LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
DRAŽEN LALIĆ O MILANOVIĆU

PREMIJER ĆE DOŽIVJETI SUDBINU JADRANKE KOSOR

Poznati sociolog smatra da će zbog unutarnjeg stranačkog razdora i posljedičnim odlaskom članova Milanović doživjeti sudbinu Jadranke Kosor. Milanović već sad gubi na popularnosti, a još nisu razotkrivene sve njegove pogreške.

Poznati sociolog smatra da će zbog unutarnjeg stranačkog razdora i posljedičnim odlaskom članova Milanović doživjeti sudbinu Jadranke Kosor. Milanović već sad gubi na popularnosti, a još nisu razotkrivene sve njegove pogreške.

O načinu na koji aktualni predsjednik Vlade Zoran Milanović vodi državu progovorila su mnoga javna lica: politički analitičari, politolozi, sociolozi i ekonomisti.


U jednom intervjuu svoje mišljenje, uz detaljne argumente, iznio je istaknuti sociolog i profesor na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu, Dražen Lalić. I sam Lalić bio je član SDP-a, ali je napustio stranku prije 11 godina jer je tada uočio veliku sličnost s HDZ-om.


Govoreći o sadašnjim sličnostima i razlikama između tih dviju stranki, Lalić napominje kako je SDP manje korumpiran od HDZ-a za vrijeme Sanadera. Također, napominje da SDP vodi nadzemnu politiku, ističući kako je otvoreniji prema javnosti. Ipak, način na koji prvi čovjek Vlade ponekad istupa u javnosti ne priliči njegovoj poziciji i nikako ne doprinosi ugledu Socijaldemokratske stranke. U zadnje vrijeme su i odnosi unutar stranke poprilično nezdravi te se to reflektira i u javnosti.

Lalić otvoreno kaže kako Milanović nije premijerski kalibar i navodi neke osobine koje on ne posjeduje, a potrebne su kvalitetnom političaru: „Nema karizmu Franje Tuđmana, ekonomsku ekspertizu Franje Gregurića, mudrost Ivice Račana, strpljenje Jadranke Kosor kao ni komunikacijske sposobnosti Stjepana Mesića ili pogotovo Ive Sanadera“. Koliko su zaista neki navedeni političari posjedovali pripisane sposobnosti, procijenite sami.


Poznati sociolog smatra da će zbog unutarnjeg stranačkog razdora i odlaskom članova Milanović doživjeti sudbinu Jadranke Kosor. Milanović već sada gubi na popularnosti, a još nisu razotkrivene sve njegove pogreške. Kad javnost razotkrije sve propuste, premijer će najprije izgubiti mjesto u stranci. Ostatak se može iščitati iz slučaja Jadranke Kosor.

FOTO: WIKIMEDIA COMMONS/VLADA.HR