LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Što se rukom piše, vrijedi više!

Prijavite se na izbor najljepšeg rukopisa i osvojite vrijedne nagrade

Večernji list pokrenuo je nagradni natječaj na kojem se bira najljepši hrvatski rukopis, a prikladno ga je nazvao „Što se rukom piše, vrijedi više!“.

Večernji list pokrenuo je nagradni natječaj na kojem se bira najljepši hrvatski rukopis, a prikladno ga je nazvao „Što se rukom piše, vrijedi više!“.

Čini se da razvojem tehnologije pisanje rukom sve više pada u zaborav. Večernji list odlučio je tome doskočiti! Pokrenuo je nagradni natječaj na kojem se bira najljepši rukopis u Hrvatskoj koji su prikladno nazvali „Što se rukom piše, vrijedi više!

Natječaj je otvoren za sve državljane Republike Hrvatske starije od 7 godina. Natjecati se možete u 5 kategorija – kako su odredili organizatori:

1. kategorija: učenici prvih razreda

2. kategorija: učenici od drugog do četvrtog razreda

3. kategorija: učenici od petog do osmog razreda

4. kategorija: učenici srednjih škola

5. kategorija: stariji od 18 godina

Prijave na natjecanje otvorene su do 17. travnja 2015. godine Prijave moraju sadržavati ispunjeni obrazac sa svim podacima o natjecatelju koji možete preuzeti ovdje, natječajni rad napisan na posebnom listu papira koji sadrži posebno zadano crtovlje za svaku pojedinu kategoriju i logotip natječaja (možete ga preuzeti ovdje).Tako ispunjenu prijavu treba poslati na sljedeću adresu: Večernji list d. o. o, Oreškovićeva 6h/1, 10010 Zagreb.

Peteročlana stručna komisija pregledat će sve pristigle radove, i to zaključno sa 17. travnja. U svakoj će kategoriji odabrati 10 radova čiji će autori biti pozvani na finalno natjecanje koje će se održati u Zagrebu 23. svibnja 2015. godine Na finalnom natjecanju natjecatelji će pisati tekst prema diktatu u trajanju od 15 minuta. Imena finalista bit će objavljena 1. svibnja.

Organizatori su pripremili i bogate nagrade za pobjednike. Pobjednici u prvoj i drugoj kategoriji osvajaju stipendiju u iznosu od 5000 kn, pretplatu na časopis Radost u školskoj godini 2015./2016., nalivpero i komplet knjiga.

Pobjednik u trećoj kategoriji osvaja stipendiju u iznosu od 7000 kn, nalivpero i komplet knjiga, a pobjednik u četvrtoj kategoriji osvaja stipendiju u iznosu od 10 000 kn, nalivpero i komplet knjiga.

Škole čiji učenici osvoje prva mjesta u kategorijama osvajaju knjige kako bi popunile fond svojih knjižnica. Pobjednik u petoj kategoriji dobiva novčanu nagradu u iznosu od 5000 kn na potrošačkoj kartici, komplet knjiga, nalivpero i mjesečnu pretplatu na Večernji list. Sve dodatne informacije možete potražiti na stranicama Večernjeg lista.

FOTO: VEČERNJI LIST