Projekt udruge Ocean znanja

„Pamela goes Europe!“ spaja mlade, umjetnost te društveni aktivizam

Pamela goes Europe!

Ujedinivši umjetnost i društveni aktivizam, projekt nastoji poučiti mlade o kulturnom menadžmentu i konceptu društveno angažirane umjetnosti te ih potaknuti na uključivanje u rad svojih lokalnih zajednica. Održat će se od 27. travnja do 6. svibnja.

Nakon uspješno provedenog lokalnog projekta PAMELA, koji je akronim za Poetry and Music Equals Legendary Art, udruga Ocean znanja upustila se u provedbu internacionalne verzije te će tako Pamela upoznati i Europu. Erasmus+ projekt Pamela goes Europe! nastavlja povezivati mlade i umjetnost u intermedijalnom spoju poezije te glazbenih i likovnih umjetnosti, a uključivanjem mladih iz ostalih država Europe lokalni će projekt dobiti novu dimenziju.

Polazeći od problema društvene nejednakosti i njezina utjecaja na mlade diljem Europe, projekt okuplja 35 sudionika iz pet zemalja Europske unije: Bugarske, Njemačke, Portugala, Španjolske i Hrvatske koji će dobiti priliku kreativno se izraziti predstavljanjem navedena problema. Ujedinivši umjetnost i društveni aktivizam, projekt nastoji poučiti mlade o kulturnom menadžmentu i konceptu društveno angažirane umjetnosti te ih potaknuti na uključivanje u rad svojih lokalnih zajednica. Povezivanjem vršnjaka različitih društvenih pozadina i iskustava te iz različitih zemalja želi se pružiti šira društvena perspektiva, ali i potaknuti zajedništvo među mladima iz raznih europskih država.

Projekt će se održati od 27. travnja do 6. svibnja 2018. godine, a sudionici će biti smješteni u Omanovcu kraj Pakraca, u Požeško-slavonskoj županiji. Sve detalje o projektu i zbivanja za vrijeme njegova trajanja možete pratiti na Facebook i Instagram stranicama udruge Ocean znanja.

Komentari na članak

Vezani članci

AIESEC Zadar

PROJEKT AIESEC-A U ZADRU

PREDAVANJE DRAGE PLEČKA: PARAPSIHOLOGIJA

AIESEC u sklopu svojih aktivnosti organizira predavanje Drage Plečka na temu Parapsihologija

Capoeira na trgu

Konferencija udruge Amazonas

Mobilnost, volontiranje, capoeira – tek su dio niza mogućnosti za mlade

U sklopu projekta "Uključi S(v)e", održava se konferencija na kojoj će se predstaviti brojne mogućnosti koje su mladima neprestano otvorene.

E-građani

Pojednostavljenje birokracije od 10. lipnja

Projekt e-Građani: Od utorka do dokumenata preko interneta

U Hrvatskoj se počinje provoditi projekt e-Građani koji će olakšati baratanje osobnim dokumentima i smanjiti nepotrebno čekanje u redovima.

Foto dani mladih

Foto dani mladih

Fotografi, pripremite se za profesionalnu karijeru na velikom regionalnom događaju

Prijave za sudjelovanje na šestom izdanju Foto dana mladih traju. Ispunite prijavnicu i pošaljite fotografije do 20. lipnja.

Regional Case Study

START UP udruga poziva studente i mlade

Objavljen natječaj za „Regional Case Study”

Prijavi se na natječaj, riješi poslovni slučaj, stekni novo iskustvo, a uz malo sreće i zaradi nešto!