Što je film bez sociologije?

Projekcija dokumentarca koji napada državu Mamića, Keruma i Nives Celzijus

Djeca tranzicije

Ovog se utorka u Info zoni prikazuje film "Djeca tranzicije" u organizaciji udruge Imaginacija. Na taj će se način zainteresiranima približiti jedna iznimno zanimljiva sociološka tema.

U splitskoj Info zoni priprema se nova projekcija u ciklusu Što je film bez sociologije. Prikazat će se dokumentarni film Djeca tranzicije, autora Matije Vukšića. Film, koji je Jurica Pavičić opisao kao frontalni napad na državu Mamića, Keruma i Nives Celzijus, prikazat će se u utorak 15. ožujka u 19 sati.

Kroz priče o odrastanju Davida, Natalije, Lane i Marte postavljaju se ključna pitanja vezana uz odgoj djece u društvu koje ni samo nije odraslo. Djeca, koja su žrtve prevelikih ambicija, školskih kolega i sustava koji im ne pruža adekvatnu zaštitu neizbježno potiču na promišljanje o društvu i uvjetima u kojima odrastaju.

Ciklusom Što je film bez sociologije udruga Imaginacija - splitsko društvo sociologa javnosti približava zanimljive sociološke teme kroz film i razgovor s gostima. Aktivnost se realizira u sklopu programa Klub za mlade Zona koji financira Ministarstvo socijalne politike i mladih.

 

Komentari na članak

Vezani članci

Kava1

Pozitivne i negativne strane konzumiranja kave

Kava – moderni eliksir života

Je li kava zbilja eliksir života? Ne može se reći da je preporučljivo topiti se u kavi, no svakodnevna konzumacija kave u razumnim količinama ne može biti loša za organizam. Dapače, kava ima mnogo pluseva.

Feng shui - Info zona

Klub mladih KLOOZ

Besplatno predavanje o vještini Feng Shui

Posjetitelji Multimedijalne dvorane u Gradske knjižnice Zadar će kroz predavanje biti upoznati s osnovnim pojmovima Feng shuija.

pf

"Žurke bez harmonike"

Kakve veze ima Pink Floyd s letećom svinjom?

Svaki vam tjedan pripremamo glazbeni čušpajz u kojem ćemo se baviti svime i svačime vezanim za glazbu na koju se ne razbijaju čaše ni vrte žarulje. "Žurke" mogu biti i bez harmonike.

Književni generator 1

Ciklus tribina u Info zoni

Kako preživjeti od književnosti – doznajte na prvom "Književnom generatoru"

U Info zoni ove srijede započinje ciklus tribina "Književni generator". Tri mlade pjesnikinje govorit će o poeziji pripremajući nove autore za iskorak na scenu.

Petak13

Lista horor-filmova

Pravi petak 13. uz horor-filmove!

Petak 13... Zato je pravo vrijeme da se sakrijete ispod dekice i večer provedete uz horor-filmove!