Hrvatsko Nadzemlje

Prvi ovogodišnji susret mladih Splitsko-makarske nadbiskupije

Prvi ovogodišnji susret mladih Splitsko-makarske nadbiskupije

Tema ovog mjeseca je „Šta će mi crkva?“. Gost predavač je msgr. Mate Uzinić, dubrovački biskup.

Hrvatsko Nadzemlje i ove godine nastavlja u istom tempu s istom idejom. Na poseban i jedinstven način, pokušat će što jasnije objasniti neke od aktualnih tema koje tište katoličku mladež. Tema ovog mjeseca je: „Šta će mi crkva?"

– Pa da vidimo šta će nam Crkva? Ako ne znaš šta ćeš pisati u novinama i na portalima, napadni Crkvu! Koga je najbolje zadirkivati u društvu nego mlade koji su dio Crkve. Ali i ako Crkva želi nešto dobro napraviti, onda se opet prozove Crkvu zbog tamo neke live stvari. – poručuju iz Hrvatskog Nadzemlja.

No, neće pričati o tome. U prvom susretu nove kalendarske godine progovorit će o važnijim pitanjima: kako vratiti vjeru mladima u Crkvu!? Zašto mladi napuštaju Crkvu? Kako vratiti mlade u Crkvu? Treba li mladima pristupiti drugačije, kreativnije u navještenju vjere, osim tradicionalne kateheze? Na koji način? Posebno, na koji način možemo svjedočiti svoju vjeru, kao mladi mladima?

Dana 20. siječnja 2016. u 20:30 u dvoranu splitskog Sjemeništa dolazi nitko drugi, nego najmlađi među njima! Njegovo ime smo imali priliku slušati po svim medijima. Njegove misli možete pratiti na njegovom Facebook profilu, a od njegovih mladih možete čuti samo najbolje o njemu. On je nitko drugi nego msgr. Mate Uzinić, dubrovački biskup koji će odgovoriti na sva važna pitanja ovog susreta.

Cijeli susret će osmisliti Nadzemljaši u suradnji s Uredom za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije. Susret će uveličati svojim pjevanjem glazbeni sastav mladih Sperantes sa splitskih Meja. Detalje pronađite na Facebook događaju. Hrvatsko Nadzemlje možete pratiti i na YouTube kanalu.

Komentari na članak

Vezani članci

Suradnici u Klubu Zona

Otvoren natječaj

Traže se honorarni suradnici Kluba Zona

Prilika za suradnju nudi se voditeljima različitih aktivnosti namijenjenih poboljšanju kvalitete života mladih u Splitu. Na natječaj se mogu prijaviti pojedinci, neformalne grupe i organizacije.

Održan drugi susret mladih

Drugi susret mladih grada Splita

„U trenutku smrti ruši se jedan svijet kako bi se otkrio bolji, vječni i ljepši“

Mladi su Splićani na ovomjesečnom susretu raspravljali o smrti. Srušili su predrasude o njoj te poručili da treba prihvatiti smrt kao prijelaz u novi život.

7. MAGfestival – trio Korngold

Međunarodni festival komorne glazbe

Nagrađivani europski Trio Korngold zatvara 7. MAGfestival

Čast da zatvori festival u nedjelju 4. rujna pripala je Triju Korngold, klavirskom triju s međunarodnom reputacijom i nagradama s natjecanja i festivala diljem Europe.

Susret mladih grada Splita u travnju – voditelji susreta

Susret mladih grada Splita s Hrvatskim Nadzemljem

Žena je kruna Božjeg stvaranja, poručili su mladi Splićani

Uigrani domaćini, mladi iz Hrvatskog Nadzemlja ni ovoga puta nisu razočarali prisutne te su pripremili po jedan skeč i film o biblijskim ženama, a svojim su humorom i šaljivim dosjetkama nasmijali cijelu dvoranu.

Jaslice

Matej Sunara

Sretan Božić svakome

Nakon tri mjeseca loše talijanske hrane uživam u obilnim obrocima moje majke i guštam prešetavajući se po rivi, ispijajući pića u društvu prijatelja. No, je li ljepota Božića skupa jelka, obilan obrok, nove cipele, hrpa darova i dobar provod u nekom klubu? Na blagdan Božića slavimo rođenje Isusa Krista, Sina Božjega, koji je križ svoj nosio radi nas i radi našega spasenja. Mjesto rođenja ne može biti skromnije.