Interdisciplinarni simpozij u Osijeku

Posljednji dječak koji je napustio Auschwitz gostuje na Filozofskom fakultetu

Auschwitz

Organizatori interdisciplinarnog simpozija Stvari koje nismo smjeli reći s posebnim zadovoljstvom najavljuju gostovanje Olega Mandića koji će održati predavanje o iskustvu Auschwitza i svojem novom početku.

Simpozij Stvari koje nismo smjeli reći zakazan je za period od 5. do 8. ožujka 2019. godine u prostorijama Filozofskoga fakulteta u Osijeku, a svečano otvorenje održat će se u Svečanoj dvorani, II. kat, soba 60. Događaj se organizira povodom Dana sjećanja na holokaust, a obuhvatit će brojna izlaganja studenata i stručnjaka na temu Drugoga svjetskog rata i holokausta iz perspektive različitih znanstvenih područja – medicine, psihologije, povijesti, filozofije, književnosti, lingvistike, umjetnosti i pedagogije, što ga čini interdisciplinarnim.

Organizatori s posebnim zadovoljstvom najavljuju gostovanje gospodina Olega Mandića – posljednjeg dječaka koji je napustio Auschwitz. Predavanje će održati 5. ožujka, a govorit će ne samo o svom iskustvu nego i o novom početku koje mu je ono pružilo. Gostovat će i gospodin Darko Fischer koji će govoriti o tome kako se u vrijeme Drugoga svjetskog rata živjelo na našim područjima i što su mladi ljudi radili kako bi se spasili. Program uključuje 32 izlaganja, projekcije nekoliko dokumentarnih i igranih filmova te kazališnu predstavu Naš razred u izvedbi studenata druge godine diplomskoga studija Glume i lutkarstva Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku.

Simpozij je nastavak inicijative pokrenute prošle godine organizacijom simpozija studenata psihologije i medicine Jesam li ja ili su drugi „ludi”? koji se bavio temom ličnosti iz perspektive medicine i psihologije.

Komentari na članak

Vezani članci

Društvene mreže, Mediji

Mediji na drukčiji način

Istražite odnos medija, društva i pojedinca na zanimljivom simpoziju

Utjecaj medija na našu individualnu, ali i društvenu svijest iznimno je velik, a ako vas zanima znanstvena perspektiva ove problematike, ne propustite ovaj zanimljiv simpozij.

Filozofski fakultet u Zagrebu

Studentska prehrana

Dekanica Filozofskog fakulteta otkriva nekoliko detalja o novoj zagrebačkoj menzi

– Novi restoran studentske prehrane u organizaciji SC-a bit će smješten u podrumu glavne zgrade, na mjestu gdje su i prije bili kantina, odnosno neki drugi restorani. – istaknula je dekanica Vesna Vlahović-Štetić.

Željko Jovanović i zgrada FFZG-a

Javna rasprava između Plenuma Filozofskog fakulteta u Zagrebu i Ministarstva znanosti obrazovanja i sporta

Plenum protiv Vlade

Iako je svjetonazorski lijevi Plenum izvrsno detektirao probleme vladajuće lijeve koalicije, kao i šupljikavost i neodrživost njihovih programa, nisu ponudili nikakav konkretan plan djelovanja ili alternativu programima vladajućih.

Konferencija književnosti

Studenti komparativne književnosti

Prijavite se na studentsku konferenciju ''Perspektive suvremene komparatistike: sociologija književnosti''

Konferencija će otvoriti pitanja kulturnih pristupa književnosti, prijavite se i/ili sudjelujte!

XI. Dies historiae

Društvo studenata povijesti „Ivan Lučić - Lucius” vas poziva

Najava XI. Dies historiae

11. prosinca s početkom u 10 sati održat će se jedanaesto izdanje Dies historiae pod nazivom „Res novae et seditiones: pobuna kao čimbenik promjene.”