„Znanjem do Zvijezde”

Pokrenut „online” centar podrške društveno korisnom učenju

Internet

Teorijska uporišta društveno korisnog učenja, praktične smjernice i prostor za savjetovanje omogućeni su nastavnicima, udrugama i studentima kroz upravo pokrenut centar podrške.

Od 12. rujna moguć je pristup online centru podrške društveno korisnom učenju. Sve što je potrebno jest – kliknuti na poveznicu.

Centar je zamišljen kao one stop shop za uvođenje i provođenje metodologije društveno korisnog učenja. Omogućava pristup informacijama nastavnicima visokoobrazovnih institucija, predstavnicima organizacija civilnog društva (udrugama) te studentima. Na njemu se mogu pronaći teorijska uporišta, praktične smjernice te prostor za savjetovanje o načinima uvođenja i provedbe društveno korisnog učenja.

Uključivat će preporuke vanjskih stručnjaka s kojima se surađuje na projektu Znanjem do Zvijezde te izvještaje s provedenih projektnih aktivnosti. Također, sadržavat će najave događaja i arhivu prošlih događaja. Jedan od njegovih ključnih sadržaja bit će E-Knjižnica u kojoj će se moći pronaći materijali s provedenih radionica (prezentacije i radni materijali), druga relevantna literatura o važnosti metodologije društveno korisnog učenja i u konačnici priručnik o društveno korisnom učenju.

Potrebno je naglasiti kako je u rubrici Imaš pitanje? moguće postaviti pitanje o društveno korisnom učenju. U zasebnoj rubrici DKU FAQ (često postavljana pitanja) nalazit će se lista svih postavljenih pitanja i pripadajućih odgovora.

Online centar podrške društveno korisnom učenju uspostavljen je u sklopu projekta Znanjem do Zvijezde – primjena društveno korisnog učenja na kulturnom nasljeđu zajednice (UP.04.2.1.02.0029), KA-MATRIX – Udruge za društveni razvoj u partnerstvu s Veleučilištem u Karlovcu. Ukupna je vrijednost projekta 763 224,25 kn, traje 21 mjesec, od 19. ožujka do 18. prosinca. Sufinancira ga Europska unija iz Europskog socijalnog fonda (85%) i Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske (15%)

 

Komentari na članak

Vezani članci

logo

Drugi dio - najzanimljiviji YouTube kanali

30 YouTube kanala uz koje ćete puno naučiti

Došlo je vrijeme i za predstavljanje drugog dijela naše male YouTube učionice. Proučite kanale, a zatim se opredijelite koje ćete pratiti i naučiti apsolutno sve o tehnologiji, korisnim trikovima za vlastitu sigurnosti i još mnogo toga.

Stablo znanja

Studentski projekt

Otvoreno „Stablo znanja”, prvi centar za tehnologiju namijenjen studentima

– Ovim projektom želimo mladima ponuditi osnovne alate za rad i potaknuti ih da se uključe u razvoj vlastitih i timskih projekata. – poručio je inicijator projekta Marko Komerički.

theharvardclassics

Harvardski klasici dr. Eliota u e-izdanju

Harvardski klasici dostupni online!

Djelo Charlesa W. Eliota dostupno je u online izdanju i sadrži sve knjige, odnosno 51 naslov koji možete skinuti na vlastito računalo.

Izvor: Pixabay, Laptop

Tečajevi Srca

U samo nekoliko klikova educirajte se o plagiranju i saznajte sve tajne citiranja

Tečaj u trajanju od dva školska sata možete završiti tempom koji sami odredite, a po njegovu završetku, osim korisnih znanja, dobit ćete i potvrdu te digitalnu značku.

Isto

Stvaranje kvalitetne rutine

Načini za stjecanje kontrole nad svojim vremenom i povećanje produktivnosti

Pretrpanost obvezama i učenjem može nas sve ponekad baciti u depresiju, no prije nego što padnete u jednu, evo nekoliko malih savjeta kako si olakšati život i bolje iskoristiti svoje dragocjeno vrijeme.