Javni poziv kreativcima

Pokrenut "Komadić Zagreba", projekt stvaranja kolekcije autentičnih suvenira

Projekt "Komadić Zagreba"

Traže se pripadnici zagrebačke kreativne zajednice za osmišljavanje i stvaranje autentičnih zagrebačkih suvenira čime će se povećati vidljivost grada na europskom nivou.

Komadić Zagreba projekt je posvećen otkrivanju novih načina mišljenja i stvaranja autentičnih zagrebačkih suvenira. Premijerno će se predstaviti u sklopu nadolazećeg izdanja festivala Design District Zagreb koji će se održati od 13. do 18. lipnja 2017.

U partnerstvu s Turističkom zajednicom grada Zagreba, neprofitno udruženje Dizajn centar Zagreb (DCZ) otvorilo je javni poziv za prijedloge novih zagrebačkih suvenira. Organizatori su u potrazi za novim načinima mišljenja i stvaranja autentičnih proizvoda, uz pomoć interdisciplinarnog pristupa karakterističnog za dizajn. Projekt stremi stvaranju prve sustavne kolekcije dizajniranih suvenira Zagreba koja će kontinuirano rasti i obnavljati se periodično preko budućih javnih poziva.

Projektom se želi postići participativna izgradnja kolekcije vođene stručnim kriterijima te inspirirane dobrim praksama u području. Cilj je doprinijeti čvršćem povezivanju cijele zajednice zainteresirane za inovativnu i suvremenu, vizualnu i materijalnu komunikaciju duha i karaktera grada s lokalnim proizvođačima i poduzetnicima u turizmu.

Njime se pokušava značajno doprinijeti učvršćivanju suradnje između različitih struka prema kojima je dizajn upućen zbog svoje interdisciplinarne prirode, kao i začeti stvaranje korpusa znanja o fenomenu suvenira u zagrebačkom kontekstu. Kao svježi vid turističke promocije Zagreba, projekt cilja na daljnje povećanje vidljivosti grada na europskom nivou, otvarajući nove kanale komunikacije te donoseći nove posebnosti u autohtonoj lokalnoj materijalnoj i duhovnoj kulturi.

Javni poziv namijenjen je profesionalnim dizajnerima, studentima dizajna, primijenjenim umjetnicima, obrtnicima i svim drugim proizvođačima materijalne kulture koji stvaraju u Zagrebu i u najširem smislu pripadaju lokalnoj kreativnoj zajednici. Nagradni fond iznosi 43 000 kn i raspodijeljen je na tri nagrade i sedam priznanja.

Komentari na članak

Vezani članci

Stilizirano „S“

Česta pojava u školskim klupama

VIDEO: Skrivena značenja stiliziranog „S” na rubovima bilježnica učenika i studenata

Što se krije iza simbola „S” koji svi rado crtaju, a nitko mu ne zna pravo podrijetlo i značenje?

Projekt "POP"

Projekt „POP”

Promoviranje poduzetništva među studentima

Zagrebački studenti pozvani su da se prijave na natjecanje u sklopu projekta „POP”, koje promovira poduzetničku kulturu i promiče inovativno poduzetništvo. Mentorski će tim odabrati najbolje sudionike, koji će osvojiti vrijedne nagrade.

Edo Murtić

Na današnji dan

Rođen Edo Murtić, velikan hrvatskoga apstraktnog slikarstva

Edo Murtić ostvario je 150 samostalnih i oko 300 skupnih izložbi na svim kontinentima, a osim slikanja radio je i kazališnu scenografiju, murale i mozaike.

Studenti doniraju krv

Udruga studenata grada Splita poziva

Veliko studentsko darivanje krvi

Budi faca i sudjeluj i ti!

Plaža

Edukativni program

Studenti postaju kreatori PRiča o određenoj turističkoj destinaciji

Stručnjaci ističu da je turizam mnogo više od plaže, mora i sunca. Stoga je projekt PRiča o turizmu fokusiran na stvaranje doživljaja, otkrivanje važnosti medija u promociji i brendiranju turističke destinacije.