LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Javni poziv

Savjet mladih Grada Splita dodjeljuje novce za aktivnosti mladih

Pozivaju se udruge, studentski zborovi, učenička vijeća i druge organizacije u Splitu da prijave svoje aktivnosti na Javni poziv Savjeta mladih.

Pozivaju se udruge, studentski zborovi, učenička vijeća i druge organizacije u Splitu da prijave svoje aktivnosti na Javni poziv Savjeta mladih.

Savjet mladih Grada Splita objavio je Javni poziv za dostavu prijedloga aktivnosti u svrhu obilježavanja Međunarodnog dana mladih 2018. godine Njegov je cilj financijskom potporom programa potaknuti mlade osobe na aktivnu ulogu u društvu, pružiti im mogućnosti stjecanja novih znanja i vještina te utjecati, odnosno ukazati na probleme i potrebe s kojima se ova skupina susreće u lokalnoj zajednici. Pozvao je sve udruge, studentske zborove, učenička vijeća i ostale organizacije da predlože svoje aktivnosti i zajedno kreiraju zabavni, edukativni, kulturni i sportski program za mlade.

Prioritetna područja za dodjelu sredstava putem ovog Javnog poziva aktivnosti su koje se temelje na mjerama iz Gradskog programa za mlade od 2017. do 2020. godine:

  • Prioritet 1. Obrazovanje, profesionalno osposobljavanje, usavršavanje i cjeloživotno učenje
  • Prioritet 2. Zapošljavanje i poduzetništvo
  • Prioritet 3. Aktivno sudjelovanje mladih u društvu, politička participacija i volonterske aktivnosti
  • Prioritet 4. Mladi u europskom i globalnom okruženju
  • Prioritet 5. Socijalno uključivanje i zdravlje
  • Prioritet 6. Mladi i kultura
  • Prioritet 7. Sport, rekreacija i slobodno vrijeme

Popis aktivnosti nije konačan, već samo ilustrativan te će se odgovarajuće aktivnosti koje doprinose ostvarenju ciljeva Javnog poziva, a koje nisu spomenute, također uzeti u obzir za financiranje. Ostale informacije kao i obrasci za prijavu mogu se pronaći na službenim stranicama Grada Splita.

Međunarodni dan mladih nastao je na inicijativu Ujedinjenih naroda, a obilježava se 12. kolovoza. Predstavlja dan koji podiže svijest o značenju mladih za današnje društvo. Sama je svrha obilježavanja ovog dana usmjeriti pozornost na mlade koji se suočavaju s kulturološkim i pravnim problemima koji ih okružuju.

FOTO: PIXABAY