LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Predsjednički izbori 2014. – drugi krug

Prijavite se za glasovanje izvan mjesta prebivališta

Saznajte na koje sve načine možete podnijeti zahtjev za privremenim upisom u registar birača u gradu u kojem studirate!

Saznajte na koje sve načine možete podnijeti zahtjev za privremenim upisom u registar birača u gradu u kojem studirate!

Iz Ministarstva uprave stiže obavijest svim biračima koji će se 11. siječnja, kada će se održati drugi krug izbora za predsjednika Republike Hrvatske, nalaziti izvan svog mjesta prebivališta. Ako se nakon blaganskih dana vraćate u grad studiranja, svejedno možete glasovati. Dva su načina na koja se možete prijaviti. 

Prvenstveno, nadležnim uredima u RH možete se javiti do sutra, 31. prosinca, i to do 14 h. Popis nadležnih ureda za sve županije i gradove možete naći ovdje. Prilikom prijave trebate navesti adresu svog boravišta u drugom mjestu ili gradu. Nakon toga, Ured će vas usmjeriti na najbliže biračko mjesto.

Također, preko svojeg AAI@EduHr identiteta možete podnijeti online prijavu za privremeni upis. Postupak je vrlo jednostavan, a prijava se odobrava u vrlo kratkom roku. Usluzi e-Građani možete pristupiti klikom ovdje. Također, rok za prijavu je 31. prosinca.

Usluga e-Građani
 
Usluga e-Građani, FOTO: Screenshot/e-Građani
 

Podsjećamo, drugi krug izborili su Ivo Josipović, s 38,46 % glasova, te Kolinda Grabar-Kitarović, s 37,22 %. Shodno rezultatima 11. siječnja, bit će odlučeno tko će osvojiti petogodišnji mandat na Pantovčaku.

2.krug izbora
 
FOTO:danas.net.hr
 
 
 
FOTO: HKV.HR