IT radionice

Prijavom na besplatni Axilis JavaScript School naučite programirati web aplikacije

Java Script School

Prošli Axilis JavaScript School nije samo iznjedrio konkurentnije studente, već je dvoje polaznika koji su se istaknuli svojom spremnošću na rad i brzim učenjem dobilo priliku zaposliti se u Axilisu.

Axilis u svom novom uredu organizira besplatni Axilis JavaScript School. Nakon gotovo godinu dana od prve, druga će se škola održati tijekom pet subota s početnim predavanjem 11. ožujka, a tema predavanja bit će jezik JavaScript te pripadajuće tehnologije poput Nodea i Reacta.

Trojica iskusnih predavača: Petar Kovačević, Vedran Maršić i Matko Raguž te prošlogodišnji polaznik radionice Axilis JavaScript School Sergej Jakovljev govorit će o navedenim temama, ali i pripremiti polaznike na brže savladavanje novih tehnologija te postizanje optimalnog balansa između teorije i prakse.

Petar Kovačević, glavni organizator Axilis JavaScript Schoola, skreće pažnju na sam sadržaj predavanja i odabira termina za iste:

– Kako bi polaznicima pružili što kvalitetnije radionice, obrađivali smo novi ES2015 standard JavaScripta, ali se bavili i izradom poslužiteljskih aplikacija, Node platformom te izradom web klijenata Reactom. Posebnu pozornost posvetili smo odabiru idealnog termina za polaznike kako bi nesmetano mogli popratiti sva predavanja bez izostajanja s posla, predavanja ili nedostatka vremena za izvršavanje studentskih obveza.

Kompanije koje se bave razvijanjem IT rješenja konstantno su u potražnji fakultetski obrazovanih djelatnika sa znanjima određenih sustava i programskih jezika koji se gotovo ni ne dotiču u kurikulumima fakulteta. Upravo iz tog razloga Axilis, poduzeće koje se bavi dizajnom i razvojem softvera, organizira radionicu na kojoj će se steći potrebne vještine kako bi polaznici što bolje izbalansirali teoriju i praksu te postali što konkurentniji na tržištu rada.

Prijaviti se mogu svi, neovisno o stupnju obrazovanja ili prethodnom iskustvu, iako je osnovno znanje u programiranju više nego dobrodošlo. Na radionicama će se programirati web aplikacije; backend i frontend, a grupe će brojem biti prilagođene načinu rada. Posljednju subotu u nizu, polaznici će biti podijeljeni u nekoliko grupa kako bi zajednički mogli pokazati stečeno znanje i savladane vještine.

– Ideja je bila kroz radionice probuditi i inženjersku intuiciju u polaznicima, približiti im realne probleme i scenarije što smo, nadam se, i uspjeli - što kroz zadatke na radionicama, što kroz završni projekt. I naravno, osim upotpunjavanja teorijskih znanja studenata, nadamo se da će sve ovo potaknuti trend edukacija koji će na kraju biti od pomoći svim firmama koje se bave razvojem softvera. – kaže Kovačević.

Budući da je Axilis jedna od najbrže rastućih tehnoloških tvrtki u Hrvatskoj, u stalnoj su potražnji za novim stručnjacima koji su spremni raditi na sebi i savladavati nove izazove. Prošli Axilis JavaScript School nije samo iznjedrio konkurentnije studente, već je dvoje polaznika koji su se istaknuli svojom spremnošću na rad i brzim učenjem dobilo priliku zaposliti se u Axilisu.

– Prošle godine dobili smo više od 200 prijava, što nas je ugodno iznenadilo i pokazalo da interes za dodatnom edukacijom i usavršavanjem itekako postoji, a mi smo više nego sretni što možemo podijeliti svoje iskustvo s drugima. – nadodaje Kovačević.

Svi zainteresirani mogu se prijaviti na ovogodišnju radionicu Axilis JavaScript School do 2. ožujka. Nesigurni u svoju odluku mogu na GitHubu vidjeti kako je to izgledalo prošle godine te pregledati i preuzeti materijale koji su bili korišteni. Više o Axilisu možete pronaći na mrežnoj stranici, a novosti i oglase za posao na Facebook stranici, Twitteru, Instagramu i LinkedIn profilu.

Komentari na članak

Vezani članci

5. Effectus Forum

Financijski sistemi i regulatori

Stotinu studenata financija i prava aktivno sudjelovalo na novom Effectus Forumu

Peto izdanje Effectus Foruma održalo se 26. listopada na Visokom učilištu Effectus. Studenti su imali priliku da se uživo i "online" upoznaju s praksom HNB-a.

Mr. Bingo

Festival u Rovinju

Mr. Bingo, kojeg je The Guardian prozvao „troll for hire“, dolazi na Dane komunikacija

Mr. Bingo globalno je poznati ilustrator koji za život zarađuje smišljajući apsurdne projekte poput onoga u kojem je prodavao vlastito prijateljstvo na godinu dana. U Rovinju će govoriti o alternativnim načinima zarađivanja za život.

Stručni skup o plinu

Sveučilište u Splitu

Održan stručni skup o plinu

Bilo je riječi i o suradnji Sveučilišnog odjela za stručne studije s tvrtkom EVN Croatia, koja ima 30-godišnju koncesiju za izgradnju plinske distributivne mreže i opskrbu plinom u Splitsko-dalmatinskoj, Zadarskoj i Šibensko-kninskoj županiji.

Jer 90-e su bile godine

Serija predavanja „Jer 90-e su bile godine“

Kakve su godine bile devedesete, saznajte na Filozofskom fakultetu

Na Filozofskom će se fakultetu od 16. do 20. siječnja održati niz predavanja naziva „Jer 90-e su bile godine“. Predavači su najcjenjeniji hrvatski profesori i stručnjaci s područja sociologije, prava, ekonomije, medija i povijesti.

mladi ljudi, grupa mladih

Centar za mlade grada Zagreba

Donosimo raspored besplatnih radionica za mlade

Prosinac kao najljepše doba u godini ove godine nudi besplatne edukativne radionice za mlade koje organizira Centar za mlade grada Zagreba na adresi Gajeva 2.