„Znanjem do Zvijezde”

Pokrenut „online” centar podrške društveno korisnom učenju

Internet

Teorijska uporišta društveno korisnog učenja, praktične smjernice i prostor za savjetovanje omogućeni su nastavnicima, udrugama i studentima kroz upravo pokrenut centar podrške.

Od 12. rujna moguć je pristup online centru podrške društveno korisnom učenju. Sve što je potrebno jest – kliknuti na poveznicu.

Centar je zamišljen kao one stop shop za uvođenje i provođenje metodologije društveno korisnog učenja. Omogućava pristup informacijama nastavnicima visokoobrazovnih institucija, predstavnicima organizacija civilnog društva (udrugama) te studentima. Na njemu se mogu pronaći teorijska uporišta, praktične smjernice te prostor za savjetovanje o načinima uvođenja i provedbe društveno korisnog učenja.

Uključivat će preporuke vanjskih stručnjaka s kojima se surađuje na projektu Znanjem do Zvijezde te izvještaje s provedenih projektnih aktivnosti. Također, sadržavat će najave događaja i arhivu prošlih događaja. Jedan od njegovih ključnih sadržaja bit će E-Knjižnica u kojoj će se moći pronaći materijali s provedenih radionica (prezentacije i radni materijali), druga relevantna literatura o važnosti metodologije društveno korisnog učenja i u konačnici priručnik o društveno korisnom učenju.

Potrebno je naglasiti kako je u rubrici Imaš pitanje? moguće postaviti pitanje o društveno korisnom učenju. U zasebnoj rubrici DKU FAQ (često postavljana pitanja) nalazit će se lista svih postavljenih pitanja i pripadajućih odgovora.

Online centar podrške društveno korisnom učenju uspostavljen je u sklopu projekta Znanjem do Zvijezde – primjena društveno korisnog učenja na kulturnom nasljeđu zajednice (UP.04.2.1.02.0029), KA-MATRIX – Udruge za društveni razvoj u partnerstvu s Veleučilištem u Karlovcu. Ukupna je vrijednost projekta 763 224,25 kn, traje 21 mjesec, od 19. ožujka do 18. prosinca. Sufinancira ga Europska unija iz Europskog socijalnog fonda (85%) i Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske (15%)

 

Komentari na članak

Vezani članci

Energetske pločice

Zdrave slastice

FOTO: Brze, fine, slatke i zdrave energetske pločice

Pripremite si fini slatki desert koji možete jesti do iznemoglosti i bez straha od debljanja.

theharvardclassics

Harvardski klasici dr. Eliota u e-izdanju

Harvardski klasici dostupni online!

Djelo Charlesa W. Eliota dostupno je u online izdanju i sadrži sve knjige, odnosno 51 naslov koji možete skinuti na vlastito računalo.

učenici

Istraživanje pokazalo

Učenici uče premalo i kampanjski, a svi bi na fakultete

U svim zagrebačkim javnim osnovnim školama provedeno je istraživanje o navikama učenja kod učenika četvrtih i osmih razreda. Rezultati su poražavajući i jasno je vidljivo da je hrvatsko učenje kampanjsko.

 6 savjeta za kreaciju najboljeg mjesta za učenje

Početak sezone kolokvija

Šest savjeta za stvaranje najboljeg mjesta za učenje

Donosimo vam šest savjeta za poboljšanje vaših studentskih radnih navika koji će vam zasigurno biti od pomoći za sve bliže razdoblje kolokvija.

Učiteljica

Prilika za stjecanje iskustva

Postanite mentori polaznicima Ljetne tvornice znanosti

Ljetna tvornica znanosti traži nove mentore za polaznike svojih znanstvenih radionica, a ideje za radionice prijavljujete u paru s kolegom ili kolegicom. Rok je za prijavu 31. siječnja.