Hrvatsko Nadzemlje

Prvi ovogodišnji susret mladih Splitsko-makarske nadbiskupije

Prvi ovogodišnji susret mladih Splitsko-makarske nadbiskupije

Tema ovog mjeseca je „Šta će mi crkva?“. Gost predavač je msgr. Mate Uzinić, dubrovački biskup.

Hrvatsko Nadzemlje i ove godine nastavlja u istom tempu s istom idejom. Na poseban i jedinstven način, pokušat će što jasnije objasniti neke od aktualnih tema koje tište katoličku mladež. Tema ovog mjeseca je: „Šta će mi crkva?"

– Pa da vidimo šta će nam Crkva? Ako ne znaš šta ćeš pisati u novinama i na portalima, napadni Crkvu! Koga je najbolje zadirkivati u društvu nego mlade koji su dio Crkve. Ali i ako Crkva želi nešto dobro napraviti, onda se opet prozove Crkvu zbog tamo neke live stvari. – poručuju iz Hrvatskog Nadzemlja.

No, neće pričati o tome. U prvom susretu nove kalendarske godine progovorit će o važnijim pitanjima: kako vratiti vjeru mladima u Crkvu!? Zašto mladi napuštaju Crkvu? Kako vratiti mlade u Crkvu? Treba li mladima pristupiti drugačije, kreativnije u navještenju vjere, osim tradicionalne kateheze? Na koji način? Posebno, na koji način možemo svjedočiti svoju vjeru, kao mladi mladima?

Dana 20. siječnja 2016. u 20:30 u dvoranu splitskog Sjemeništa dolazi nitko drugi, nego najmlađi među njima! Njegovo ime smo imali priliku slušati po svim medijima. Njegove misli možete pratiti na njegovom Facebook profilu, a od njegovih mladih možete čuti samo najbolje o njemu. On je nitko drugi nego msgr. Mate Uzinić, dubrovački biskup koji će odgovoriti na sva važna pitanja ovog susreta.

Cijeli susret će osmisliti Nadzemljaši u suradnji s Uredom za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije. Susret će uveličati svojim pjevanjem glazbeni sastav mladih Sperantes sa splitskih Meja. Detalje pronađite na Facebook događaju. Hrvatsko Nadzemlje možete pratiti i na YouTube kanalu.

Komentari na članak

Vezani članci

Darivanje krvi

Studentski.hr, Academia i Hrvatski crveni križ pozivaju:

Akcija dobrovoljnog darivanja krvi splitskih studenata

28. travnja u splitskom caffe-baru „Academia“ organizirat će se akcija dobrovoljnog darivanja krvi za sve splitske studente. Akciju združenim snagama organiziraju portal studentski.hr, caffe-bar „Academia“ i Hrvatski crveni križ.

Dobra ekonomija

Dizajn ekonomskog sustava

Dobra ekonomija preispituje se u Klubu mladih Split

Dražen Šimleša, Danko Valenčić i Marko Ban Splićanima će predstaviti lokalne primjere dobre ekonomije.

24-satno crtanje stripa

Info zona poziva profesionalce i početnike

Prijavite se na 24-satno crtanje stripa!

Crtajući tom brzinom ne dobivaju se uvijek produkti profesionalne razine, ali je svakom sudioniku omogućeno da shvati kako radi pod pritiskom i rezultat je nerijetko oslobađajući: spontani, jasni, čisto ispripovijedani stripovi.

„Zaigraj za ljubav“

Valentinovo s Nadzemljem

„Zaigraj za ljubav“ s Hrvatskim Nadzemljem kroz zdrav humor i glasni smijeh

Hrvatsko Nadzemlje umiješalo je prste u područje zaljubljenosti i pripremilo susret ležernog, humorističnog karaktera s raznim igrama i svjedočanstvima za mlade.

Susret Hrvatskog nadzemlja, listopad

Susret Hrvatskog nadzemlja

VIDEO: Iznesene su nove definicije lijenosti

"Neophodno je potražiti motive i ciljeve koji će nas ispuniti, korak po korak, aktivnost po aktivnost, a u svakoj je odabranoj aktivnosti neka radost uvijek prisutna."