LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
„Biblija“ odnosa s javnošću

Predstavljeno kapitalno djelo odnosa s javnošću

– Moja višegodišnja iskustva i rad sa studentima bili su glavni motiv za pisanje drugog izdanja ove knjige. – istaknuo je prof. dr. sc. Zoran Tomić.

– Moja višegodišnja iskustva i rad sa studentima bili su glavni motiv za pisanje drugog izdanja ove knjige. – istaknuo je prof. dr. sc. Zoran Tomić.

Drugo i dopunjeno izdanje knjige Odnosi s javnošću – teorija i praksa autora prof. dr. sc. Zorana Tomića predstavljeno je 20. listopada u Matici hrvatskoj. Ova sveobuhvatna knjiga na 1368 stranica donosi cjelovit teorijski prikaz odnosa s javnošću kao struke i znanstvene discipline te 56 studija slučaja. Izdanje je predstavljeno kao  jedan od temeljnih stručnih udžbenika namijenjen studentima odnosa s javnošću na preddiplomskim, diplomskim i poslijediplomskim doktorskim studijima, ali i praktičarima u komunikacijskoj industriji.

Uz autora, knjigu su predstavili komunikacijski stručnjaci i ugledni predavači prof. dr. sc. Božo Skoko, dr. sc. Damir Jugo i Krešimir Macan. Predstavljanju su nazočili izaslanik Predsjednice Republike Hrvatske, Tomislav Madžar; potpredsjednik Sabora, Milijan Brkić te predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba, dr. sc. Andrija Mikulić.

 Ovo kapitalno djelo, na više od 1360 stranica, obuhvaća baš svaki segment odnosa s javnošću i vjerujem kako će ono i dalje biti neizostavan dio literature u obrazovanju studenata. Odnosi s javnošću predstavljaju svojevrsnu Bibliju odnosa s javnošću ovoga dijela Europe i teško mi je zamisliti ijednu akademsku instituciju i organizaciju koja neće imati svoj primjerak.  istaknuo je dr. sc. Damir Jugo, dekan Edward Bernays Visoke škole za komunikacijski menadžment i jedan od recenzenata knjige.

Jedan od recenzenata knjige i profesor s Fakulteta političkih znanosti, prof. dr. sc. Božo Skoko, napomenuo je: 

– Veliki je izazov sastaviti sveobuhvatan udžbenik iz područja s javnošću, a za takav pothvat potrebno je cjelovito znanje i bogato iskustvo. U pet godina, koliko je nastajala ova knjiga, autor je konzultirao čak 700 knjiga i znanstvenih radova, a što potvrđuje navođenjem više od 3000 fusnota i citata. Zahvaljujući ovakvim izdanjima odnosi s javnošću postaju relevantnija disciplina, a svi koji se njima bave žele ih bolje upoznati ili požele ući u taj svijet, dobivaju uistinu izvrstan alat i priručnik.  

Krešimir Macan osvrnuo se na percepciju odnosa s javnošću:

 Vjerujem kako ova knjiga pruža cjelovit prikaz struke kojom se bavimo i te kako će upravo ona dodatno naglasiti njezinu važnost u društvu u kojem živimo. 

Autor knjige prof. dr. sc. Zoran Tomić je zaključio:

 Moja višegodišnja iskustva i rad sa studentima bili su glavni motiv za pisanje drugog izdanja ove knjige. Vjerujem kako će ona biti izvrsno mjesto susreta i mjesto inspiracije u nastajanju raznih projekata, ali i temelj nastajanja novih kolegija s područja odnosa s javnošću. 

Predstavljanje drugog izdanja knjige Odnosi s javnošću  teorija i praksa održano je u organizaciji izdavačke kuće Synopsis i Edward Bernays Visoke škole za komunikacijski menadžment.

FOTO: MILLENIUM PROMOCIJA