akcije koju provodi Forum mladih. Izvedbom predstave „Svastike“ 2. prosinca prikupljaju novac za sarajevsku nezbrinutu dječicu.

Suočavanje s prošlošću – prijave

Inicijativa mladih za ljudska prava – Hrvatska

Mladi iz regije u Vukovaru će raspravljati o suočavanju s prošlošću

Traju prijave za sudjelovanje u programu „Suočavanje s prošlošću – perspektiva druge generacije“ koji će se održati u Vukovaru. Tijekom trajanja programa svim sudionicima osigurani su hrana, smještaj i prijevoz.