Konferencija u Samoboru

Otvaraju se ključna pitanja Zakona o savjetima mladih

Konferencija u Bunkeru

Najveći godišnji susret savjeta mladih okupit će čak 96 sudionika, a tijekom drugog dana održavanja u najvećoj će se mjeri govoriti o Zakonu o savjetima mladih.

U Samoboru će se od 1. do 3. prosinca održati Nacionalna konferencija savjeta mladih RH. Organiziraju ju Udruga gradova u RH i Savjet mladih Grada Samobora.

Nacionalna konferencija najveći je godišnji susret savjeta mladih, koji će ove godine okupiti 96 sudionika. Oni će predstavljati 52 savjeta mladih s lokalne i regionalne razine iz cijele Hrvatske. Tijekom konferencije savjeti mladih predstavit će dobre prakse svojim kolegama kako bi ih i ostali savjeti mogli implementirati u svojim sredinama.

Drugi dan konferencije bit će u potpunosti posvećen Zakonu o savjetima mladih. Nakon uvodnih predstavljanja i panela rasprave, u kojima će sudjelovati relevantni gosti, koji su sudjelovali u kreiranju ili provedbi Zakona, sami članovi savjeta mladih mapirat će ključna pitanja i izazove te ponuditi konkretna rješenja.

Sve aktivnosti konferencije održat će se u najvećem centru za mlade u Hrvatskoj – Bunkeru, koji je otvoren na proljeće ove godine

Komentari na članak

Vezani članci

konferencija, konzervacija, restauracija

Akademija likovnih umjetnosti Zagreb

FOTO: Studenti studija konzervacije-restauracije predstavili svoje radove na međunarodnoj konferenciji

Mogućnost sudjelovanja na ovakvom skupu vrlo je važna za studente jer time dobivaju priliku predstaviti svoj rad,usporediti radove studija iz raznih dijelova Europe i, u kontaktu s kolegama, steći iskustva koja će obogatiti njihovo znanje.

Albert Einstein

Na današnji dan

Rođen Albert Einstein

„Lakše je razbiti atom nego predrasude”.

EU - zastava

Model European Union

Mladi iz europskih zemalja na putu do vođenja Europske unije

Do 5. kolovoza zaprimaju se prijave mladih za sudjelovanje na konferenciji u čijem će se sklopu u Zagrebu održati simulacija rada članova Europskog vijeća i Vijeća ministara vanjskih poslova.

https://pixabay.com/en/laptop-office-hand-writing-3196481/

Studentski poslovi

Čekajući Zakon o obavljanju studentskih poslova: studenti još uvijek prihvaćaju satnicu od 15 kuna

Vlada RH nedavno je usvojila nacrt prijedloga Zakona o obavljanju studentskih poslova koji bi trebao uvesti značajne promjene prilikom zapošljavanja studenata, a jedna od značajnijih jest uvođenje minimalne satnice. Kakvo je trenutno stanje sa satnicama, provjerili smo u cjenicima četiriju studentskih servisa.

Ugovor, Izvor: Pixabay

Studentski rad

Studenti peticijom traže konačno donošenje Zakona o obavljanju studentskih poslova

Studenti se zapošljavaju na temelju zastarjelog Pravilnika koji broja područja studentskog rada nejasno definira, stoga traže žurno stavljanje točke na i ovome problemu kako bi ih se napokon zaštitilo.