LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Program pripravništva

Rasti i ti uz Growww i prijavi se do 28. travnja!

Upravo završavaš svoje fakultetsko obrazovanje i razmišljaš o prvom poslu? Želiš raditi u vodećoj kompaniji u Hrvatskoj i zanima te naftna industrija? Volio bi da te u tvom radu usmjerava mentor i da prođeš kroz jednogodišnju edukaciju u kojoj možeš naučiti sve što je potrebno za dobar početak karijere? Veselilo bi te da uz sve to imaš i stimulativna primanja i mogućnost stalnog zaposlenja? INA ima rješenje!

Upravo završavaš svoje fakultetsko obrazovanje i razmišljaš o prvom poslu? Želiš raditi u vodećoj kompaniji u Hrvatskoj i zanima te naftna industrija? Volio bi da te u tvom radu usmjerava mentor i da prođeš kroz jednogodišnju edukaciju u kojoj možeš naučiti sve što je potrebno za dobar početak karijere? Veselilo bi te da uz sve to imaš i stimulativna primanja i mogućnost stalnog zaposlenja? INA ima rješenje!

Prijave za jubilarni deseti po redu natječaj Growww u sklopu kojeg INA zapošljava mlade talente na jednogodišnji staž i daje im priliku da svoju karijeru započnu u jednoj od vodećih kompanija u Hrvatskoj još su uvijek otvorene. Ove godine primaju se kandidati iz različitih područja: naftnog inženjerstva, geologije, kemijskog inženjerstva, ekonomije, elektrotehnike/informatike, strojarstva i građevine.

Growww nije samo pripravnički program – to je posao s punim radnim vremenom i stimulativnim primanjima. Tijekom jednogodišnjeg staža pred pripravnike se postavljaju izazovni poslovni ciljevi, a svakom pripravniku dodijeljen je iskusni stručnjak-mentor uz čije vodstvo rješavaju poslovne zadatke i postižu zadane ciljeve, dok programom poslovne edukacije stječu nova znanja i vještine s ciljem upoznavanja svih djelatnosti kompanije i širokog spektra poslovnih događanja, kao i Ininih rafinerijskih postrojenja i naftno-plinskih pogona.

Svi zainteresirani kandidati koji odgovaraju traženim stručnim profilima te imaju do jednu godinu radnog iskustva pozvani su da se prijave na natječaj do 28. travnja 2019. na www.ina.hr/growww.

– Program Growww izabrala sam zato što sam magistrirala geofiziku pa mi je zaposlenje u Ini u sektoru istraživanja bio sljedeći logičan cilj. Za sada mogu reći da sam poprilično zadovoljna. Naučila sam puno i svakog dana učim nešto novo, kako o struci tako i o ljudima i poslovanju velike kompanije. Sam po sebi proces prijave nije bio pretjerano težak, no treba biti pažljiv. Pripravnička godina bez pomoći mentora i buddyja bila bi puno teža. Buddy mi je pomogao u socijalnoj adaptaciji, dok mentorica nesebično dijeli svoje znanje te pruža stručnu i profesionalnu pomoć. Sada radim u Sektoru istraživanja i proizvodnje, u odjelu Geologije i geofizike kao seizmički interpretator. Želim naučiti sve o svom poslu i jednog dana postati stručnjak koji će ga najbolje i obavljati. Poruka je za potencijalne buduće Growwwovce da budu hrabri i prijave se! Ništa ne gube, a puno dobivaju; iskustvo, vještine, znanje, edukacije te priliku za upoznavanje kompanije i ljudi. Vidjet će da sve to vrijedi! – rekla je Iva Ćuk, pripravnica, Istraživanje i proizvodnja nafte i plina, INA (Growww 2018.)

Kako su se polazeći Growww program razvili Inini zaposlenici?

– Nakon prve pripravničke godine, zadaci i odgovornosti koje sam dobivao postali su zahtjevniji i složeniji te sam tako i brzo napredovao. Nakon kratkog vremena dobio sam priliku i povjerenje voditi poslovnu jedinicu za distribuciju naftnih derivata, koju smo u konačnici razvili do razine logističkog operativnog centra. Uz rad, završio sam MBA na Cotrugli Business School što mi je potom otvorilo vrata da mogu biti konkurentniji u drugim segmentima te sam dobio priliku voditi Poslovanje UNP-a s odgovornošću za prodaju i poslovni razvoj UNP segmenta Ine. Poručio bih svima koji se žele prijaviti da vjeruju u sebe i znanje koje imaju te da budu hrabri i ustrajni u svom radu. Kroz selekcijski proces neka budu autentični i pozitivni te otvoreni za prilike koje im se nude. – istaknuo je Zlatko Galešić, direktor Poslovanja UNP-a, Rafinerije i marketing, INA.

Dino Lučan, direktor sektora ljudskih resursa i pravnih poslova, STSI, rekao je:

– Svoj cijeli radni vijek u INA Grupi proveo sam u području ljudskih resursa. Prvo sam bio HR partner za područje istraživanja i proizvodnje nafte i plina, a naknadno sam istu funkciju obavljao i za područje financija te Plavi Tim. Prije godinu dana promoviran sam na mjesto direktora Sektora ljudskih resursa i pravnih poslova u tvrtki STSI. Program Growww ispunio je sva moja profesionalna očekivanja jer se konstantno profesionalno razvijam i stječem nova znanja zbog kojih sam jako konkurentan na tržištu rada. Svim potencijalnim novim Growww kolegama preporučujem da je za rad u velikoj organizaciji jedna od najbitnijih karakteristika strpljenje. Ne postaje se direktor preko noći, ali napornim radom i učenjem se stječu kompetencije da se sve pružene prilike iskoriste.

Vanda Mandić, rukovoditelj Tehnologije i razvoja, Rafinerija nafte Rijeka, poručila je:

– Nakon završenog postupka selekcije zbog broja prijavljenih kandidata nisam imala velika očekivanja, ali sam dobila ponudu za posao u Rafineriji nafte Rijeka. Pohađajući pripravnički program upoznala sam sve segmente djelatnosti Rafinerije i marketing, dobila sliku poslovanja, upoznala se s procesima unutar rafinerije te upoznala jako puno kolega s kojima i dan danas blisko surađujem. Nakon pripravničkog staža radila sam na poziciji procesnog inženjera u procesnoj tehnologiji i poziciji inženjera u Proizvodnji na Hidrokreking kompleksu gdje sam bila odgovorna za praćenje rada postrojenja, analizu i predlaganje mjera za poboljšanje te sudjelovanje u pripremi postrojenja za planirane obustave. Od 2015. godine radim na rukovodećim pozicijama, prvo kao rukovoditeljica Procesne tehnologije i razvoja, a od 2017. na poziciji rukovoditeljice Tehnologije i razvoja.

FOTO: INA