Filmska RUNDA

Projekcije filmova za koje su zaslužni srednjoškolci besplatne u Osijeku

Film

Srednjoškolska RUNDA na rasporedu je 23. svibnja 2019. od 19:30, samo tjedan dana prije Filmske RUNDE. Ova jedinstvena manifestacija pruža mogućnost da Osječani prvi put vide filmske uratke srednjoškolaca iz cijele Hrvatske

Filmska RUNDA u suradnji s Filmskom revijom mladeži i Four River Film Festivalom iz Karlovca te s filmašima iz srednjih škola s područja Osijeka organizirat će projekciju filmova Filmske revije mladeži, čiji su autori srednjoškolci. Prikazat će se kod Rondela u Tvrđi, staroj jezgri grada u kojoj se nalaze četiri srednje škole, a ulaz je besplatan.

Srednjoškolska RUNDA na rasporedu je 23. svibnja 2019. od 19:30, samo tjedan dana prije Filmske RUNDE, i daje nam odličan uvod u bogat program koji nas očekuje 31. svibnja i 1. lipnja u osječkom Kazamatu, kada se odvija revija kratkog hrvatskog filma. Ova jedinstvena manifestacija pruža mogućnost da Osječani prvi put vide filmske uratke srednjoškolaca iz cijele Hrvatske, da raspravljaju o filmu, uče i pritom se odlično zabave. Filmski blok od sat vremena uključit će kratkometražne filmove svih rodova i žanrova s Filmske revije mladeži, prema izboru selektora Davida Gaše, maturanta II. gimnazije u Osijeku, koji se bavi filmskom i glazbenom kritikom, filmom i kazalištem.

U zadnje tri godine Filmska RUNDA napravila je audiovizualni iskorak u afirmaciji mladih filmskih umjetnika na području istoka Hrvatske. Vođeni idejom da u ovom dijelu Hrvatske postoji filmska publika i da joj je neophodan novi filmski sadržaj, organizatori su ispunili prazninu i kontinuirano rade na društvenoj promjeni koja pokazuje svoje prve pomake u vidu aktivnih volontera i razvoja mlade publike te njihovog interesa za filmski medij. U fokusu su projektnih aktivnosti srednjoškolci s područja Osječko-baranjske županije koji preko programa Filmske RUNDE imaju priliku iz godine u godinu upoznavati se s filmskim zanimanjima, umrežiti se s umjetnicima i aktivno raditi na ostvarivanju svojih filmskih ideja.

Aktivnost programa provodi se uz financijsku podršku HAVC-a, DHFR-a, Zaklade Kultura nova, Grada Osijeka i Osječko-baranjske županije.

Komentari na članak

Vezani članci

Film "Meteori"

Filmska umjetnost

Besplatna projekcija poetskog dokumentarca o tursko-kurdskim sukobima u MM centru!

„Meteori”, intrigantni i čudesni filmski komentar o svijetu koji nestaje, na rasporedu su 5. travnja u 19:30 u okviru „Kratkih slika” u MM centru.

Dokumentarni filmovi

Preporuka za vikend

Četiri dokumentarna filma o ljudima koje vrijedi pogledati

Dopustite da vam predložimo četiri zanimljiva i inspirativna dokumentarna filma uz koje ćete vidjeti različite perspektive ljudskih bića, poznatih osoba koje su u nekom trenu posrnule, nisu znale odrediti granicu ili su naprosto bili predobri. Možda će i vama biti lakše ublažiti neke pogreške iz vlastite prošlosti.

https://pixabay.com/en/support-letters-scrabble-help-2355701/

Socijalni program Grada Rijeke

Rijeka pomaže srednjoškolcima i studentima novčanom pomoći od 1000 kuna

Grad Rijeka do 21. rujna zaprima zahtjeve o isplaćivanju jednokratne novčane pomoći redovitim srednjoškolcima i studentima. Saznajte ispunjavate li uvjete za ostvarenje pomoći te kako se prijaviti.

https://www.facebook.com/pg/JuliaRobertsCommunity/photos/?ref=page_internal

Miljenica Amerike osvaja i Hrvatsku

7 uloga Julie Roberts s početka karijere

Poznatu glumicu godine su mazile, a za nju vrijedi poznata izreka da je kao vino – što starija to bolja! I danas je jedna od najplaćenijih svjetskih glumica, a mi vam donosimo njenih sedam uloga u kojima i danas uživamo.

Ljeto u AMZ-u

Ljeto u Arheološkom muzeju u Zagrebu

Veličanstveni bečki muzej, puste ulice Istanbula i stari Zagreb u lapidariju AMZ-a

Projekcije filmova i popularna predavanja Milane Vuković Runjić i Daniela Rafaelića očekuju vas od 10. do 13. srpnja u lapidariju Arheološkog muzeja u Zagrebu.