LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Shift Hackathon

Počinje Codeanywhere Shift konferencija u Splitu

Nakon što su neumorno programirali u splitskom Microsoft Innovation Centru, najbolji timovi prezentirat će svoje aplikacije u sklopu programa Codeanywhere Shift konferencije. Očekuje ih nagradni fond u iznosu od 150,000 dolara.

Nakon što su neumorno programirali u splitskom Microsoft Innovation Centru, najbolji timovi prezentirat će svoje aplikacije u sklopu programa Codeanywhere Shift konferencije. Očekuje ih nagradni fond u iznosu od 150,000 dolara.

U Splitu je 1. lipnja u jutarnjim satima završilo 24-satno natjecanje programera u izradi aplikacije – Shift Hackathon, kao uvod u Codeanywhere Shift konferenciju koju nestrpljivo očekuje preko 1200 posjetitelja 2. i 3. lipnja u Hrvatskom narodnom kazalištu. Osam najboljih timova prolazi u finale te u sklopu programa konferencije prezentira svoju aplikaciju svim posjetiteljima kako bi impresionirali stručni žiri. Na kraju će im biti uručene i službene nagrade.

Timovi su neumorno programirali u Microsoft Innovation Centru u Splitu do samog isteka vremena. Članovi tima splitskog DUMP-a (Udruga mladih programera) imaju izvrsne dojmove i oduševljeni su odličnom organizacijom.

– Bilo nam je super, nama je bilo najbitnije da je internet funkcionirao, da smo imali  dovoljno hrane i pića, imali smo dovoljno mjesta i sve što smo trebali nam je osigurano, a dalje ćemo vidjeti. – rekli su DUMP-ovci.

Podsjetimo, nagradni fond iznosi preko 150 000 dolara, a uključuje nagrade Shifta koje prvoplasiranom timu donosi 3000 dolara, drugoplasiranom 2.000 dolara te trećeplasiranom timu 1.000 dolara u gotovini. Intercom će također odabrati najbolji tim koji će dobiti 2000 dolara u gotovini, dok Autodesk nagrađuje s 1000 dolara gotovine. IBM-ov nagradni fond sastoji se od nagrade prvoplasiranom timu u vrijednosti 120,000 dolara hosting credita, te drugoplasiranom i trećeplasiranom timu svakome po 12,000 dolara hosting credita! Digital Ocean nagrađuje prvoplasirani tim s 1000 dolara, drugo mjesto s 300 dolara te treće sa 100 dolara. 

Foto: Codeanywhere Shift Conference

Uz predstavljanje svježe izrađenih aplikacija mladih programera, slijedi službeno otvaranje 5. Codeanywhere Shift konferencije, a manje od 150 ulaznica je ostalo u prodaji.

Shift je ove godine okupio elitne svjetske developere koji u svojstvu predavača i mentora dolaze u Split, a oni su ujedno osnivači kompanija kao što su Amazon, Shazaam, Uber, Ericsson, Docker, Trello, GitLab, Intercom, Cloud66, Localytics, AutoDesk, Squarespace, Toptal i mnogi drugi!

FOTO: CODEANYWHERE SHIFT CONFERENCE