LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Cjeloživotno obrazovanje

Pokrenut novi program socijalno-emocionalnog učenja na Filozofskom fakultetu

Prva generacija polaznika s nastavom će krenuti 28. rujna 2019. godine, a izobrazba će trajati do 7. prosinca. Nastava će se odvijati subotom od 9 do 14 sati na Filozofskom fakultetu.

Prva generacija polaznika s nastavom će krenuti 28. rujna 2019. godine, a izobrazba će trajati do 7. prosinca. Nastava će se odvijati subotom od 9 do 14 sati na Filozofskom fakultetu.

Filozofski fakultet Osijek nudi novi program cjeloživotnog učenja – Socijalno-emocionalno učenje u odgoju i obrazovanju. Cilj mu je podučiti polaznike znanjima i vještinama koje su potrebne za provedbu socijalno-emocionalnog učenja u odgoju i obrazovanju, odnosno za razvijanje socijalnih i emocionalnih kompetencija i vještina kod djece i adolescenata.

Program se izvodi kroz 66 sati nastave – 30 sati predavanja i 36 sati vježbi koje su u pravilu raspoređene unutar 11 tjedana. Prva generacija polaznika s nastavom će krenuti 28. rujna 2019. godine, a izobrazba će trajati do 7. prosinca. Nastava će se odvijati subotom od 9 do 14 sati na Filozofskom fakultetu, pri čemu su u dogovoru s polaznicima moguće prilagodbe rasporeda.

Socijalno-emocionalno učenje proces je kroz koji se stječu i primjenjuju znanja, stavovi i vještine koje su neophodne za razumijevanje i upravljanje vlastitim emocijama i ponašanjem, postavljanje i postizanje pozitivnih ciljeva, uspostavljanje i održavanje kvalitetnih socijalnih odnosa, donošenje dobrih odluka te druge aspekte zdravog i prilagođenog funkcioniranja djece i odraslih. Uzevši u obzir visoke stope problematičnih ponašanja i emocionalnih problema, kao i rastuće pritiske na pedagoške djelatnike i škole, cilj je programa i osnažiti polaznike u nošenju s izazovima odgojno-obrazovnog rada i poticanju pozitivnog razvoja djece i mladih.

Program je primarno namijenjen osobama koje rade u sustavu odgoja i obrazovanja, ali mogu ga upisati i sve osobe koje rade ili namjeravaju raditi s djecom i mladima. Prema tome, mogu ga upisati osobe koje su završile četverogodišnju srednju školu, studenti preddiplomskih i diplomskih studija koji žele unaprijediti svoja znanja i kompetencije za rad s djecom i adolescentima te, naravno, osobe koje imaju završen preddiplomski, diplomski, odnosno poslijediplomski studij, neovisno o usmjerenju. Po završetku programa izdaje se potvrda o uspješnom završetku programa cjeloživotnog učenja koja je ujedno i javna isprava.

FOTO: WIKIPEDIA