Sedmi tjedan Botaničkih vrtova, arboretuma i botaničkih zbirki

Predavanja i edukativne šetnje Botaničkim vrtom u Zagrebu

Tjedan Botaničkog vrta

Glavni je cilj Sedmog tjedna Botaničkih vrtova, arboretuma i botaničkih zbirki promocija vrijednosti Botaničkih vrtova za hrvatsku kulturu i zaštitu prirode kroz očuvanje biološke raznolikosti i zaustavljanje izumiranja biljaka.

Sedmi tjedan Botaničkih vrtova, arboretuma i botaničkih zbirki, u organizaciji Sekcije Botaničkih i školskih vrtova, arboretuma i botaničkih zbirki Hrvatskoga Botaničkog društva u suradnji sa suorganizatorima, održat će se od 8. do 14. svibnja 2017. godine

Prirodoslovno-matematički fakultet Sveučilišta u Zagrebu uključit će se u manifestaciju kroz program koji se sastoji od predavanja i edukativnih šetnji po Botaničkom vrtu.

Glavni je cilj Sedmog tjedna promocija vrijednosti Botaničkih vrtova za hrvatsku kulturu i zaštitu prirode kroz očuvanje biološke raznolikosti i zaustavljanje izumiranja biljaka.

Detaljni program događanja možete vidjeti na poveznici. Sva su događanja potpuno besplatna za javnost, uz prethodne predbilježbe.

Komentari na članak

Vezani članci

Kamp na Motovunu

Globalna akcija

Zbog šokantnog podatka ukinute plastične čaše na Motovun Film Festivalu

Motovun Film Festival, koji se održava od 23. do 27. srpnja, priključuje se globalnoj akciji Plastic Free July s ciljem podizanja svijesti o štetnosti jednokratne plastike, trajnom zagađenju okoliša i posljedicama za žive organizme.

Mali plac za Zemlju

Mali plac za Zemlju

Prva domaća tržnica koja je odlučila stati na kraj tankim plastičnim vrećicama

Svjestan važnosti zaštite okoliša i održivog korištenja prirodnih resursa Mali plac od svog početka potiče djelovanje u skladu s prirodom te ekološku, organsku i bio-dinamičnu proizvodnju, urbano vrtlarstvo, očuvanje starih sorti sjemenja i vegetarijanski način prehrane.

Krzno je opasno za ljude koji ga nose

Upozorenje udruge Prijatelji životinja

Krzno je opasno za zdravlje ljudi

Istraživanja su pokazala da je proizvodnja krzna pogubna za ljudsko zdravlje te da se u dječjoj odjeći s krznenim dodacima nalaze otrovi. Udruga Prijatelji životinja apelira na građane da ne kupuju takve proizvode.

das

Zaštita okoliša

Održava se drugi ZORH Susret znanstvenika, stručnih djelatnika i studenata u Splitu

Zaštita okoliša u Republici Hrvatskoj (ZORH) projekt je koji je nastao u suradnji studenata Kemijsko-tehnološkog fakulteta u Splitu i Studentske sekcije Hrvatskog društva kemijskih inženjera i tehnologa, a u sklopu njega održava se drugi susret.

Noć biologije

Noć biologije

Kroz radionice i filmove naučite sve o biologiji

Noć biologije, manifestacija koja je dosad mnoge ostavila bez daha ove godine održava se 9. svibnja