Blagdansko ozračje

Paljenjem lampica na Zrinjevcu službeno započinje Advent u Zagrebu

Advent u Zagrebu - Zrinjevac 3

Ako se nekome još uvijek čini da je Božić daleko, ne bojte se, trenutak je došao. Zagreb će nam i ove godine prirediti svjetlosni spektakl popraćen najljepšom božićnom atmosferom.

Iako nas mirisi božićnih delicija i kuhanog vina već sada omamljuju dok hodamo Zagrebom, službeno paljenje lampica na Zrinjevcu zakazano je za 2. prosinca u 19:50. Tom čarobnom trenutku svake godine svjedoči sve više ljudi pa ne sumnjamo da će i ove godine biti tako. Zato nabacite svoj najružniji Christmas sweater, pripremite trbuščiće i uživajte u početku najhladnijeg, ali u srcu najtoplijeg dijela godine.

Gastronomska ponuda na Zrinjevcu bit će otvorena do 1 sat petkom i subotom, a do 23 sata preostalim danima. Glazbeni program slušat će se od 18 sati do 22 sata te vikendom od 11 sati. 

Ledeni park na Tomislavcu također će u subotu otvoriti svoja vrata svim ljubiteljima klizanja, ali i neizostavnih padova. Nakon izvedenih pirueta, moći ćete se zaputiti prema adventskim kućicama koje će biti otvorene od 10 do 23 sata, a petkom i subotom produžit će radno vrijeme do 1 sat.

Foto: Studentski.hr

Europski trg dočekat će početak adventa uz nastup grupe Jinx s početkom u 20:30. Već ćete u nedjelju moći nastaviti s plesom uz Brass Christmas Band od 19 sati.

Ni Trg bana Jelačića neće ostaviti adventoljupce praznih ruku. U 21 sat program će otvoriti Antonela Đinić trio, a u nedjelju nastupa Ajngemahtec trio. Adventske kućice bit će otvorene od 12 do 23 sata tijekom tjedna, a vikendom od 10 sati do ponoći.

Neizostavno Fuliranje smjestilo se na Strossmayerovom trgu te je već započelo, a dio subotnjeg programa činit će gutači vatre koji nastupaju od 19 sati. Kućice će raditi petkom i subotom do 1, a ostalim danima do 23 sata.

Gornji grad svečano će otvaranje pomaknuti za jedan dan pa će ono započeti 3. prosinca u 19 sati. Unatoč tome, za zagrijavanje će vas zabavljati Fiss Jazz Band. Priča s Griča na Gornjem gradu također će krenuti tek 3. prosinca nastupom Matije Dedića i Tamare Obrovac. Uz jaku gastroponudu moći ćete uživati i u jazz ritmovima, a točna je lokacija između Kule Lotrščak te zgrade DHMZ-a. 

Komentari na članak

Vezani članci

Šalata – bazeni

Udruga ZAMISLI

Besplatan ulaz na bazene povodom Međunarodnog dana mladih

Udruga ZAMISLI kroz Regionalni info-centar za mlade Zagreb obilježava Međunarodni dan mladih raznim besplatnim aktivnostima na Šalati.

Međunarodna izložba mačaka

Međunarodne izložbe mačaka

FOTO: Mačja elita prezentirana u Zagrebu

Ovog vikenda u Zagrebu održane su međunarodne izložbe mačaka. Posjetitelji su mogli vidjeti brojne pasmine, razgovarati s uzgajivačima te prisustvovati stručnom odabiru najboljih mačaka.

Balašević

Krenulo je – Balašević-manija zahvaća Zagreb

„Pa tamburama mangupi prepreče put“ - Zagreb voli Balaševića

Đorđe Balašević će nakon tridesetak godina ponovno nastupiti u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski povodom obilježavanja 40. obljetnice dvorane. Očekuju nas dvije predivne koncertne večeri pune iznenađenja jer Đole dolazi s novim programom pod nazivom „Pa tamburama mangupi prepreče put...“

Global Children's Designathon

Svjetska inicijativa

Global Children's Designathon i našu djecu uključuje u dizajniranje rješenja za bolji svijet s 1000 djece diljem svijeta

I zagrebački mališani imaju priliku sudjelovati u svjetskoj inicijativi Global Children's Designathon. Prijave za sudjelovanje zaprimaju se do 25. listopada.

HUM - Klub mladih

Hrvatska udruga za mirenje

Zajedničkim rješenjem do sretnijeg rješenja

Mirno rješavanje sporova čini obje strane zadovoljnijima.