Blagdansko ozračje

Paljenjem lampica na Zrinjevcu službeno započinje Advent u Zagrebu

Advent u Zagrebu - Zrinjevac 3

Ako se nekome još uvijek čini da je Božić daleko, ne bojte se, trenutak je došao. Zagreb će nam i ove godine prirediti svjetlosni spektakl popraćen najljepšom božićnom atmosferom.

Iako nas mirisi božićnih delicija i kuhanog vina već sada omamljuju dok hodamo Zagrebom, službeno paljenje lampica na Zrinjevcu zakazano je za 2. prosinca u 19:50. Tom čarobnom trenutku svake godine svjedoči sve više ljudi pa ne sumnjamo da će i ove godine biti tako. Zato nabacite svoj najružniji Christmas sweater, pripremite trbuščiće i uživajte u početku najhladnijeg, ali u srcu najtoplijeg dijela godine.

Gastronomska ponuda na Zrinjevcu bit će otvorena do 1 sat petkom i subotom, a do 23 sata preostalim danima. Glazbeni program slušat će se od 18 sati do 22 sata te vikendom od 11 sati. 

Ledeni park na Tomislavcu također će u subotu otvoriti svoja vrata svim ljubiteljima klizanja, ali i neizostavnih padova. Nakon izvedenih pirueta, moći ćete se zaputiti prema adventskim kućicama koje će biti otvorene od 10 do 23 sata, a petkom i subotom produžit će radno vrijeme do 1 sat.

Foto: Studentski.hr

Europski trg dočekat će početak adventa uz nastup grupe Jinx s početkom u 20:30. Već ćete u nedjelju moći nastaviti s plesom uz Brass Christmas Band od 19 sati.

Ni Trg bana Jelačića neće ostaviti adventoljupce praznih ruku. U 21 sat program će otvoriti Antonela Đinić trio, a u nedjelju nastupa Ajngemahtec trio. Adventske kućice bit će otvorene od 12 do 23 sata tijekom tjedna, a vikendom od 10 sati do ponoći.

Neizostavno Fuliranje smjestilo se na Strossmayerovom trgu te je već započelo, a dio subotnjeg programa činit će gutači vatre koji nastupaju od 19 sati. Kućice će raditi petkom i subotom do 1, a ostalim danima do 23 sata.

Gornji grad svečano će otvaranje pomaknuti za jedan dan pa će ono započeti 3. prosinca u 19 sati. Unatoč tome, za zagrijavanje će vas zabavljati Fiss Jazz Band. Priča s Griča na Gornjem gradu također će krenuti tek 3. prosinca nastupom Matije Dedića i Tamare Obrovac. Uz jaku gastroponudu moći ćete uživati i u jazz ritmovima, a točna je lokacija između Kule Lotrščak te zgrade DHMZ-a. 

Komentari na članak

Vezani članci

Global Children's Designathon

Svjetska inicijativa

Global Children's Designathon i našu djecu uključuje u dizajniranje rješenja za bolji svijet s 1000 djece diljem svijeta

I zagrebački mališani imaju priliku sudjelovati u svjetskoj inicijativi Global Children's Designathon. Prijave za sudjelovanje zaprimaju se do 25. listopada.

Logo Hrvatskog zavoda za zapošljavanje

NEZAPOSLENOST U HRVATSKOJ

Ponovno zabilježen rast broja nezaposlenih

Najveći broj registriranih nezaposlenih osoba zabilježen u Gradu Zagrebu, 44. 375 ljudi. Najmanje registriranih nezaposlenih je u Ličko- senjskoj županiji, tek oko 1%.

Mali piknik

Gastro delicije na Gornjem gradu

Pet razloga zašto ne smijete propustiti Mali piknik

U najljepšem pikniku u gradu imate prilike uživati ovog četvrtka, 31. kolovoza, od 18 do 23 sata.

Maraschino party

Novi glazbeni program

ReFreshajte se ovog petka u Maraschinu

Ako se mislite gdje večeras vani, bacite đir do Maraschina jer vas očekuje jako dobra zabava!

Damir Urban

Besplatni glazbeni sadržaj

Torpedo Student Festival privukao Urbana, Kišu metaka i brojna druga imena

„Besplatno i kvalitetno" misao je vodilja novog festivala koji će nastupima velikih glazbenih imena okupiti brojne splitske i zagrebačke studente.