Povećanje kvalitete nautičkog turizma

Pokreće se hrvatska Akademija za obuku posada brodova

Akademija za obuku posada brodova

Projekt za pokretanje i otvaranje Akademije i obrazovnih programa namijenjenih budućim i sadašnjim posadama za što učinkovitiji rad i radne rezultate već je u cijelosti spreman za implementaciju, a od jeseni i za upis prvih polaznika edukacija.

Gotovo da nema rekorda u poslovanju koji ove sezone nije oborio hrvatski nautički turizam, ujedno otvarajući i veliki problem koji koči razvoj ovog iznimno uspješnog dijela hrvatskog gospodarstva. Naime, u isto vrijeme dok su Jadranom od konca travnja pa sve do kraja kolovoza ove godine, vozila brojna plovila različitih nautičkih namjena te nerijetko iznimnih VIP gostiju, svjetski poznatih jet-settera, gospodarstvenika, sportaša, Hrvatska muku muči s kvalitetnim posadama za najam plovila tih istih turista koji dolaze odmarati u našu zemlju.

Na tržištu nedostaje gotovo svega kada je spomen najma posada charter plovila u pitanju – od skipera, stjuardesa, hostesa, kuhara, mornara, čistačica. Loše i nedovoljno kvalificirane posade na plovilima glavna su smetnja da bi se Hrvatska doista mogla još učinkovitije pozicionirati prema charter najmu plovila te staviti turistima na raspolaganje i u ovom segmentu.

Imajući u vidu taj veliki nedostatak hrvatskog nautičkog turizma, poduzetnik i projekt manager Davor Grbić iz Dubrovnika, zajedno s kolegama iz Splita, Tomislavom Slavićem i Ivanom Lokicom, zahvaljujući bogatom iskustvu u nautičkom turizmu i sustavnom proučavanju njegovih slabosti, ove jeseni pokreću prvu Akademiju za obuku posada charter plovila u Hrvatskoj po STCW-u te ISO normama.

 – Cilj ove naše inicijative je nautičkim turistima, koji su doista gosti visoke platežne moći, ponuditi ono što oni i zaslužuju. Iskusnu, dobro obrazovanu, sposobnu i kvalitetnu posadu za najam plovila, što sada Hrvatska nema. Ako se želimo staviti na sami vrh kvalitetnih sadržaja za nautičke goste, onda osim mora iznimne prirodne ljepote, moramo graditi i izraditi i kvalitetnu infrastrukturu, a to znači da, uz marine diljem obale, moramo imati na raspolaganju u svakom trenutku i obučenu i kvalitetnu posadu za najam. Upravo će ovom potonjem ciljati i cilja prva Akademija za obuku posada charter plovila – najavio je poduzetnik Davor Grbić koji već u bazi podataka sa suradnicima ima više od 40 visoko obrazovanih charter zapovjednika, strojara, mornara, kuhara, stjuardesa, te dodao – Svi polaznici koji zadovolje naše vrlo zahtjevne uvjete u selekciji uzimamo pod svoju kapu te im garantiramo posao u niši. – 

Projekt za pokretanje i otvaranje Akademije i obrazovnih programa namijenjenih budućim i sadašnjim posadama za što učinkovitiji rad i radne rezultate već je u cijelosti spreman za implementaciju, a od jeseni i za upis prvih polaznika edukacija koje će se održavati diljem naše obale. 

 – Imajući u vidu da će iz naših obrazovnih programa izlaziti kvalitetne posade, slobodan sam najaviti da se ovom novom proizvodu hrvatskog nautičkog turizma posebno raduju i strani investitori koji su s nama u pregovorima: charter kompanije, kao i veće tvrtke radi zajedničkog preuzimanja tj. kupnje nekih dalmatinskih marina te s firmama koje se bave upravljanjem njima, gdje će te posade koje obučimo tj. obrazujemo raditi vrlo brzo – najavio je Davor Grbić.

Unatoč činjenici da će Akademija s prvim upisima i promocijom obrazovnog programa krenuti od jeseni, pokretači i osnivači već sada su zaprimili na desetke upita za edukaciju i sudjelovanje na predavanjima.

Komentari na članak

Vezani članci

Korčula se našla na popisu najpoželjnijih turističkih odredišta u 2016. godini

Lijepa Naša postaje pravi turistički hit

Korčula se našla na popisu najpoželjnijih turističkih odredišta u 2016. godini

Naš predivan otok našao se na popisu mjesta koja jednostavno morate posjetiti u 2016. godini.

Završna konferencija "Most prema uspjehu"

Projekt udruge O.A.ZA.

Kroz „Most prema uspjehu“ educirano više od 120 mladih nezaposlenih

Kroz više od 86 radionica i savjetovanja projekt udruge O.A.ZA. omogućio je edukacije i savjetovanje za više od 120 nezaposlenih mladih ljudi iz Zagreba i Karlovca.

British International School

Primijeni teoriju u praksi

Prilika za stručnu praksu na British International School u Londonu

British International School, institucija za pružanje edukacije iz engleskoga jezika, raspisala je natječaj za obavljanje (ne)plaćene stručne prakse iz područja marketinga, IT-a, financija, prodaje i turizma.

Američki studenti na UNIDU

Simulacija političkog odlučivanja

Američki studenti prezentirali edukativnu aplikaciju na Sveučilištu u Dubrovniku

Razvoj edukativne aplikacije "Zoon politicon" o političkom djelovanju u demokraciji prezentirali su američki studenti koji na njoj rade u suradnji s Dubrovčanima.

Financijsko opismenjavanje srednjoškolaca Slavonije i Baranje

Opismenjavanje

Financijski impuls u borbi protiv niske razine financijskog znanja srednjoškolaca

Čak 19 srednjih škola na području Osijeka, Đakova, Slavonskog broda, Vinkovaca, Vukovara i Dalja obuhvaćeno je edukacijom Financijskog impulsa.