LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Nepravomoćna presuda na Pravnom fakultetu u Zagrebu

Pravni fakultet mora isplatiti odštetu docentici koju je psihički zlostavljala šefica

Profesorica Pravnog fakulteta u Zagrebu nepravomoćnom presudom osuđena za mobbing docentice.

Profesorica Pravnog fakulteta u Zagrebu nepravomoćnom presudom osuđena za mobbing docentice.

Jučer je na Općinskom sudu u Zagrebu, nakon godinu i pol dugog procesa, donesena nepravomoćna presuda kojom se utvrdilo da Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu nije učinio sve da zaštiti svoju docenticu dr. Ivanu Milas Klarić od mobbinga koji je nad njoj tijekom dužeg perioda vršila šefica dr. Dubravka Hrabar.

Naknadu od 200 tisuća kuna plus 47 tisuća kuna sudskih troškova Pravni fakultet mora isplatiti jer kao ustanova koja poučava studente o neprimjerenim i nedopuštenim ponašanjima isto nije primijenio u ovom konkretnom slučaju.

Cijeli slučaj eskalirao je kada je dr. Milas Klarić svojoj šefici priopćila da će sudjelovati u izradi Obiteljskog zakonika koji je Ministarstvo socijalne politike i mladih povjerilo osječkoj profesorici dr. Branki Rešetar. Dr. Hrabar je taj postupak doživjela kao izdaju te je na hitno sazvanom sastanku pred brojnim svjedocima izvrijeđala i prijetila dr. Milas Klarić.

Tada je docentica zatražila zaštitu fakulteta koji je to odbio te se stoga obratila sudu. Ovo je jedna od rijetkih presuda za mobbing, pogotovo u akademskoj zajednici.