LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Održan SFZGBootcamp

Proglašeni najbolji razvojni timovi programa Startup Factory Zagreb

Poznati su timovi koji će kroz predakceleracijski program Startup Factory Zagreb uz infrastrukturnu, mentorsku i financijsku pomoć razvijati svoje ideje s ciljem stvaranja kvalitetnih i tržišno održivih poduzetničkih pothvata.

Poznati su timovi koji će kroz predakceleracijski program Startup Factory Zagreb uz infrastrukturnu, mentorsku i financijsku pomoć razvijati svoje ideje s ciljem stvaranja kvalitetnih i tržišno održivih poduzetničkih pothvata.

Održan je SFZGBootcamp – događaj usmjeren startup tvrtkama, timovima i pojedincima koji su kroz pitch prezentirali svoje inovativne ideje. Pokazali su vještine i pokušali uvjeriti evaluacijski odbor kako upravo njihov projekt potencijalno može ostvariti profitabilno mjesto na tržištu.

Uvodno predavanje Bootcampa održao je njemački poduzetnik i stručnjak za digitalni turizam Martin Reents – matematičar, fizičar, dobitnik prestižnih nagrada za pokretanje startupa. Kroz motivirajuće riječi potkrijepljene primjerima iz prakse, između ostalog, istaknuo je kako se neke prilike u životu pružaju samo jednom i nikada više te kako je za prijavljene timove programa Startup Factory Zagreb možda upravo to jedinstvena i neponovljiva prilika.

No, s obzirom na iskustva s tržišta i dostupne statističke podatke istaknuo je da, bez obzira na mogući neuspjeh ideje koju timovi razvijaju kroz ovaj projekt, nije kraj svijeta, jer vani ima još uvijek neograničen broj ideja koje čekaju da ih netko razvije i komercijalizira. Po završetku uvodnog predavanja provedene su aktivnosti povezivanja timova s mentorima, nakon čega je uslijedio izravan rad na relaciji mentori – timovi, koji je rezultirao brušenjem ideja i pripremom za pitchanje.

Foto: Razvojna agencija Zagreb

Bootcamp natjecanje provedeno je kroz dva kruga pitchanja pred publikom, evaluacijskim odborom i ostalim natjecateljima. U prvom krugu pitcha sudjelovala su 22 predselektirana tima. Krug je bio dio svojevrsne vježbe kroz koju je žiri indikativno ocjenio timove. Nakon ovog dijela pitcha, mentori su individualno sa svakim timom razrađivali ideje, ukazivali na bitne parametre i brusili prezentacijske vještine. Tako spremni, timovi su krenuli u finalni krug natjecanja.

Izabrani timovi koji ulaze u program Startup Factory Zagreb su: Zagreb City Challenge, Drop Table, Vollo, Run Zagreb i Freewa. Oni uskoro startaju s programom koji će trajati deset tjedana, a kroz koji će nastaviti razvijati i usavršavati svoje ideje.

Startup Factory Zagreb prvi je no equity predakceleracijski program u Hrvatskoj namijenjen razvojnim timovima i startupovima, kojeg je pokrenula Razvojna agencija Zagreb. Partneri su programa vodeće ICT kompanije u zemlji – Hrvatski Telekom, IBM i tvrtka SmartIS. Podršku programu pružaju Turistička zajednica grada Zagreba, Sveučilište u Zagrebu, Fakultet elektrotehnike i računarstva, Studentsko poduzetništvo u Centru karijera FER-a, Prague Startup Centre, Lean Startup Croatia, Founder Institut, eSTUDENT i Spin City.

FOTO: RAZVOJNA AGENCIJA ZAGREB