LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
SLUŽBENI POSJET

Predsjednik Josipović u Beogradu

Tomislav Nikolić izrazio je zadovoljstvo predsjednikovim posjetom i naglasio kako smatra da bi Hrvatska i Srbija trebale više međusobno surađivati i ostvarivati dobrosusjedske odnose.

Tomislav Nikolić izrazio je zadovoljstvo predsjednikovim posjetom i naglasio kako smatra da bi Hrvatska i Srbija trebale više međusobno surađivati i ostvarivati dobrosusjedske odnose.

Predsjednik Republike Hrvatske, Ivo Josipović danas i sutra obavlja službeni posjet Beogradu. Njegov domaćin je srbijanski predsjednik Tomislav Nikolić.
Predsjednik je bio svečano dočekan ispred Palače Srbije gdje je organizirana ceremonija, a nakog toga razgovarat će s Nikolićem.

Tomislav Nikolić izrazio je zadovoljstvo predsjednikovim posjetom i naglasio kako smatra da bi Hrvatska i Srbija trebale više međusobno surađivati i ostvarivati dobrosusjedske odnose. Na tom putu postoji jedna velika prepreka u obliku događaja nakon Domovinskog rata, ali i nekih događaja iz bliže prošlosti.

Predsjednici dviju država naglasili su kako su spremni otvoriti put napretku i poboljšanju međusobnih odnosa primjetivši kako su određeni segmenti već uznapredovali. Navode kako je to dobar početak jer su Hrvatska i Srbija pokazale volju za suradnjom i pomoć pri rješavanju bilateralnih i regionalnih pitanja.

Josipovićev dvodnevni posjet Srbiji određen je za sastanke s čelnicima te države, ponajprije s Nikolićem. Kasnije će predsjednik održati sastanak sa premijerom Ivicom Dačićem, predsjednikom Narodne skupštine Nebojšom Stefanovićem, a obratit će se i Narodnoj skupštini te se susresti s predstavnicima udruga izbjeglih.

Jedan od najbitnijih aspekata u međusobnoj suradnji je zacijelo ekonomija i gledište s ekonomskog aspkekta te će Josipović i Nikolić sutra raspravljati i o jačanju ekonomske suradnje.
Josipovićev posjet završit će u Vojvodini gdje će se susresti s hrvatskom manjinom i prisustvovati obilježavanju „Dana hrvatske knjige i riječi“.

FOTO: WIKIMEDIA