LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Međunarodni natječaj suvremene fotografije

„Rovinj Photodays" 2014.

Ovogodišnji natječaj je internacionalnog karaktera i otvoren je za sve fotografe suvremene fotografske scene.

Ovogodišnji natječaj je internacionalnog karaktera i otvoren je za sve fotografe suvremene fotografske scene.

Rovinj Photodays najveći je festival fotografije u Hrvatskoj. Riječ je o cjelogodišnjem projektu koji podržavaju brojne kulturne ustanove i organizacije te nekoliko ključnih pokrovitelja, a održava se od 2008. godine u organizaciji udruge Livingstone i Astorie d.o.o. Festival fotografima pruža kvalitetnu platformu za networking i promidžbu radova te mogućnost za razmjenu iskustava i znanja. Svi finalisti godišnjeg natječaja ostvaruju pravo na sudjelovanje u putujućoj grupnoj izložbi, a pobjednicima pripada tradicionalna statua "KADAR".

Svoje radove fotografi mogu prijaviti u jednoj ili više službenih kategorija, prema precizno naznačenom pravilniku i protokolu prijava. Kategorije su sljedeće: arhitektura, moda, pejsaž, portret, akt/tijelo, dokumentarna fotografija te umjetnički koncept odnosno serija fotografija. Natječaj za 2014. godinu traje od 10. prosinca 2013. do 25. veljače 2014.

Sve prijave prima organizator i prosljeđuje ih nacionalnim selektorima zemalja odakle su stigle. Nacionalni selektori predlažu radove (najviše 20 po svakoj kategoriji), a potom ih organizator prosljeđuje Glavnom selektoru na finalno žiriranje. Na taj način, dvostupanjskim postupkom odlučivanja, donosi se odluka o finalistima i pobjednicima, birajući po tri najuspješnije fotografije ili serije fotografija u svakoj kategoriji. Uz finaliste objavit će se i posebno imena pohvaljenih autora.

Imena finalista bit će objavljena na službenoj internet stranici i putem medija. Odabrane fotografije, kao i autori, svake godine predstavljeni su u sklopu putujuće izložbe, kataloga, službene internet stranice, medijskih objava i svih promotivnih materijala festivala.

Tko se može prijaviti?

Profesionalni fotografi, studenti akademija likovnih i ostalih vizualnih umjetnosti, predstavnici fotografske struke - bez dobnih ograničenja, svatko tko želi pokazati svoju izvrsnost u žestokoj međunarodnoj konkurenciji. Cilj ovog natječaja je valorizirati i pozicionirati najbolje radove suvremene fotografske scene.

Prijaviti se možete na ovom linku.

FOTO: PHOTODAYS ROVINJ