LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
„UČI - RADI - UPOZNAJ”

Projekt Europske unije za mlade

Europska unija osmislila je osmotjedno usavršavanje za mlade iz Zagreba kako bi povećala njihovu konkurentnost i mobilnost na tržištu rada.

Europska unija osmislila je osmotjedno usavršavanje za mlade iz Zagreba kako bi povećala njihovu konkurentnost i mobilnost na tržištu rada.

Dobra vijest za mlade stiže iz Europske unije. Od danas se svi mladi do 35 godina mogu prijaviti na novi projekt „Uči - rad i- upoznaj“ koji financira Europska unija s 91% sredstava. Riječ je o osmotjednom usavršavanju mladih u Njemačkoj s ciljem povećanja konkuretnosti i mobilnosti mladih iz Zagreba.

„Projekt je zamišljen na način da mi prvo pozovemo mlade i pripremimo ih za dvomjesečni boravak u inozemstvu. Konkretno u Njemačkoj, u izabranim tvrtkama na području Muenchena, Stuttgarta i Frankfurta. A podrazumijeva i rad u zanimanjima iz kojih mladi dolaze”, ističe Andrija Petrović iz Ureda za europske programe i projekte Grada Zagreba.

Ako imate između 19 i 35 godina i završili ste četverogodišnju strukovnu školu nakon koje se niste uspjeli zaposliti, ili jeste, ali želite povećati svoju konkurentnost, ovo je prava prilika. Svoje znanje i vještine mladi će primjenjivati u izabranim tvrtkama te će tako steći dodatno iskustvo. Nakon osmotjednog usavršavanja svi sudionici projekta dobit će certifikat Europass mobility koji će im omogućiti mobilnost na tržištu rada.

FOTO: WIKIPEDIA