Izbor ili smrt pojedinca?

Posjetite tribinu o pobačaju, aktualnom društvenom pitanju

Posjetite tribinu o pobačaju, aktualnom društvenom pitanju

Udruga mladih i studenata SplitMisli organizira tribinu o pobačaju. Gosti predavači su zastupnici sasvim različitih stajališta. Poslušajte ih i iskažite svoj stav u Klubu mladih Split 28. siječnja u 19 sati.

Udruga mladih i studenata SplitMisli organizira u četvrtak 28. siječnja tribinu pod nazivom Pobačaj - izbor ili smrt pojedinca u Klubu mladih Split. Žele se osvrnuti na aktualno društveno pitanje definiranja početka ljudskog života i njegova razvoja u maternici.

Tribina je osmišljena kao rasprava gostiju predavača, nakon čega će biti mogućnost za pitanja iz publike, a u raspravu će nas s medicinske strane uvesti dr. Matko Marušić, književnik, bivši profesor Medicinskog fakulteta u Zagrebu i Medicinskog fakulteta u Splitu na kojem je obnašao i funkciju dekana. Od preostalih gostiju, pridružit će nam se po jedan predstavnik iz udruge Domine, feminističke organizacije za promicanje ženskih prava i razvoj civilnog društva te koordinatorskog tima međunarodne ekumenske molitvene inicijative za nerođene 40 dana za život za Split.

Nakon tribine bit će održana kratka prezentacija o radu Svjetskog saveza mladih (World Youth Alliance Hrvatska), zajednice mladih koja promiče ljudsko dostojanstvo, solidarnost i kulturu života u sklopu diseminacije projekta Sloboda i odgovornost: Rješenja mladih za probleme današnjice sufinanciranog od strane Agencije za mobilnost i programe EU  s ciljem prikupljanja članova za otvaranje podružnice u Splitu.

Komentari na članak

Vezani članci

Klub mladih

Događanja u Splitu

Klub mladih pruža svu šarolikost veljače

Večer stranih kultura, intelektualno razglabanje, predavanje o obitelji i djeci te večer društvenih igara obilježit će nastavak tjedna u Klubu mladih Split.

Dubrovnik

Događanja u Kampusu

Peta znanstvena tribina Sveučilišta u Dubrovniku posvećena – dubrovačkim krovovima

Kako bi se senzibilizirala javnost i osvijestile institucije o razlikama između povijesnih i novih kanalica, peta je tribina dubrovačkog Sveučilišta posvećena upravo njima.

Alan Rickman

Preminuo Alan Rickman

VIDEO: Opraštamo se od Alana Rickmana, voljenog profesora Snapea

Alan Rickman, jedan od najomiljenijih britanskih glumaca, umro je od raka u 69. godini života u Londonu.

Mačka

Odlazak omiljenog ljubimca

Tužna vijest s FER-a: Preminuo Mali Ivica

Pod kotačima preminuo voljeni ljubimac studenata FER-a, Mali Ivica. Administrator njegova Instagram profila tom je prilikom ukazao na sve lijepe trenutke koje je ovaj mačak sa sobom donio.

Tribina Paralelni svijetovi - predavači

Zaključci tribine „Paralelni svjetovi”

„Kultura je pretpostavka da bi politika postojala”

Eageltonovo djelo „Kultura” prikazuje odnos kulture i politike te zašto ideologija nije i ne smije biti temeljem kulture. O glavnim točkama autora progovorili su profesorica Čačinović i profesor Puhovski na devetoj raspravi o kulturi u ciklusu tribina „Paralelni svjetovi”.