Povećanje kvalitete nautičkog turizma

Pokreće se hrvatska Akademija za obuku posada brodova

Akademija za obuku posada brodova

Projekt za pokretanje i otvaranje Akademije i obrazovnih programa namijenjenih budućim i sadašnjim posadama za što učinkovitiji rad i radne rezultate već je u cijelosti spreman za implementaciju, a od jeseni i za upis prvih polaznika edukacija.

Gotovo da nema rekorda u poslovanju koji ove sezone nije oborio hrvatski nautički turizam, ujedno otvarajući i veliki problem koji koči razvoj ovog iznimno uspješnog dijela hrvatskog gospodarstva. Naime, u isto vrijeme dok su Jadranom od konca travnja pa sve do kraja kolovoza ove godine, vozila brojna plovila različitih nautičkih namjena te nerijetko iznimnih VIP gostiju, svjetski poznatih jet-settera, gospodarstvenika, sportaša, Hrvatska muku muči s kvalitetnim posadama za najam plovila tih istih turista koji dolaze odmarati u našu zemlju.

Na tržištu nedostaje gotovo svega kada je spomen najma posada charter plovila u pitanju – od skipera, stjuardesa, hostesa, kuhara, mornara, čistačica. Loše i nedovoljno kvalificirane posade na plovilima glavna su smetnja da bi se Hrvatska doista mogla još učinkovitije pozicionirati prema charter najmu plovila te staviti turistima na raspolaganje i u ovom segmentu.

Imajući u vidu taj veliki nedostatak hrvatskog nautičkog turizma, poduzetnik i projekt manager Davor Grbić iz Dubrovnika, zajedno s kolegama iz Splita, Tomislavom Slavićem i Ivanom Lokicom, zahvaljujući bogatom iskustvu u nautičkom turizmu i sustavnom proučavanju njegovih slabosti, ove jeseni pokreću prvu Akademiju za obuku posada charter plovila u Hrvatskoj po STCW-u te ISO normama.

 – Cilj ove naše inicijative je nautičkim turistima, koji su doista gosti visoke platežne moći, ponuditi ono što oni i zaslužuju. Iskusnu, dobro obrazovanu, sposobnu i kvalitetnu posadu za najam plovila, što sada Hrvatska nema. Ako se želimo staviti na sami vrh kvalitetnih sadržaja za nautičke goste, onda osim mora iznimne prirodne ljepote, moramo graditi i izraditi i kvalitetnu infrastrukturu, a to znači da, uz marine diljem obale, moramo imati na raspolaganju u svakom trenutku i obučenu i kvalitetnu posadu za najam. Upravo će ovom potonjem ciljati i cilja prva Akademija za obuku posada charter plovila – najavio je poduzetnik Davor Grbić koji već u bazi podataka sa suradnicima ima više od 40 visoko obrazovanih charter zapovjednika, strojara, mornara, kuhara, stjuardesa, te dodao – Svi polaznici koji zadovolje naše vrlo zahtjevne uvjete u selekciji uzimamo pod svoju kapu te im garantiramo posao u niši. – 

Projekt za pokretanje i otvaranje Akademije i obrazovnih programa namijenjenih budućim i sadašnjim posadama za što učinkovitiji rad i radne rezultate već je u cijelosti spreman za implementaciju, a od jeseni i za upis prvih polaznika edukacija koje će se održavati diljem naše obale. 

 – Imajući u vidu da će iz naših obrazovnih programa izlaziti kvalitetne posade, slobodan sam najaviti da se ovom novom proizvodu hrvatskog nautičkog turizma posebno raduju i strani investitori koji su s nama u pregovorima: charter kompanije, kao i veće tvrtke radi zajedničkog preuzimanja tj. kupnje nekih dalmatinskih marina te s firmama koje se bave upravljanjem njima, gdje će te posade koje obučimo tj. obrazujemo raditi vrlo brzo – najavio je Davor Grbić.

Unatoč činjenici da će Akademija s prvim upisima i promocijom obrazovnog programa krenuti od jeseni, pokretači i osnivači već sada su zaprimili na desetke upita za edukaciju i sudjelovanje na predavanjima.

Komentari na članak

Vezani članci

SRCE logo

Besplatna edukacija

Nauči nešto novo - SRCE nudi besplatne online tečajeve!

Budite spremni za nove izazove, budite jedan od onih koji će na svom prvom radnom mjestu znati više od drugih jer je radio na sebi i izvan studija. Iako mnogi to zanemaruju, istraživanja pokazuju kako baš ta neformalna edukacija čini presudnu točku pri zapošljavanju. Iskoristite ove mogućnosti koje SRCE nudi.

Gledanje letka

Prijave i dalje otvorene

Osvoji stipendiju i priliku za rad u Styriji: Styria:SCOOL akademija i dalje prima studente

Najbolji studenti po završetku akademije osvajaju novčanu stipendiju i priliku za rad unutar Styrijinih odjela. Kako se prijaviti?

Edukacija "Most prema uspjehu"

Financijska podrška

O.A.ZA. pomaže mladima da unovče svoje ideje

– Sve kojima početak rujna donosi traženje prvog zaposlenja pozivamo da unovče svoje hobije i ideje i osiguraju si budućnost pokretanjem vlastitog biznisa. – rekao je Filip Brničević.

Edukacijom do zaposlenja

JCI Rijeka poziva studente i mlade

Edukativni projekt „Edukacijom do zaposlenja“

Tražiš posao ili stručnu praksu? Treba ti pomoć pri pisanju životopisa ili želiš čuti savjete kako se ponašati na razgovoru za posao? Sudjeluj na projektu „Edukacijom do zaposlenja“!

Spektar novčanica

Financijska podrška

Ministarstvo turizma sufinancirat će 381 stipendiju za učenike i studente

– Program Stipendija jedna je od mjera kojima planiramo rješavanje izazova koje donosi naš dinamičan turistički sektor u vidu konstantnog rasta i s njime povezanim dodatnim potrebama za radnom snagom. – rekao je ministar turizma Gari Cappelli.