Što je film bez sociologije?

Projekcija dokumentarca koji napada državu Mamića, Keruma i Nives Celzijus

Djeca tranzicije

Ovog se utorka u Info zoni prikazuje film "Djeca tranzicije" u organizaciji udruge Imaginacija. Na taj će se način zainteresiranima približiti jedna iznimno zanimljiva sociološka tema.

U splitskoj Info zoni priprema se nova projekcija u ciklusu Što je film bez sociologije. Prikazat će se dokumentarni film Djeca tranzicije, autora Matije Vukšića. Film, koji je Jurica Pavičić opisao kao frontalni napad na državu Mamića, Keruma i Nives Celzijus, prikazat će se u utorak 15. ožujka u 19 sati.

Kroz priče o odrastanju Davida, Natalije, Lane i Marte postavljaju se ključna pitanja vezana uz odgoj djece u društvu koje ni samo nije odraslo. Djeca, koja su žrtve prevelikih ambicija, školskih kolega i sustava koji im ne pruža adekvatnu zaštitu neizbježno potiču na promišljanje o društvu i uvjetima u kojima odrastaju.

Ciklusom Što je film bez sociologije udruga Imaginacija - splitsko društvo sociologa javnosti približava zanimljive sociološke teme kroz film i razgovor s gostima. Aktivnost se realizira u sklopu programa Klub za mlade Zona koji financira Ministarstvo socijalne politike i mladih.

 

Komentari na članak

Vezani članci

Eastwood

Na današnji dan

Rođendan živuće legende američkog vesterna

„I tried being reasonable. I didn't like it.” riječi su živuće legende holivudskih vestern filmova, Clinta Eastwooda, koji danas slavi 86. rođendan.

gwgw3

Treći dan INmusica

FOTO: Kooksi rasplesali publiku za oproštaj

Zadnji dan najposjećenijeg hrvatskog glazbenog festivala obilježili su Wilco, The Kooks i PJ Harvey.

Karte

KSET

Prodane su dvije trećine ulaznica za Brucošijadu FER-a

Već je poznato da se za ovaj studentski događaj uvijek traži karta više, a kako i ne bi kad će na ovogodišnjemu izdanju nastupiti 16 izvođača na trima stageovima - Pips, Chips & Videoclips, Kandžija & Gole Žene, Let3, High5, From Another Mother, JeboTon Ansambl i drugi.

Split noću

Info zona poziva

Razglednice iz splitske kulture: predavanja o Splitu u Info zoni

Drugo predavanje (25. 9.) posvećeno je veduti grada, početku turizma i konzervatorske djelatnosti u Splitu, a treće (26. 9.) arhitekturi 20. stoljeća u Splitu.

Radionica o prevenciji nasilja u bliskim vezama

"Ljubav ne boli?!"

Nasilju u vezama izložena je trećina srednjoškolaca

Istraživanje nasilja u vezama iz 2012. dovelo je do poraznih rezultata. Liga za prevenciju ovisnosti održat će radionicu kojom će zainteresirane osnažiti za reakciju na takvo nasilje.