Centar za kreativno pisanje

Raspisan natječaj za poeziju namijenjen mladim neafirmiranim autorima

CeKaPe

Do 19. ožujka 2018. godine otvoren je natječaj za poeziju koji organizira Centar za kreativno pisanje. Žiri dodjeljuje tri nagrade, a prva je besplatna CeKaPe-ova sedmodnevna Ljetna škola pisanja.

Centar za kreativno pisanje u suradnji s Goranovim proljećem, Gradskom knjižnicom Rijeka i hotelom Balatura raspisao je natječaj za poeziju namijenjen neafirmiranim autorima. Ovim se natječajem želi promovirati pjesništvo i pružiti priliku autorima da dobiju potrebnu mentorsku podršku i prostor za književno djelovanje.

Na natječaju mogu sudjelovati svi zainteresirani koji pišu BSH jezicima, tema je slobodna, a autori mogu poslati samo jednu neobjavljenu pjesmu. Zajedno s pjesmom potrebno je poslati kratku biografiju na e-mail adresu info@cekape.com s naznakom Natječaj za poeziju.

Pobjednik će biti nagrađen sedmodnevnom Ljetnom školom pisanja Centra za kreativno pisanje u dvorcu Stara Sušica. Drugoplasirani autor bit će nagrađen radionicom pisanja po izboru u Centru za kreativno pisanje u Zagrebu ili Rijeci i trima knjigama iz biblioteke CeKaPe-a, a treća je nagrada 50% popusta na radionicu pisanja po izboru u Centru za kreativno pisanje u Zagrebu ili Rijeci te dvije knjige iz biblioteke CeKaPe-a.

O pobjednicima odlučuje tročlani žiri: Sanja Baković, Željka Horvat Čeč i Miroslav Mićanović. Natječaj je otvoren do 19. ožujka 2018. godine, a pobjednici će biti objavljeni na službenoj stranici organizatora 3. travnja 2018.
 

Komentari na članak

Vezani članci

koferi

Erasmus+

Financijska potpora za inozemno usavršavanje osječkih studenata

Raspisan je natječaj za financijsku potporu studentima koji žele obavljati stručnu praksu u inozemstvu ili boraviti za vrijeme studija u inozemstvu. Rok za prijavu je 29. rujna 2018.

Lord Byron

Na današnji dan

Rođen Lord Byron, najslavniji engleski romantičar

Prije 228 godina rođen je jedan od najpoznatijih pjesnika iz razdoblja romantizma - George Gordon Byron. Lord Byron proslavio se svojom zbirkom pjesama "Putovanje Childea Harolda".

Pravni, ulaz

Sveučilište u Zagrebu

Geotehnički fakultet raspisao natječaj za poslijediplomski sveučilišni doktorski studij Inženjerstvo okoliša

U tijeku je natječaj za upis na Poslijediplomski sveučilišni doktorski studij Inženjerstvo okoliša koji je raspisao Geotehnički fakultet Sveučilišta u Zagrebu.

https://pixabay.com/en/poetry-album-book-leather-old-3433271/

Goranovo proljeće

Raspisan natječaj za nagradu Goran za mlade pjesnike

Natječajem se potiče mlade da predaju svoje privatne rukopise i pretvore ih u svoje prvo objavljeno djelo. Cjelovite zbirke pjesama moguće je poslati do 31. prosinca.

Arhitektura

„Ludwig Moser Award 2018”

Novčana nagrada i praksa u Češkoj za kreativnog studenta dizajnerskog smjera

Poznata češka tvornica stakla Moser raspisala je natječaj za studente koji zahtijeva izradu dizajna stakla u boji. Prijave traju do 30. lipnja, a pobjednik će biti objavljen tijekom rujna.