Javni poziv

Savjet mladih Grada Splita dodjeljuje novce za aktivnosti mladih

druženje u kafiću

Pozivaju se udruge, studentski zborovi, učenička vijeća i druge organizacije u Splitu da prijave svoje aktivnosti na Javni poziv Savjeta mladih.

Savjet mladih Grada Splita objavio je Javni poziv za dostavu prijedloga aktivnosti u svrhu obilježavanja Međunarodnog dana mladih 2018. godine Njegov je cilj financijskom potporom programa potaknuti mlade osobe na aktivnu ulogu u društvu, pružiti im mogućnosti stjecanja novih znanja i vještina te utjecati, odnosno ukazati na probleme i potrebe s kojima se ova skupina susreće u lokalnoj zajednici. Pozvao je sve udruge, studentske zborove, učenička vijeća i ostale organizacije da predlože svoje aktivnosti i zajedno kreiraju zabavni, edukativni, kulturni i sportski program za mlade.

Prioritetna područja za dodjelu sredstava putem ovog Javnog poziva aktivnosti su koje se temelje na mjerama iz Gradskog programa za mlade od 2017. do 2020. godine:

  • Prioritet 1. Obrazovanje, profesionalno osposobljavanje, usavršavanje i cjeloživotno učenje
  • Prioritet 2. Zapošljavanje i poduzetništvo
  • Prioritet 3. Aktivno sudjelovanje mladih u društvu, politička participacija i volonterske aktivnosti
  • Prioritet 4. Mladi u europskom i globalnom okruženju
  • Prioritet 5. Socijalno uključivanje i zdravlje
  • Prioritet 6. Mladi i kultura
  • Prioritet 7. Sport, rekreacija i slobodno vrijeme

Popis aktivnosti nije konačan, već samo ilustrativan te će se odgovarajuće aktivnosti koje doprinose ostvarenju ciljeva Javnog poziva, a koje nisu spomenute, također uzeti u obzir za financiranje. Ostale informacije kao i obrasci za prijavu mogu se pronaći na službenim stranicama Grada Splita.

Međunarodni dan mladih nastao je na inicijativu Ujedinjenih naroda, a obilježava se 12. kolovoza. Predstavlja dan koji podiže svijest o značenju mladih za današnje društvo. Sama je svrha obilježavanja ovog dana usmjeriti pozornost na mlade koji se suočavaju s kulturološkim i pravnim problemima koji ih okružuju.

Komentari na članak

Vezani članci

Volonteri

Poziv za volontere

Traže se suradnici za rad s mladima pri „zavrtanju promjene“

Ambidekster klub pokreće volonterske programe koje će kreirati i održavati učenici, ali su potrebni suradnici za rad s mladima. Prijave za volontiranje traju do 6. rujna.

Kosovo ljetna škola 2017

Međunarodni susret

Otvorene prijave za ljetnu školu u Prištini; moguće stjecanje ECTS bodova

Otvorene su prijave za 6. ljetnu školu u Prištini kojoj je cilj razviti kadar budućih globalnih lidera koji bi omogućili značajne promjene u svojoj zajednici i svijetu. Prvi rok prijave traje do 1. svibnja, a krajnji do 5. lipnja!

Stripaški kružok Kluba Zona

Program Kluba Zona

Nova strip forma „Novele od Stanca” i novi medij za rad s mladima

– Kastrapeli je djelo Marina Držića, inače srednjoškolski lektirni naslov, približio ljubiteljima stripa, ali i svima onima koji su skloni nešto drugačijim oblicima upijanja klasika. – ističe voditeljica Stripaških kružoka.

Međunarodna konferencija "Sloboda i odgovornost: Rješenja mladih za probleme današnjice"

U organizaciji Svjetskog saveza mladih Hrvatska

Međunarodna konferencija „Sloboda i odgovornost: Rješenja mladih za probleme današnjice”

Projekt će se održati u obliku sedmodnevne konferencije od 16. do 22. studenog 2015. uz financijsko pokroviteljstvo Agencije za mobilnost i programe EU

Informativni ponedjeljak: udruge

„Informiranje – pravo mladih”

Udruge mladih i za mlade predstavile se na trećem „Informativnom ponedjeljku”

Pročitajte kako je bilo na „Informativnom ponedjeljku” na kojem su se predstavile udruge mladih i za mlade te se pridružite sljedećem koji će se održati krajem ožujka.