„Storytelling"

Presjek razvoja tehnologije na Večeri matematike

Leo Mršić

Leo Mršić 7. prosinca na Algebri će održati predavanje na temu „Storytelling with math – o tehnologiji analize podataka".

Večer matematike skup je besplatnih interaktivnih radionica koje organizira Hrvatsko matematičko društvo s ciljem popularizacije matematike i poticanja učenika na nastavak matematičkog obrazovanja. Događaju se ove godine pridružila i Algebra i to predavanjem voditelja Algebra laba te diplomskog studija Podatkovna znanost dr. sc. Lea Mršića na temu Storytelling with math – o tehnologiji analize podataka. 

Umijeće pripovijedanja (Storytelling skill) smatra se jednom od najvažnijih vještina današnjice, odnosno navodi se kao vještina koju bismo svi trebali uvježbavati. Naše društvo bazirano je na pričama, koje su podloga za način na koji komuniciramo, živimo i sanjamo. U uvodu u predavanje obradit će se kratki presjek razvoja tehnologije s posebnim osvrtom na suradnju EDU/government/business (learning by doing učenje kroz praksu), područja podatkovne znanosti (data science) i naprednih vizualizacija.

U nastavku bit će opisan jedan karakterističan projekt podatkovne znanosti. Također, pokazat će se neke tehnike povezane s infrastrukturom velikih podataka (big data) te postupci kojim matematička pravila koristimo za razne aktivnosti u fazama projekata. Uz pomoć praktičnog će se prikaza pokazati kako iskoristiti podatke i napredne vizualizacijske alate u kombinaciji s matematikom da bi se dobio sadržaj te način na koji možemo ispričati priču uz pomoć tog sadržaja.

Predavanje je besplatno i održat će se u četvrtak, 7. prosinca u Algebri u Zagrebu, Ilica 242 (ulaz iz Domobranske ulice). Početak je zakazan za 18 sati. Prijava je obavezna zbog ograničenih kapaciteta i osiguranja kvalitete predavanja, a vrši se na poveznici.

Komentari na članak

Vezani članci

https://cdn.pixabay.com/photo/2015/05/08/05/09/mathematics-757566__340.jpg

Ususret upisima

TVZ pruža besplatne pripreme za državnu maturu

Za studiranje na TVZ-u potrebno je položiti ispit A razine matematike na državnoj maturi. Zato za sve učenike kojem je ono prvi, drugi ili treći izbor ova institucija organizira besplatne pripreme.

Panorama

Predavanja u Klubu mladih Split

Startup udruga okuplja splitsku IT zajednicu na „tech meetupu“

„Dan tech meetupa“ održat će se u Klubu mladih Split 14. ožujka. Očekuju se zanimljiva predavanja stručnjaka iz splitske IT zajednice.

Klub mladih Split

Predavanja i radionice

Edukativni predblagdanski program u Klubu mladih Split

Predavanje o volonterskoj misiji, radionica pokretanja i vođenja zadruge tek su dio bogatog programa koji vas ovog tjedna očekuje u prostorijama Kluba mladih Split.

Damir Sabol

Studentsko natjecanje

Preko App Start Contesta do Silicijske doline

– Ovo je natjecanje prilika da se kreira proizvod, i to ne samo tehnološki, nego i marketinški, dizajnerski i prodajno, a to je velika vrijednost. – poručio je Damir Sabol, jedan od najvećih stručnjaka iz svijeta poduzetništva i IT industrije.

Sinapsa savjetovalište

Kako psiholog može pomoći?

U Balama se održava Dan otvorenih vrata psihološkog savjetovališta Sinapsa

Zanima li vas kako psiholog može unaprijediti vaše poslovanje, povećati motivaciju zaposlenika ili njihove vještine prodaje? Kako psiholog može unaprijediti studenta?