Hrvatsko Nadzemlje

Prvi ovogodišnji susret mladih Splitsko-makarske nadbiskupije

Prvi ovogodišnji susret mladih Splitsko-makarske nadbiskupije

Tema ovog mjeseca je „Šta će mi crkva?“. Gost predavač je msgr. Mate Uzinić, dubrovački biskup.

Hrvatsko Nadzemlje i ove godine nastavlja u istom tempu s istom idejom. Na poseban i jedinstven način, pokušat će što jasnije objasniti neke od aktualnih tema koje tište katoličku mladež. Tema ovog mjeseca je: „Šta će mi crkva?"

– Pa da vidimo šta će nam Crkva? Ako ne znaš šta ćeš pisati u novinama i na portalima, napadni Crkvu! Koga je najbolje zadirkivati u društvu nego mlade koji su dio Crkve. Ali i ako Crkva želi nešto dobro napraviti, onda se opet prozove Crkvu zbog tamo neke live stvari. – poručuju iz Hrvatskog Nadzemlja.

No, neće pričati o tome. U prvom susretu nove kalendarske godine progovorit će o važnijim pitanjima: kako vratiti vjeru mladima u Crkvu!? Zašto mladi napuštaju Crkvu? Kako vratiti mlade u Crkvu? Treba li mladima pristupiti drugačije, kreativnije u navještenju vjere, osim tradicionalne kateheze? Na koji način? Posebno, na koji način možemo svjedočiti svoju vjeru, kao mladi mladima?

Dana 20. siječnja 2016. u 20:30 u dvoranu splitskog Sjemeništa dolazi nitko drugi, nego najmlađi među njima! Njegovo ime smo imali priliku slušati po svim medijima. Njegove misli možete pratiti na njegovom Facebook profilu, a od njegovih mladih možete čuti samo najbolje o njemu. On je nitko drugi nego msgr. Mate Uzinić, dubrovački biskup koji će odgovoriti na sva važna pitanja ovog susreta.

Cijeli susret će osmisliti Nadzemljaši u suradnji s Uredom za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije. Susret će uveličati svojim pjevanjem glazbeni sastav mladih Sperantes sa splitskih Meja. Detalje pronađite na Facebook događaju. Hrvatsko Nadzemlje možete pratiti i na YouTube kanalu.

Komentari na članak

Vezani članci

Pogled s klupe

„Cvit Mediterana“

Stvari koje moraš napraviti kada dođeš u Split

More je čisto, bistro, ima mnogo hlada... Kada uđete u more, pogled vam se pruža na predivnu marjansku borovu šumu, stari samostan u stijeni i nekoliko crkvica. Savršeno za uživanje...

svi sveti

Na današnji dan

Što slavimo na Sve svete?

Svi sveti i Dušni dan podsjećaju vjernike na vječni život te preispitivanje o smislu ovozemaljskog života i vrijednosti.

ChriSTmas donkey

Božić dolazi

„ChriSTmas donkey”: Studentske večeri na splitskoj rivi

ChriSTmas donkey samo je jedan u nizu štandova na rivi, ali poseban po tome što je srijedu odlučio posvetiti studentima.

EUSA Volonteri

Natjecanja diljem Europe

Prijavite se za volontiranje na Europskom sveučilišnom prvenstvu

Budući da je riječ o internacionalnom programu, prijava se može ostvariti samo za prvenstvo koje se ne održava u Hrvatskoj. Odabrani volonteri bit će obaviješteni o uspjehu svoje prijave najkasnije 15 dana nakon završetka roka. 

Jaslice

Matej Sunara

Sretan Božić svakome

Nakon tri mjeseca loše talijanske hrane uživam u obilnim obrocima moje majke i guštam prešetavajući se po rivi, ispijajući pića u društvu prijatelja. No, je li ljepota Božića skupa jelka, obilan obrok, nove cipele, hrpa darova i dobar provod u nekom klubu? Na blagdan Božića slavimo rođenje Isusa Krista, Sina Božjega, koji je križ svoj nosio radi nas i radi našega spasenja. Mjesto rođenja ne može biti skromnije.