„Storytelling"

Presjek razvoja tehnologije na Večeri matematike

Leo Mršić

Leo Mršić 7. prosinca na Algebri će održati predavanje na temu „Storytelling with math – o tehnologiji analize podataka".

Večer matematike skup je besplatnih interaktivnih radionica koje organizira Hrvatsko matematičko društvo s ciljem popularizacije matematike i poticanja učenika na nastavak matematičkog obrazovanja. Događaju se ove godine pridružila i Algebra i to predavanjem voditelja Algebra laba te diplomskog studija Podatkovna znanost dr. sc. Lea Mršića na temu Storytelling with math – o tehnologiji analize podataka. 

Umijeće pripovijedanja (Storytelling skill) smatra se jednom od najvažnijih vještina današnjice, odnosno navodi se kao vještina koju bismo svi trebali uvježbavati. Naše društvo bazirano je na pričama, koje su podloga za način na koji komuniciramo, živimo i sanjamo. U uvodu u predavanje obradit će se kratki presjek razvoja tehnologije s posebnim osvrtom na suradnju EDU/government/business (learning by doing učenje kroz praksu), područja podatkovne znanosti (data science) i naprednih vizualizacija.

U nastavku bit će opisan jedan karakterističan projekt podatkovne znanosti. Također, pokazat će se neke tehnike povezane s infrastrukturom velikih podataka (big data) te postupci kojim matematička pravila koristimo za razne aktivnosti u fazama projekata. Uz pomoć praktičnog će se prikaza pokazati kako iskoristiti podatke i napredne vizualizacijske alate u kombinaciji s matematikom da bi se dobio sadržaj te način na koji možemo ispričati priču uz pomoć tog sadržaja.

Predavanje je besplatno i održat će se u četvrtak, 7. prosinca u Algebri u Zagrebu, Ilica 242 (ulaz iz Domobranske ulice). Početak je zakazan za 18 sati. Prijava je obavezna zbog ograničenih kapaciteta i osiguranja kvalitete predavanja, a vrši se na poveznici.

Komentari na članak

Vezani članci

Balašević

Uskoro u Osijeku

Uoči koncerta, Balašević će održati predavanje za studente

Balašević u Osijeku 4. rujna drži predavanje za studente.

Vlado Lucić

Vlado Lucić na konferenciji „Should I stay or should I go?”

Jedina konkurencija News baru je satirična hrvatska stvarnost

Zadaća satire nije samo „bubnuti i ostati živ”. Ona treba na prvu nasmijati, a potom baciti u razmišljanje. Time dobiva edukativnu svrhu. Također služi kao podsjetnik novinarima da ipak prvo provjere izvor svoje priče.

20. Helsinki, Finska

„Travel cafe”

Putovanje do baltičkih zemalja s CINAZ-om

Na „Travel cafeu” dobit ćete brojne savjete kako putovati i otkriti Baltik uz skroman budžet, a otkrit ćete i brojne zanimljivosti o Tallinnu i Helsinkiju.

Bučević na EFZG-u

„Uhvati me za riječ”

Ana Bučević inspirativnim predavanjem napunila kongresnu dvoranu EFZG-a do posljednjeg mjesta

Treću sezonu velikog projekta Debatnog kluba EFZG-a uspješno je otvorila Ana Bučević koja je na Dan žena dokazala da je uistinu žena koja nadahnjuje, a velikom broju okupljenih studenata poručila je kako je vjera u sebe najvažnija.

Norveška

Etnografski muzej u Zagrebu

Doživite čaroliju norveškog Božića uz hranu, piće i priče

Djelić božićnog duha na norveški način imat ćete priliku uhvatiti 7. prosinca u Etnografskom muzeju u Zagrebu.