LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
„Storytelling"

Presjek razvoja tehnologije na Večeri matematike

Leo Mršić 7. prosinca na Algebri će održati predavanje na temu „Storytelling with math – o tehnologiji analize podataka".

Leo Mršić 7. prosinca na Algebri će održati predavanje na temu „Storytelling with math – o tehnologiji analize podataka".

Večer matematike skup je besplatnih interaktivnih radionica koje organizira Hrvatsko matematičko društvo s ciljem popularizacije matematike i poticanja učenika na nastavak matematičkog obrazovanja. Događaju se ove godine pridružila i Algebra i to predavanjem voditelja Algebra laba te diplomskog studija Podatkovna znanost dr. sc. Lea Mršića na temu Storytelling with math – o tehnologiji analize podataka. 

Umijeće pripovijedanja (Storytelling skill) smatra se jednom od najvažnijih vještina današnjice, odnosno navodi se kao vještina koju bismo svi trebali uvježbavati. Naše društvo bazirano je na pričama, koje su podloga za način na koji komuniciramo, živimo i sanjamo. U uvodu u predavanje obradit će se kratki presjek razvoja tehnologije s posebnim osvrtom na suradnju EDU/government/business (learning by doing učenje kroz praksu), područja podatkovne znanosti (data science) i naprednih vizualizacija.

U nastavku bit će opisan jedan karakterističan projekt podatkovne znanosti. Također, pokazat će se neke tehnike povezane s infrastrukturom velikih podataka (big data) te postupci kojim matematička pravila koristimo za razne aktivnosti u fazama projekata. Uz pomoć praktičnog će se prikaza pokazati kako iskoristiti podatke i napredne vizualizacijske alate u kombinaciji s matematikom da bi se dobio sadržaj te način na koji možemo ispričati priču uz pomoć tog sadržaja.

Predavanje je besplatno i održat će se u četvrtak, 7. prosinca u Algebri u Zagrebu, Ilica 242 (ulaz iz Domobranske ulice). Početak je zakazan za 18 sati. Prijava je obavezna zbog ograničenih kapaciteta i osiguranja kvalitete predavanja, a vrši se na poveznici.

FOTO: ALGEBRA