Što je film bez sociologije?

Projekcija dokumentarca koji napada državu Mamića, Keruma i Nives Celzijus

Djeca tranzicije

Ovog se utorka u Info zoni prikazuje film "Djeca tranzicije" u organizaciji udruge Imaginacija. Na taj će se način zainteresiranima približiti jedna iznimno zanimljiva sociološka tema.

U splitskoj Info zoni priprema se nova projekcija u ciklusu Što je film bez sociologije. Prikazat će se dokumentarni film Djeca tranzicije, autora Matije Vukšića. Film, koji je Jurica Pavičić opisao kao frontalni napad na državu Mamića, Keruma i Nives Celzijus, prikazat će se u utorak 15. ožujka u 19 sati.

Kroz priče o odrastanju Davida, Natalije, Lane i Marte postavljaju se ključna pitanja vezana uz odgoj djece u društvu koje ni samo nije odraslo. Djeca, koja su žrtve prevelikih ambicija, školskih kolega i sustava koji im ne pruža adekvatnu zaštitu neizbježno potiču na promišljanje o društvu i uvjetima u kojima odrastaju.

Ciklusom Što je film bez sociologije udruga Imaginacija - splitsko društvo sociologa javnosti približava zanimljive sociološke teme kroz film i razgovor s gostima. Aktivnost se realizira u sklopu programa Klub za mlade Zona koji financira Ministarstvo socijalne politike i mladih.

 

Komentari na članak

Vezani članci

Snežana Radojičić

Predstavljanje putopisne knjige

Književnica otkriva kako putovati s desetak dolara dnevno

Književnica Snežana Radojičič predstavit će novu putopisnu knjigu "Nomad". Gostovanje u Info zoni iskoristit će za otkrivanje brojnih nezaboravnih doživljaja s petogodišnjeg lutanja.

Drakula

Na današnji dan

Roman o krvožednom grofu ugledao svjetlo dana

Što je to bijelo, kreće se noću, pije ti krv, a prazan seminarski papir i skripta nisu?

Promocija časopisa o filmu

Info zona

Dođite na promociju časopisa o filmu

U novom broju magazina theFILMitself čitajte o jednom od najutjecajnijih filmskih analitičara današnjice, Davidu Bordwellu.

1

Noć kazališta 2016.

Hrvatska na jednu noć postaje „kraljevstvo za kulturu“

U ovogodišnjoj Noći kazališta čeka vas 145 predstava i 50-ak popratnih programa diljem Hrvatske. Kako ne biste ništa propustili, donosimo vam kratak pregled bogatih događanja.

Natali Dizdar

Koncert u Tvornici kulture

Sjajna Natali obilježava trinaestu godišnjicu uspješne karijere

Naša sjajna glazbenica proslavit će obljetnicu svoje bogate karijere koncertom u zagrebačkoj Tvornici kulture. Ujedno će predstaviti svoj novi singl i najaviti izlazak trećeg studijskog albuma.