„Znanjem do Zvijezde”

Pokrenut „online” centar podrške društveno korisnom učenju

Internet

Teorijska uporišta društveno korisnog učenja, praktične smjernice i prostor za savjetovanje omogućeni su nastavnicima, udrugama i studentima kroz upravo pokrenut centar podrške.

Od 12. rujna moguć je pristup online centru podrške društveno korisnom učenju. Sve što je potrebno jest – kliknuti na poveznicu.

Centar je zamišljen kao one stop shop za uvođenje i provođenje metodologije društveno korisnog učenja. Omogućava pristup informacijama nastavnicima visokoobrazovnih institucija, predstavnicima organizacija civilnog društva (udrugama) te studentima. Na njemu se mogu pronaći teorijska uporišta, praktične smjernice te prostor za savjetovanje o načinima uvođenja i provedbe društveno korisnog učenja.

Uključivat će preporuke vanjskih stručnjaka s kojima se surađuje na projektu Znanjem do Zvijezde te izvještaje s provedenih projektnih aktivnosti. Također, sadržavat će najave događaja i arhivu prošlih događaja. Jedan od njegovih ključnih sadržaja bit će E-Knjižnica u kojoj će se moći pronaći materijali s provedenih radionica (prezentacije i radni materijali), druga relevantna literatura o važnosti metodologije društveno korisnog učenja i u konačnici priručnik o društveno korisnom učenju.

Potrebno je naglasiti kako je u rubrici Imaš pitanje? moguće postaviti pitanje o društveno korisnom učenju. U zasebnoj rubrici DKU FAQ (često postavljana pitanja) nalazit će se lista svih postavljenih pitanja i pripadajućih odgovora.

Online centar podrške društveno korisnom učenju uspostavljen je u sklopu projekta Znanjem do Zvijezde – primjena društveno korisnog učenja na kulturnom nasljeđu zajednice (UP.04.2.1.02.0029), KA-MATRIX – Udruge za društveni razvoj u partnerstvu s Veleučilištem u Karlovcu. Ukupna je vrijednost projekta 763 224,25 kn, traje 21 mjesec, od 19. ožujka do 18. prosinca. Sufinancira ga Europska unija iz Europskog socijalnog fonda (85%) i Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske (15%)

 

Komentari na članak

Vezani članci

Najbolje aplikacije i stranice za učenje stranih jezika

Učenje jezika bez poteškoća

Najbolje aplikacije i stranice za učenje stranih jezika

Za lakše svladavanje stranih jezika donosimo vam sedam aplikacija i internetskih stranica koje vam mogu olakšati proces učenja.

Učenje za poduzetništvo spona je gospodarstva i obrazovanja

Panel diskusija

Učenje za poduzetništvo spona je gospodarstva i obrazovanja

– Između zanimanja poduzetnika i učitelja postoji velika sličnost – oba su zapravo pozivi, a ne samo zanimanja. Bitno je u tome što radimo vidjeti smisao. Smisao nas motivira i od nas stvara sretne i ostvarene osobe. – naglasila je EU ambasadorica ženskog poduzetništva Ratka Jurković.

Kava panda

Kava i učenje

Jeste li znali ove stvari o kavi?

Kavu je bolje piti poslije učenja zbog procesa koje uzrokuje u mozgu, a koji djeluju na bolje pamćenje, smatraju znanstvenici. Saznajte još interesantnih činjenica!

Lingvisti sa Filozofskog fakulteta u Zagrebu izradili portal za besplatno učenje hrvatskog jezika

Vrijedan projekt mladih znanstvenika

Lingvisti s Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu izradili portal za besplatno učenje hrvatskog jezika

Mladi hrvatski lingvisti kreirali su portal koji omogućuje interaktivno učenje hrvatskog jezika.

Kako napraviti pauzu od učenja na pravilan način!

Pauza od učenja

Kako se pravilno odmoriti od učenja?

Za one kojima pauza od učenja znači provjera Facebooka, Instagrama i Twittera.