Druženja u Klubu Zona

Permakultura Dalmacija interdisciplinarno odgovara na problematiku održivosti

Permakultura

– Na prvom sastanku zainteresiranima će se ukratko objasniti što je permakultura i kako funkcionira u praksi, bit će to prilika i da se aktivno uključite u rad udruge, a propitat će se i vaši interesi. – riječi su kojima vas Ivan Rako poziva da se pridružite.

Niz druženja udruge Permakultura Dalmacija u Klubu Zona započinje u petak 28. listopada, u 17:30 sati. Udruga će omogućiti svim zainteresiranima usvajanje, razmjenu i prijenos znanja i iskustva iz područja permakulture.

– Na prvom sastanku zainteresiranima će se ukratko objasniti što je permakultura i kako funkcionira u praksi, bit će to prilika i da se aktivno uključite u rad udruge, a propitat će se i vaši interesi te prema tome dogovoriti teme radionica, predavanja i drugih događanja koja će se u Klubu Zona realizirati u narednim mjesecima. Dvosatna druženja održavat će se svaka četiri tjedna. – najavljuje Ivan Rako iz Udruge.

Permakultura nudi interdisciplinarne odgovore o problematici održivosti, a grupa entuzijasta povezana idejom permakulture u Splitu se okupila krajem 2012. godine Nakon nešto više od dvije godine postojanja i djelovanja neformalne građanske inicijative registrirali su udrugu.

Do danas su organizirali akcije uređivanja splitskih vrtova, realizirali prvu splitsku razmjenu sjemenja i sadnica, tečaj permakulturnog dizajniranja, brojne suradnje, projekcije filmova i tematska predavanja. Od svibnja prošle godine organiziraju i jedinu splitsku biciklopopravljaonicu.

Komentari na članak

Vezani članci

Novinarska radionica u Zoni

Predavanja, zadaci i individualni rad

Renomirani novinari stižu na novinarske radionice u Klub Zona

U tijeku su prijave za tradicionalne novinarske radionice Mate Prlića u Klubu Zona. Održavat će se od 17. listopada do kraja mjeseca.

Ljepota lica

Istraživanje o utjecaju medija na mlade

„Najveća važnost se pridaje vanjskom izgledu, a ostale stvari su skoro nebitne“

– Mediji, kao što su internet, televizija, reklame i oglasi, nude savjete kako izgledati savršeno i imati savršeno tijelo; samo takvo tijelo je formula za sretan i ispunjen život. – objašnjava Zvonimir Parać iz udruge Imaginacija.

Klub Zona: Na kavi sa Savjetom mladih

Rad kluba za mlade

Raspisan natječaj za suradnike u realizaciji programa Kluba Zona

Pojedinci, organizacije i neformalne grupe mogu ponuditi realizaciju edukacija, radionica, tematskih druženja i sličnih događanja za mlade od jeseni 2019. do ljeta 2020. godine. Programu mogu doprinijeti volontirajući, ali i plaćenim angažmanima.

kofer

Informativno događanje

Živa info knjižnica: Mogućnosti i iskustva učenja uz putovanja

Srednjoškolac koji je iskoristio stipendiju i treći razred završio u Americi, student koji je studirao u Velikoj Britaniji, srednjoškolac koji besplatno putuje Europom i uči – tek su neki od sudionika nadolazećeg informativnog događanja u prostorijama Kluba „Zona”.

Supermjesec

Književno druženje

Otvara se novi pogled na Karakašev roman "Blue Moon"

Jednom mjesečno udruga iTHEom održava književna druženja u klubu Zona. Iduća tema je roman "Blue Moon".