Projekt udruge Ocean znanja

„Pamela goes Europe!“ spaja mlade, umjetnost te društveni aktivizam

Pamela goes Europe!

Ujedinivši umjetnost i društveni aktivizam, projekt nastoji poučiti mlade o kulturnom menadžmentu i konceptu društveno angažirane umjetnosti te ih potaknuti na uključivanje u rad svojih lokalnih zajednica. Održat će se od 27. travnja do 6. svibnja.

Nakon uspješno provedenog lokalnog projekta PAMELA, koji je akronim za Poetry and Music Equals Legendary Art, udruga Ocean znanja upustila se u provedbu internacionalne verzije te će tako Pamela upoznati i Europu. Erasmus+ projekt Pamela goes Europe! nastavlja povezivati mlade i umjetnost u intermedijalnom spoju poezije te glazbenih i likovnih umjetnosti, a uključivanjem mladih iz ostalih država Europe lokalni će projekt dobiti novu dimenziju.

Polazeći od problema društvene nejednakosti i njezina utjecaja na mlade diljem Europe, projekt okuplja 35 sudionika iz pet zemalja Europske unije: Bugarske, Njemačke, Portugala, Španjolske i Hrvatske koji će dobiti priliku kreativno se izraziti predstavljanjem navedena problema. Ujedinivši umjetnost i društveni aktivizam, projekt nastoji poučiti mlade o kulturnom menadžmentu i konceptu društveno angažirane umjetnosti te ih potaknuti na uključivanje u rad svojih lokalnih zajednica. Povezivanjem vršnjaka različitih društvenih pozadina i iskustava te iz različitih zemalja želi se pružiti šira društvena perspektiva, ali i potaknuti zajedništvo među mladima iz raznih europskih država.

Projekt će se održati od 27. travnja do 6. svibnja 2018. godine, a sudionici će biti smješteni u Omanovcu kraj Pakraca, u Požeško-slavonskoj županiji. Sve detalje o projektu i zbivanja za vrijeme njegova trajanja možete pratiti na Facebook i Instagram stranicama udruge Ocean znanja.

Komentari na članak

Vezani članci

nagradni natječaj

Osvoji novi iPhone

Nagradni natječaj „Pametno sa svojim novcem“ za mlade – nauči upravljati novcem i osvoji iPhone 6S ili iPhone SE

Koja je razlika između debitnih i kreditnih kartica? Čemu služi žiro, a čemu tekući račun? Kako sastaviti popis prihoda i rashoda osobnog proračuna? Ako niste sigurni u odgovore, svakako biste trebali sudjelovati u nagradnom natječaju „Pametno sa svojim novcem“.

Logo Erasmus+

4 milijuna ljudi će dobiti stipendije

Erasmus+ program za mlade

Za ovaj program osigurat će se skoro 15 milijardi eura, što je oko 50% više od proračuna za programe koji su se dosad provodili.

Zrinka Cvitešić, Nikša Kušelj i Gianni poklanjaju HNK-u koncert

Neraskidiva veza ljubavi i umjetnosti

Zrinka Cvitešić, Nikša Kušelj i Gianni poklanjaju koncert HNK-u

Povodom Valentinova i obilježavanja 120. godišnjice kazališne zgrade HNK u Zagrebu, 7. veljače održava se glazbeno-scenski spektakl naziva "Teatru s ljubavlju". Poznati će umjetnici na novi način interpretirati neke od najljepših ljubavnih pjesama svih vremena.

Učionica

Poziv Ministarstva kulture RH

„Ruksak (pun) kulture" traži ideje za obogaćivanje umjetničko-edukativnih programa u vrtićima i školama

Ministarstvo kulture RH objavilo je poziv za predlaganje umjetničko-edukativnih programa koji bi se provodili u vrtićima i školama. Odabrani predlošci provodit će se u sklopu „Ruksaka (punog) kulture" za čije će održavanje biti zaduženi stručnjaci iz različitih područja umjetnosti.

Klikom po Savi 1

Projekt „Klikom po Savi“

INTERVJU: Duh najvećeg hrvatskog studentskog doma ostat će uhvaćen objektivom jedne brucošice

Za kraj godine, donosimo vam intervju sa Sarom Filipom, djevojkom koja je ovjekovječila brojne dane i noći na Savi – najvećem studentskom domu u Hrvatskoj.