Javni poziv

Savjet mladih Grada Splita dodjeljuje novce za aktivnosti mladih

druženje u kafiću

Pozivaju se udruge, studentski zborovi, učenička vijeća i druge organizacije u Splitu da prijave svoje aktivnosti na Javni poziv Savjeta mladih.

Savjet mladih Grada Splita objavio je Javni poziv za dostavu prijedloga aktivnosti u svrhu obilježavanja Međunarodnog dana mladih 2018. godine Njegov je cilj financijskom potporom programa potaknuti mlade osobe na aktivnu ulogu u društvu, pružiti im mogućnosti stjecanja novih znanja i vještina te utjecati, odnosno ukazati na probleme i potrebe s kojima se ova skupina susreće u lokalnoj zajednici. Pozvao je sve udruge, studentske zborove, učenička vijeća i ostale organizacije da predlože svoje aktivnosti i zajedno kreiraju zabavni, edukativni, kulturni i sportski program za mlade.

Prioritetna područja za dodjelu sredstava putem ovog Javnog poziva aktivnosti su koje se temelje na mjerama iz Gradskog programa za mlade od 2017. do 2020. godine:

  • Prioritet 1. Obrazovanje, profesionalno osposobljavanje, usavršavanje i cjeloživotno učenje
  • Prioritet 2. Zapošljavanje i poduzetništvo
  • Prioritet 3. Aktivno sudjelovanje mladih u društvu, politička participacija i volonterske aktivnosti
  • Prioritet 4. Mladi u europskom i globalnom okruženju
  • Prioritet 5. Socijalno uključivanje i zdravlje
  • Prioritet 6. Mladi i kultura
  • Prioritet 7. Sport, rekreacija i slobodno vrijeme

Popis aktivnosti nije konačan, već samo ilustrativan te će se odgovarajuće aktivnosti koje doprinose ostvarenju ciljeva Javnog poziva, a koje nisu spomenute, također uzeti u obzir za financiranje. Ostale informacije kao i obrasci za prijavu mogu se pronaći na službenim stranicama Grada Splita.

Međunarodni dan mladih nastao je na inicijativu Ujedinjenih naroda, a obilježava se 12. kolovoza. Predstavlja dan koji podiže svijest o značenju mladih za današnje društvo. Sama je svrha obilježavanja ovog dana usmjeriti pozornost na mlade koji se suočavaju s kulturološkim i pravnim problemima koji ih okružuju.

Komentari na članak

Vezani članci

Dom iza žice

Recenzija romana „Dom iza žice”

Svatko od nas susreo je Gabrijela

Gabrijel je dječak koji odrasta u teškim životnim uvjetima. Pročitajte rasplet njegova života u romanu „Dom iza žice” Jasminke Tihi-Stepanić.

Ljetni posao

Radno ljeto

7 tipičnih ljetnih poslova i sve njihove čari

Diplomirani ekonomisti postaju konobari, informatičari iznajmljuju jet-skije, a pravnici apartmane. Bacimo pogled na najčešća i najzanimljivija zanimanja s kojima se susrećemo u turističkoj sezoni.

Žena gleda u ocean

Propitkivanje ideje majčinstva

O ženama, majkama, kraljicama na susretu Hrvatskog nadzemlja

Mladi će propitkivati ideju majčinstva na prezadnjem ovosezonskom susretu Hrvatskog nadzemlja koji će se održati ove srijede, 16. svibnja, u 20:30.

Posljednji susret H. Nadzemlja

Tribina

Mladi iz Hrvatskog nadzemlja okončali sezonu temom „Blud i oko njega trud”

Kroz svoje je predavanje predavač posljednje ovosezonske tribine za mlade obrazložio zašto mladi padaju uopće u grijeh bluda.

Besplatne radionice za traženje posla

Poslovni klub Črnomerec

Prijavite se na besplatne radionice za traženje posla!

Polaznici radionica usavršavat će osnovna znanja i vještine potrebna za ulazak na tržište rada i predstavljanje budućem poslodavcu.