LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Hrvatsko Nadzemlje

Prvi ovogodišnji susret mladih Splitsko-makarske nadbiskupije

Tema ovog mjeseca je „Šta će mi crkva?“. Gost predavač je msgr. Mate Uzinić, dubrovački biskup.

Tema ovog mjeseca je „Šta će mi crkva?“. Gost predavač je msgr. Mate Uzinić, dubrovački biskup.

Hrvatsko Nadzemlje i ove godine nastavlja u istom tempu s istom idejom. Na poseban i jedinstven način, pokušat će što jasnije objasniti neke od aktualnih tema koje tište katoličku mladež. Tema ovog mjeseca je: „Šta će mi crkva?"

– Pa da vidimo šta će nam Crkva? Ako ne znaš šta ćeš pisati u novinama i na portalima, napadni Crkvu! Koga je najbolje zadirkivati u društvu nego mlade koji su dio Crkve. Ali i ako Crkva želi nešto dobro napraviti, onda se opet prozove Crkvu zbog tamo neke live stvari. – poručuju iz Hrvatskog Nadzemlja.

No, neće pričati o tome. U prvom susretu nove kalendarske godine progovorit će o važnijim pitanjima: kako vratiti vjeru mladima u Crkvu!? Zašto mladi napuštaju Crkvu? Kako vratiti mlade u Crkvu? Treba li mladima pristupiti drugačije, kreativnije u navještenju vjere, osim tradicionalne kateheze? Na koji način? Posebno, na koji način možemo svjedočiti svoju vjeru, kao mladi mladima?

Dana 20. siječnja 2016. u 20:30 u dvoranu splitskog Sjemeništa dolazi nitko drugi, nego najmlađi među njima! Njegovo ime smo imali priliku slušati po svim medijima. Njegove misli možete pratiti na njegovom Facebook profilu, a od njegovih mladih možete čuti samo najbolje o njemu. On je nitko drugi nego msgr. Mate Uzinić, dubrovački biskup koji će odgovoriti na sva važna pitanja ovog susreta.

Cijeli susret će osmisliti Nadzemljaši u suradnji s Uredom za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije. Susret će uveličati svojim pjevanjem glazbeni sastav mladih Sperantes sa splitskih Meja. Detalje pronađite na Facebook događaju. Hrvatsko Nadzemlje možete pratiti i na YouTube kanalu.