„Storytelling"

Presjek razvoja tehnologije na Večeri matematike

Leo Mršić

Leo Mršić 7. prosinca na Algebri će održati predavanje na temu „Storytelling with math – o tehnologiji analize podataka".

Večer matematike skup je besplatnih interaktivnih radionica koje organizira Hrvatsko matematičko društvo s ciljem popularizacije matematike i poticanja učenika na nastavak matematičkog obrazovanja. Događaju se ove godine pridružila i Algebra i to predavanjem voditelja Algebra laba te diplomskog studija Podatkovna znanost dr. sc. Lea Mršića na temu Storytelling with math – o tehnologiji analize podataka. 

Umijeće pripovijedanja (Storytelling skill) smatra se jednom od najvažnijih vještina današnjice, odnosno navodi se kao vještina koju bismo svi trebali uvježbavati. Naše društvo bazirano je na pričama, koje su podloga za način na koji komuniciramo, živimo i sanjamo. U uvodu u predavanje obradit će se kratki presjek razvoja tehnologije s posebnim osvrtom na suradnju EDU/government/business (learning by doing učenje kroz praksu), područja podatkovne znanosti (data science) i naprednih vizualizacija.

U nastavku bit će opisan jedan karakterističan projekt podatkovne znanosti. Također, pokazat će se neke tehnike povezane s infrastrukturom velikih podataka (big data) te postupci kojim matematička pravila koristimo za razne aktivnosti u fazama projekata. Uz pomoć praktičnog će se prikaza pokazati kako iskoristiti podatke i napredne vizualizacijske alate u kombinaciji s matematikom da bi se dobio sadržaj te način na koji možemo ispričati priču uz pomoć tog sadržaja.

Predavanje je besplatno i održat će se u četvrtak, 7. prosinca u Algebri u Zagrebu, Ilica 242 (ulaz iz Domobranske ulice). Početak je zakazan za 18 sati. Prijava je obavezna zbog ograničenih kapaciteta i osiguranja kvalitete predavanja, a vrši se na poveznici.

Komentari na članak

Vezani članci

žena na razgovoru za posao

Informativno predavanje u CISOK-u

Razotkrijte sve izazove s kojima se žene susreću na tržištu rada

Na predavanju Antonie Livljanić saznajte koji su to izazovi s kojima se susreću žene na tržištu rada, kako uskladiti obiteljsku i radnu ulogu, koja prava imaju (ne)zaposlene trudnice i roditelji te kome se obratiti za više informacija.

HSA

Kombinacija predavanja i interaktivnih radionica

HSA organizira dvodnevni projekt namijenjen studentima koji edukaciju nastavljaju u inozemstvu

Organizacijom ovoga projekta želi se na opušten, prijateljski i koristan način studentima proširiti vidike i potaknuti ih na prijave za dodatne oblike edukacije u inozemstvu.

Photoshop

Creative Live

Besplatno naučite baš sve o Photoshopu

Creative Live je Internet učionica putem koje možete naučiti sve što želite znati o najpoznatijem programu za obradu fotografija.

Nicolo Sertorio

Fotografija u svijetu društvenih medija

Sertorio prenosi svoja iskustva u kreiranju fotografske scene

Sveučilišni centar Koprivnica ugostit će poznatog kalifornijskog fotografa. Kroz predstavljanje autorskih fotografija i zanimljivo predavanje, Sertorio će studentima prenijeti svoja bogata iskustva.

Härdleovo predavanje

Predavanje na Ekonomskom fakultetu

Najpubliciraniji njemački statističar izazvao zanimanje riječkih studenata

Härdleovo predavanje izazvalo je zanimanje studenata i javnosti, a tumačio je što je po pitanju kriptovaluta novo u ekonomskom, ekonometrijskom, statističkom smislu.