„Storytelling"

Presjek razvoja tehnologije na Večeri matematike

Leo Mršić

Leo Mršić 7. prosinca na Algebri će održati predavanje na temu „Storytelling with math – o tehnologiji analize podataka".

Večer matematike skup je besplatnih interaktivnih radionica koje organizira Hrvatsko matematičko društvo s ciljem popularizacije matematike i poticanja učenika na nastavak matematičkog obrazovanja. Događaju se ove godine pridružila i Algebra i to predavanjem voditelja Algebra laba te diplomskog studija Podatkovna znanost dr. sc. Lea Mršića na temu Storytelling with math – o tehnologiji analize podataka. 

Umijeće pripovijedanja (Storytelling skill) smatra se jednom od najvažnijih vještina današnjice, odnosno navodi se kao vještina koju bismo svi trebali uvježbavati. Naše društvo bazirano je na pričama, koje su podloga za način na koji komuniciramo, živimo i sanjamo. U uvodu u predavanje obradit će se kratki presjek razvoja tehnologije s posebnim osvrtom na suradnju EDU/government/business (learning by doing učenje kroz praksu), područja podatkovne znanosti (data science) i naprednih vizualizacija.

U nastavku bit će opisan jedan karakterističan projekt podatkovne znanosti. Također, pokazat će se neke tehnike povezane s infrastrukturom velikih podataka (big data) te postupci kojim matematička pravila koristimo za razne aktivnosti u fazama projekata. Uz pomoć praktičnog će se prikaza pokazati kako iskoristiti podatke i napredne vizualizacijske alate u kombinaciji s matematikom da bi se dobio sadržaj te način na koji možemo ispričati priču uz pomoć tog sadržaja.

Predavanje je besplatno i održat će se u četvrtak, 7. prosinca u Algebri u Zagrebu, Ilica 242 (ulaz iz Domobranske ulice). Početak je zakazan za 18 sati. Prijava je obavezna zbog ograničenih kapaciteta i osiguranja kvalitete predavanja, a vrši se na poveznici.

Komentari na članak

Vezani članci

Svemir

Najveća enigma u vašoj blizini

Otkrijte tajne beskonačnog prostranstva – svemira

Znanstveno-popularna manifestacija po devet put u Tehničkom muzeju u Zagrebu.

SU

Predstavljanje projekta „Summer Universities 2015”

Dođite na predavanje i saznajte kako nezaboravno provesti ljeto

Projekt uključuje razne aktivnosti, od onih akademskih i intenzivnog učenja stranih jezika do sporta i upoznavanja novih kultura te mjesta.

DNK

Predavanje o evolucijskoj psihologiji

Evolucija nam je ostavila adaptivnu kutiju s alatom

Zašto muškarci preferiraju žene s manjim strukom, zašto su žene izbirljivije prilikom odabira svog partnera i kakve veze evolucija ima s tim, otkrio je evolucijski psiholog Igor Mikloušić.

Kakva je uloga genetike u medicini i životu, saznajte u Klubu mladih Split

Klub mladih Split

Saznajte kakvu ulogu ima genetika u medicini i životu

U utorak 1. ožujka održat će se još jedno predavanje popularnog ciklusa "Znanstveni kutak". Ovog puta možete se družiti s profesorom Ozrenom Polašekom, voditeljem Katedre za javno zdravstvo na Medicinskom fakultetu u Splitu.

Biometric Recognition: Some Challenges in Forensics

IEEE i COST IC1206 Action "De-identification for Privacy Protection in Multimedia Content" pozivaju na

Gostovanje Anila K. Jaina na Fakultetu elektronike i računarstva

Vodeći svjetski znanstvenik na području raspoznavanja uzoraka, računalnog vida i biometrijske identifikacije održat će predavanje na temu Biometric Recognition: Some Challenges in Forensics.