Filmska RUNDA

Projekcije filmova za koje su zaslužni srednjoškolci besplatne u Osijeku

Film

Srednjoškolska RUNDA na rasporedu je 23. svibnja 2019. od 19:30, samo tjedan dana prije Filmske RUNDE. Ova jedinstvena manifestacija pruža mogućnost da Osječani prvi put vide filmske uratke srednjoškolaca iz cijele Hrvatske

Filmska RUNDA u suradnji s Filmskom revijom mladeži i Four River Film Festivalom iz Karlovca te s filmašima iz srednjih škola s područja Osijeka organizirat će projekciju filmova Filmske revije mladeži, čiji su autori srednjoškolci. Prikazat će se kod Rondela u Tvrđi, staroj jezgri grada u kojoj se nalaze četiri srednje škole, a ulaz je besplatan.

Srednjoškolska RUNDA na rasporedu je 23. svibnja 2019. od 19:30, samo tjedan dana prije Filmske RUNDE, i daje nam odličan uvod u bogat program koji nas očekuje 31. svibnja i 1. lipnja u osječkom Kazamatu, kada se odvija revija kratkog hrvatskog filma. Ova jedinstvena manifestacija pruža mogućnost da Osječani prvi put vide filmske uratke srednjoškolaca iz cijele Hrvatske, da raspravljaju o filmu, uče i pritom se odlično zabave. Filmski blok od sat vremena uključit će kratkometražne filmove svih rodova i žanrova s Filmske revije mladeži, prema izboru selektora Davida Gaše, maturanta II. gimnazije u Osijeku, koji se bavi filmskom i glazbenom kritikom, filmom i kazalištem.

U zadnje tri godine Filmska RUNDA napravila je audiovizualni iskorak u afirmaciji mladih filmskih umjetnika na području istoka Hrvatske. Vođeni idejom da u ovom dijelu Hrvatske postoji filmska publika i da joj je neophodan novi filmski sadržaj, organizatori su ispunili prazninu i kontinuirano rade na društvenoj promjeni koja pokazuje svoje prve pomake u vidu aktivnih volontera i razvoja mlade publike te njihovog interesa za filmski medij. U fokusu su projektnih aktivnosti srednjoškolci s područja Osječko-baranjske županije koji preko programa Filmske RUNDE imaju priliku iz godine u godinu upoznavati se s filmskim zanimanjima, umrežiti se s umjetnicima i aktivno raditi na ostvarivanju svojih filmskih ideja.

Aktivnost programa provodi se uz financijsku podršku HAVC-a, DHFR-a, Zaklade Kultura nova, Grada Osijeka i Osječko-baranjske županije.

Komentari na članak

Vezani članci

Junior Freshhh za srednjoškolce

Prijavite se!

„Junior Freshhh” INA-ino natjecanje za srednjoškolce: okupi tim prijatelja i postanite prvaci u prirodnim znanostima!

Hrvatska je od ove godine uključena u program, s ciljem poticanja interesa mladih za prirodne znanosti i jačanja suradnje kompanije s mladim talentima.

Film

Projekcije u ožujku

Filmovi Ive Gregurevića uz gostovanje njegovih kolega besplatno u kinu na Savi

Tijekom ožujka će se u kinu Forum besplatno prikazati 12 filmova Ive Gregurevića, a urednik filmskog programa u SC-u na svakoj će projekciji ugostiti nekoga od kolega i suradnika velikana hrvatskog glumišta i kinematografije.

Hobbit

The best of

Filmovi koje trebate pogledati do kraja 2014. godine

Malo smo mućkali koji su to sve filmovi koji su obilježili ovu godinu, a koje ste trebali pogledati.

Junior Freshhh 2015

INA i MOL Grupa pozivaju mlade

Junior Freshhh 2015: Počinje drugo po redu natjecanje za srednjoškolce, dokaži se!

Nagrade su bogate: iPad Air za prvo mjesto, Kindle Paperwhite 2 za drugo mjesto te paket opreme za online učenje za treće, kao i stručni posjet Ininim postrojenjima za sve nagrađene.

privatni album

Intervju s Renatom Lučić

Od studija povijesti, preko Akademije i snimanja filmova, do „Liburnia film festivala”

Renata je još u djetinjstvu voljela provoditi dane u videoteci gdje bi satima birala filmove koje će gledati. No, tada još nije razmišljala da bi se mogla baviti filmskom režijom. U dvadesetima je ljubav prema filmovima počela rasti te upisuje svoju prvu filmsku radionicu gdje je usvojila znanja, napisala scenarij i snimila svoj prvi film.