LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Experience Dalmatia - The New Riviera

Predstavljamo stranicu za sve one željne zabave i kulturnog uzdizanja na području Splitsko-dalmatinske županije

"Jedini e–zine koji donosi različite članke o događanjima, lokacijama, restoranima, povijesti, visokoj i uličnoj kulturi te još mnogo togao Splitsko–dalmatinskoj županiji."

"Jedini e–zine koji donosi različite članke o događanjima, lokacijama, restoranima, povijesti, visokoj i uličnoj kulturi te još mnogo togao Splitsko–dalmatinskoj županiji."

Stranica koju ćemo vam predstaviti iskače iz mora dosadnih vijesti koje nam donose samo tmurnu zbilju ili neshvatljive pomodne trendove koji nisu zaobišli ni Dalmaciju.

Alternativa je rijetko kad tako dobro reklamirana.

„Danas Split nije više ono što je bio nekad“ – kažu svi oni koji ga ne poznaju te ni sami ne znaju koliko se varaju.

„Split je provincija.“ – strašno.

„Dalmatinci nisu kulturni.“ – hej, pa nećemo valjda vrijeđati cijelu populaciju!

Ovima, ali i sličnim "bedastoćama" koje se koriste u opisu splitskog kulturnog života, rijetko se tko suprostavlja. Stereotipi kojima se opisuje prosječni Dalmatinac u zadnje vrijeme pronalaze sve više publike - isprat ljudima mozgove je stvarno lako, ali uvjeriti ih da su zatupljeni, baš i ne. Što reći – ljudska priroda!

 No, ovo nije članak o ljudskoj prirodi niti bi trebao pobiti stereotipe, već pomoći ljudima željnima istraživanja (avanturističkog i kulturnog) da pronađu savršeni izvor informacija.

Experience Dalmatia zgodno je oblikovan WordPress blog koji nudi pregled Dalmacije te je uz to i potpuno objektivan - bez pretjeranog lokalpatriotizma. Svi aspekti života koji su ponuđeni u Splitsko-dalmatinskoj županiji podjednako su zastupljeni: pregršt informacija o povijesnom razvoju županije te živopisni opisi kraja, dovoljni su da u svakome probude želju za posjetom (ako već ne želju za trajnim preseljenjem).

Blog je namijenjen svima te je napisan na engleskom jeziku kako bi bio što pristupačniji brojnim turistima koji su posjetili ili imaju namjeru posjetiti Dalmaciju, a da nakon toga ne odu s navedenim negativnim predodžbama Splita i Dalmacije koje njeguje mainstream kultura. Stranicu možete pratiti i preko Facebooka.

Kulturni Split korak je bliže rušenju predrasuda!