Što je film bez sociologije?

Projekcija dokumentarca koji napada državu Mamića, Keruma i Nives Celzijus

Djeca tranzicije

Ovog se utorka u Info zoni prikazuje film "Djeca tranzicije" u organizaciji udruge Imaginacija. Na taj će se način zainteresiranima približiti jedna iznimno zanimljiva sociološka tema.

U splitskoj Info zoni priprema se nova projekcija u ciklusu Što je film bez sociologije. Prikazat će se dokumentarni film Djeca tranzicije, autora Matije Vukšića. Film, koji je Jurica Pavičić opisao kao frontalni napad na državu Mamića, Keruma i Nives Celzijus, prikazat će se u utorak 15. ožujka u 19 sati.

Kroz priče o odrastanju Davida, Natalije, Lane i Marte postavljaju se ključna pitanja vezana uz odgoj djece u društvu koje ni samo nije odraslo. Djeca, koja su žrtve prevelikih ambicija, školskih kolega i sustava koji im ne pruža adekvatnu zaštitu neizbježno potiču na promišljanje o društvu i uvjetima u kojima odrastaju.

Ciklusom Što je film bez sociologije udruga Imaginacija - splitsko društvo sociologa javnosti približava zanimljive sociološke teme kroz film i razgovor s gostima. Aktivnost se realizira u sklopu programa Klub za mlade Zona koji financira Ministarstvo socijalne politike i mladih.

 

Komentari na članak

Vezani članci

Prokrastiniranje naslovna

Prokrastiniraj i završi fakultet

Učinkoviti savjeti za stjecanje kontrole onda kada prokrastinacija preuzme

Prokrastinacija je imaginarna bolest naših generacija. Pobijedite ju uz našu malu pomoć!

Naslovna

Romantična priča o prijateljstvu

"Bromance" komedija koja vas neće nasmijati

„Tajna služba“ nova je ljetna komedija u kojoj The Rock i Kevin Hart pokušavaju nasmijati svekoliko čovječanstvo. Jesu li uspjeli? Zaključite sami.

Ivan IV. Grozni

Na današnji dan

Najbolji i najgori očevi kroz povijest

Mnoge povijesne ličnosti pamtimo po dobroti ili zlobi prema vlastitoj djeci. Na vama je da prosudite tko je zaslužio titulu najboljeg, a tko najgoreg oca u povijesti.

Harry Potter e-knjige

Neobični studiji

Studenti u Velikoj Britaniji mogu studirati o pizzi, parfemima i Harryju Potteru

Ako se pitate kakav ste to smjer upisali i hoćete li se uspjeti zaposliti, ne brinite. Istražili smo britanske studije s čijim bi diplomama još više smanjili vlastitu mogućnost zapošljavanja u Hrvatskoj.

Petak13

Lista horor-filmova

Pravi petak 13. uz horor-filmove!

Petak 13... Zato je pravo vrijeme da se sakrijete ispod dekice i večer provedete uz horor-filmove!