Hrvatsko Nadzemlje

Prvi ovogodišnji susret mladih Splitsko-makarske nadbiskupije

Prvi ovogodišnji susret mladih Splitsko-makarske nadbiskupije

Tema ovog mjeseca je „Šta će mi crkva?“. Gost predavač je msgr. Mate Uzinić, dubrovački biskup.

Hrvatsko Nadzemlje i ove godine nastavlja u istom tempu s istom idejom. Na poseban i jedinstven način, pokušat će što jasnije objasniti neke od aktualnih tema koje tište katoličku mladež. Tema ovog mjeseca je: „Šta će mi crkva?"

– Pa da vidimo šta će nam Crkva? Ako ne znaš šta ćeš pisati u novinama i na portalima, napadni Crkvu! Koga je najbolje zadirkivati u društvu nego mlade koji su dio Crkve. Ali i ako Crkva želi nešto dobro napraviti, onda se opet prozove Crkvu zbog tamo neke live stvari. – poručuju iz Hrvatskog Nadzemlja.

No, neće pričati o tome. U prvom susretu nove kalendarske godine progovorit će o važnijim pitanjima: kako vratiti vjeru mladima u Crkvu!? Zašto mladi napuštaju Crkvu? Kako vratiti mlade u Crkvu? Treba li mladima pristupiti drugačije, kreativnije u navještenju vjere, osim tradicionalne kateheze? Na koji način? Posebno, na koji način možemo svjedočiti svoju vjeru, kao mladi mladima?

Dana 20. siječnja 2016. u 20:30 u dvoranu splitskog Sjemeništa dolazi nitko drugi, nego najmlađi među njima! Njegovo ime smo imali priliku slušati po svim medijima. Njegove misli možete pratiti na njegovom Facebook profilu, a od njegovih mladih možete čuti samo najbolje o njemu. On je nitko drugi nego msgr. Mate Uzinić, dubrovački biskup koji će odgovoriti na sva važna pitanja ovog susreta.

Cijeli susret će osmisliti Nadzemljaši u suradnji s Uredom za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije. Susret će uveličati svojim pjevanjem glazbeni sastav mladih Sperantes sa splitskih Meja. Detalje pronađite na Facebook događaju. Hrvatsko Nadzemlje možete pratiti i na YouTube kanalu.

Komentari na članak

Vezani članci

Marko Rog

Nogometaš RNK-a Split

Od amatera do reprezentativca: Intervju s Markom Rogom

– Bila mi je veća čast igrati za Hrvatsku, nego protiv Messija. – izjavio je za Studentski.hr Marko Rog, čudo iz Nedeljanca, koji je u vrlo kratkom roku postao igrač Splita i hrvatski nogometni reprezentativac.

Rijeka-Split 2014

Pobjeda domaćina 75-63

Riječani uspješniji od Splićana u prvom kolu Regionalne košarkaške lige

Riječani su u svom premijernom nastupu u novoj Regionalnoj ligi došli do prvih bodova. Pobijedili su Sveučilište u Splitu 75-63.

Ansambl ZOOV – COOL

Međunarodni festival komorne glazbe

Ansambl ZOOV – COOL premijerno u Splitu predstavlja „Ratne kvartete“

Na MAGfestivalu nastupa novi ansambl ZOOV-COOL koji će splitskoj publici premijerno izvesti „Ratne kvartete“ nastale u ratnom periodu 1991. godine. Radi se o djelima hrvatskih skladatelja Anđelka Klobučara, Frane Paraća, Marka Ruždjaka i Željka Brkanovića iznimne umjetničke vrijednosti.

Otvaranje Studentskog Poduzetničkog Inkubatora u Splitu

Sveučilište u Splitu

Otvaranje Studentskog Poduzetničkog Inkubatora u Splitu

Mladi će na Ekonomskom fakultetu imati tehnički opremljen prostor za rad u kojemu će moći razvijati svoje inovacije te dijeliti ideje s drugim poduzetnim kolegama u Inkubatoru.

Poljud

Izvedba Tijardovićeve operete

Spektakularna „Kraljica lopte“ izvodi se na Poljudu u Splitu

Opereta „Kraljica lopte“ posebna je zbog toga što se prvi put takva predstava izvodi na stadionu. Samo 1800 najbržih imat će priliku uživati u izvedbama predstave koja je zadnji put održana 1926. godine.