LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
EPSO pokrenuo odabir kandidata

Postanite ambasador EU karijera za sljedeću akademsku godinu

Prvenstveno se pozivaju studenti sa studija čiji su programi vezani uz Europsku uniju, jezike i pravo.

Prvenstveno se pozivaju studenti sa studija čiji su programi vezani uz Europsku uniju, jezike i pravo.

Europski ured za odabir osoblja (EPSO) sa sjedištem u Bruxellesu ima ambasadore EU karijera na mnogobrojnim europskim sveučilištima u svrhu informiranja studenata o mogućnostima zapošljavanja i stažiranja u institucijama Europske unije. EPSO ured ponovno je pokrenuo odabir kandidata za tu funkciju za akademsku godinu 2014./2015.

Na Sveučilištu u Zagrebu funkciju ambasadorice EU karijera trenutno vrši Ana Lah, studentica Pravnog fakulteta. Njezina je zadaća informirati studente o mogućnostima stažiranja i zapošljavanja, potrebnim kompetencijama, selekcijskim postupcima te novostima u tom području. Na Facebook stranici promoviraju se konferencije, objavljuju vijesti i savjeti vezani uz zapošljavanje u institucijama EU.

Više informacija o ulozi ambasadora EU karijera te prijavni obrazac za odabir kandidata možete pronaći na web stranici.

Selekcijski postupak sastoji se od dva dijela. Zainteresirani kandidati trebaju ispuniti online prijavni obrazac najkasnije do 23. svibnja 2014. do 12:00. S užim izborom kandidata EPSO će obaviti kratak online intervju u razdoblju od 1. do 15. lipnja. Kandidat odabran za EU ambasadora o tome će biti obaviješten početkom srpnja, nakon čega će dobiti više informacija o obaveznom treningu koji će se održati u Bruxellesu.

Ako imate pitanja o stažiranju i zapošljavanju u institucijama EU, možete ih postaviti ambasadorici EU karijera Ani Lah na: eucareers.zagreb@gmail.com ili doći na individualno savjetovanje srijedom od 10:00 do 11:30 na Pravnom fakultetu (soba 36, II. kat, Trg maršala Tita 3). Potrebno se prethodno najaviti na e-mail adresu ili u inboks na Facebook stranici.

FOTO: FACEBOOK