LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Hrvatske svjetske igre

Projekt Sve na dlanu rasplesao Hrvate iz cijeloga svijeta

Projekt Sve na dlanu Udruge studenata Grada Zagreba druženjem, plesom i pjesmom prvih je dana uljepšao boravak u domovini Hrvatima iz cijeloga svijeta.

Projekt Sve na dlanu Udruge studenata Grada Zagreba druženjem, plesom i pjesmom prvih je dana uljepšao boravak u domovini Hrvatima iz cijeloga svijeta.

Kako bi našim Hrvatima uljepšali prve dane u Zagrebu, Udruga studenata Grada Zagreba pripremila im je nezaboravnu dobrodošlicu, kako drugačije, nego glazbom u sklopu projekta Sve na dlanu. Uz neizostavni Lounge room u kojemu gosti imaju priliku uživati, razgledavati i kupovati proizvode autohtonih hrvatskih kulturnih i kreativnih industrija, goste je u SD „Stjepan Radić" zabavljao TS Tamburgeri koji su svojim repertoarom od Slavonije do Dalmacije podsjetili prisutne da su stigli kući, u svoju domovinu.

Hrvatske svjetske igre, Sve na dlanu, Foto: Matea Vinković

U ugodnoj atmosferi uz glazbu i piće Hrvati su se meuđusobno upoznali, družili i dobro zabavljali. Neki su se, iako žive u istom gradu i državi, tek sada, u Zagrebu, upoznali prvi put. Ovaj hvalevrijedan projekt pružio im je izvrsnu priliku za razmjenu međusobnih iskustava vezanih uz život izvan domovine. Mlađa se populacija uspjela povezati i razmijeniti iskustva vezana uz učenje materinjega jezika.

— Roditelji su s nama kod kuće govorili samo hrvatskim jezikom. To mi se nije baš svidjelo kao djetetu jer sam subotom išao u školu kako bih učio hrvatski, ali sada mi je jako drago. Najteže mi je čitati, ali trudim se. Bio sam sretan kada sam na poklon dobio hrvatsko izdanje Harryja Pottera. — rekao je Jakov iz Londona. 

Zabava je trajala u Klubu Roko do dugo u noć, a Udruga je i za sve ostale dane pripremila raznovrsne zanimljive sadržaje koje možete detaljnije proučiti na poveznici. Projekt traje za vrijeme trajanja Hrvatskih svjetskih igara od 18. do 22. srpnja 2017. godine

FOTO: MATEA VINKOVIĆ