LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Putujući sajam volonterstva na Braču

Sajam volonterstva „Dobro se dobrim vraća, a ne plaća!“

Tijekom sajma moći će se kupiti papirnati ždralovi po cijeni koju odredi kupac. Sav prihod od donacija bit će iskorišten za uređenje prostorija udruge Brački pupoljci te nabavu materijala za njihove aktivnosti.

Tijekom sajma moći će se kupiti papirnati ždralovi po cijeni koju odredi kupac. Sav prihod od donacija bit će iskorišten za uređenje prostorija udruge Brački pupoljci te nabavu materijala za njihove aktivnosti.

Projekt udruge USSOB – Lokalni volonterski centar Brač povodom Međunarodnog dana volonterstva (5.12.) organizira putujući sajam volonterstva pod nazivom „Dobro se dobrim vraća, a ne plaća“. U cilju im je, osim svojeg rada, promovirati i volonterstvo te brojne mogućnosti za volontiranje koje pružaju organizacije civilnog društva otoka Brača.

Tako će se u čak pet bračkih općina – koje su partneri na projektu – prezentirati pogodnosti i prednosti volontiranja te načini na koje se građani mogu uključiti u rad Lokalnog volonterskog centra Brač. Saznat će kako im volonterstvo pomaže u zapošljavanju i još mnogo toga.

Aktivnost je i humanitarnog karaktera; tijekom sajma moći će se kupiti papirnati ždralovi po cijeni koju odredi kupac. Sav prihod od donacija bit će iskorišten za uređenje prostorija udruge Brački pupoljci te nabavu materijala za njihove aktivnosti.

Bit će ponuđeno čak 1000 papirnatih ždralova čime se evocira japanska legenda koja kaže kako će se onome tko izradi 1000 ždralova ostvariti svaka želja.

Želja Lokalnog volonterskog centra Brač je uz financijsku i volontersku podršku omogućiti bolje uvjete za djelovanje udruge Brački pupoljci.

Također, pozivaju se sve bračke organizacije civilnog društva da se priključe i predstave svoj rad putem promotivnih materijala koji će biti izloženi tijekom sajma. Za sve dodatne informacije možete se obratiti na mail lvc.brac@gmail.com.

Raspored odražavanja sajma:

1.12. – PUČIŠĆA – Origami radionica;

2.12. – SELCA – Predvorje osnovne škole Selca: 12 – 15h;

3.12. – NEREŽIŠĆA – Galerija: 16 – 18h;

4.12. – BOL – Centar za kulturu Bol: 13 – 16h;

5.12. – PUČIŠĆA – Lokalni volonterski centar Brač: 10 – 13h;

6.12. – POSTIRA – Dječji vrtić: 12.30 – 15h.

Lokalni volonterski centar Brač projekt je Udruge srednjoškolaca i studenata otoka Brača, a financira ga Ministarstvo socijalne politike i mladih. 

FOTO: FACEBOOK