Interdisciplinarni simpozij u Osijeku

Posljednji dječak koji je napustio Auschwitz gostuje na Filozofskom fakultetu

Auschwitz

Organizatori interdisciplinarnog simpozija Stvari koje nismo smjeli reći s posebnim zadovoljstvom najavljuju gostovanje Olega Mandića koji će održati predavanje o iskustvu Auschwitza i svojem novom početku.

Simpozij Stvari koje nismo smjeli reći zakazan je za period od 5. do 8. ožujka 2019. godine u prostorijama Filozofskoga fakulteta u Osijeku, a svečano otvorenje održat će se u Svečanoj dvorani, II. kat, soba 60. Događaj se organizira povodom Dana sjećanja na holokaust, a obuhvatit će brojna izlaganja studenata i stručnjaka na temu Drugoga svjetskog rata i holokausta iz perspektive različitih znanstvenih područja – medicine, psihologije, povijesti, filozofije, književnosti, lingvistike, umjetnosti i pedagogije, što ga čini interdisciplinarnim.

Organizatori s posebnim zadovoljstvom najavljuju gostovanje gospodina Olega Mandića – posljednjeg dječaka koji je napustio Auschwitz. Predavanje će održati 5. ožujka, a govorit će ne samo o svom iskustvu nego i o novom početku koje mu je ono pružilo. Gostovat će i gospodin Darko Fischer koji će govoriti o tome kako se u vrijeme Drugoga svjetskog rata živjelo na našim područjima i što su mladi ljudi radili kako bi se spasili. Program uključuje 32 izlaganja, projekcije nekoliko dokumentarnih i igranih filmova te kazališnu predstavu Naš razred u izvedbi studenata druge godine diplomskoga studija Glume i lutkarstva Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku.

Simpozij je nastavak inicijative pokrenute prošle godine organizacijom simpozija studenata psihologije i medicine Jesam li ja ili su drugi „ludi”? koji se bavio temom ličnosti iz perspektive medicine i psihologije.

Komentari na članak

Vezani članci

https://www.facebook.com/scopus.hs/photos/gm.239631703277650/2479665312259559/?type=3&theater

Interdisciplinarni pristup filozofskim problemima

Scopusovci pripremaju studentski simpozij posvećen filozofiji 21. stoljeća, prijave radova u tijeku

Interdisciplinarne teme i nove pokušaje rješavanja starih problema u obliku sažetka možete prijaviti sve do 25. travnja, a kasnije ih, na samom studentskom simpoziju, trebate izložiti u trajanju od 20 minuta.

Željko Jovanović i zgrada FFZG-a

Javna rasprava između Plenuma Filozofskog fakulteta u Zagrebu i Ministarstva znanosti obrazovanja i sporta

Plenum protiv Vlade

Iako je svjetonazorski lijevi Plenum izvrsno detektirao probleme vladajuće lijeve koalicije, kao i šupljikavost i neodrživost njihovih programa, nisu ponudili nikakav konkretan plan djelovanja ili alternativu programima vladajućih.

Žena gleda u ocean

Svjetski dan slobode medija

USKN Komuna raspisala natječaj za najbolju fotografiju, pisani i likovni rad

U sklopu simpozija „Mediji na drukčiji način“ raspisan je natječaj za najbolje studentske radove, a tema je ovog izdanja „Žene u medijima“. Prijave traju do 30. travnja u ponoć.

/

Predavanje vlasnika Mind Laba

Sandro Kraljević u sklopu Maratona karijera otkrio koje karakteristike krije pravi poduzetnik

Sandro Kraljević na posljednjoj je postaji Maratona karijera u Zagrebu govorio o pozitivnim i negativnim stranama poduzetništva te kako saznati krije li osoba u sebi poduzetnika.

Tijesan mi bijaše vijek, a velebna bješe mi duša

Natječaj za sudjelovanje

DSP "Lucius" bavi se entuzijastima kroz povijest na novom interdisciplinarnom simpoziju

U tijeku su prijave za četvrti simpozij Društva studenata povijesti "Ivan Lučić - Lucius" nadahnut stihom "Tijesan mi bijaše vijek, a velebna bješe mi duša." Bit će zanimljivo vidjeti kako studenti razmišljaju o bezvremenskoj lepezi pojedinaca.