„Znanjem do Zvijezde”

Pokrenut „online” centar podrške društveno korisnom učenju

Internet

Teorijska uporišta društveno korisnog učenja, praktične smjernice i prostor za savjetovanje omogućeni su nastavnicima, udrugama i studentima kroz upravo pokrenut centar podrške.

Od 12. rujna moguć je pristup online centru podrške društveno korisnom učenju. Sve što je potrebno jest – kliknuti na poveznicu.

Centar je zamišljen kao one stop shop za uvođenje i provođenje metodologije društveno korisnog učenja. Omogućava pristup informacijama nastavnicima visokoobrazovnih institucija, predstavnicima organizacija civilnog društva (udrugama) te studentima. Na njemu se mogu pronaći teorijska uporišta, praktične smjernice te prostor za savjetovanje o načinima uvođenja i provedbe društveno korisnog učenja.

Uključivat će preporuke vanjskih stručnjaka s kojima se surađuje na projektu Znanjem do Zvijezde te izvještaje s provedenih projektnih aktivnosti. Također, sadržavat će najave događaja i arhivu prošlih događaja. Jedan od njegovih ključnih sadržaja bit će E-Knjižnica u kojoj će se moći pronaći materijali s provedenih radionica (prezentacije i radni materijali), druga relevantna literatura o važnosti metodologije društveno korisnog učenja i u konačnici priručnik o društveno korisnom učenju.

Potrebno je naglasiti kako je u rubrici Imaš pitanje? moguće postaviti pitanje o društveno korisnom učenju. U zasebnoj rubrici DKU FAQ (često postavljana pitanja) nalazit će se lista svih postavljenih pitanja i pripadajućih odgovora.

Online centar podrške društveno korisnom učenju uspostavljen je u sklopu projekta Znanjem do Zvijezde – primjena društveno korisnog učenja na kulturnom nasljeđu zajednice (UP.04.2.1.02.0029), KA-MATRIX – Udruge za društveni razvoj u partnerstvu s Veleučilištem u Karlovcu. Ukupna je vrijednost projekta 763 224,25 kn, traje 21 mjesec, od 19. ožujka do 18. prosinca. Sufinancira ga Europska unija iz Europskog socijalnog fonda (85%) i Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske (15%)

 

Komentari na članak

Vezani članci

Rad na laptopu

Obrazovanje novih generacija

Mitovi i prednosti „online“ učenja

Postoje mnogi mitovi i prednosti „online“ učenja. Jedna je od najvećih prednosti zasigurno ta što iz udobnosti vlastitoga kreveta možete slušati predavanja najpoznatijih svjetskih fakulteta kao što su MIT, Harvard i Oxford.

Energetske pločice

Zdrave slastice

FOTO: Brze, fine, slatke i zdrave energetske pločice

Pripremite si fini slatki desert koji možete jesti do iznemoglosti i bez straha od debljanja.

Grad Rijeka, Riječka Ura, Korzo

Ususret ispitnim rokovima

Mjesta u Rijeci pogodna za efikasno učenje

Ususret ispitnim rokovima važno je kvalitetno se pripremiti za učenje, što uključuje i odabir lokacije za isto. Gdje sve uče riječki studenti i kakva su obilježja tih mjesta, donosimo u članku.

Traveling couple

Životna „to-do” lista

Pitat će te starost, gdje ti je bila mladost

Mladost iskoristite na najbolji mogući način jer bi vam se, u protivnom, moglo dogoditi da ostatak života provedete pitajući se što bi bilo kad bi bilo. Zato vam donosimo popis stvari koje morate napraviti dok ste još mladi jer poslije možda nećete imati vremena, a ni prilike.

OTP banka

Savjeti za produktivnije studiranje

Greške koje biste trebali izbjegavati na fakultetu

Nešto što je tipično za svakog studenta jest odgađanje obaveza i ona poznata "sutra ću". Naravno, sve ovisi o vašim sposobnostima i mogućnostima da nadoknadite zaostale obaveze (bilo na faksu ili na studentskom poslu).