Što je film bez sociologije?

Otkrijte tko je četvrti majmun u radu kontroverzne psihijatrijske bolnice

4. majmun

U utorak će se u Info zoni prikazati fim „4. majmun" koji donosi bolna svjedočanstva štićenika psihijatrijske bolnice Lopača.

Posljednje događanje u ciklusu Što je film bez sociologije prije ljetne pauze održat će se u utorak 3. svibnja u 20 sati. Nakon projekcije dokumentarnog filma 4. majmun u Info zoni gostovat će dr. sc. Darko Hren s Katedre za psihologiju splitskog Filozofskog fakulteta.

Film 4. majmun donosi bolna svjedočanstva bivših štićenika, njihovih roditelja i doktora uključenih u rad kontroverzne psihijatrijske bolnice Lopača pokraj Rijeke. Dokumentarac Hrvoja Mabića otkrit će tko je četrvti majmun, a o istoj problematici svoj će komentar dati i gost večeri.

FOTO: Info zona
 
Ciklus Što je film bez sociologije organizira Imaginacija splitsko društvo sociologa s ciljem približavanja socioloških tema široj javnost kroz film i razgovor s gostima. Aktivnost se realizira u sklopu programa Klub za mlade Zona koji financira Ministarstvo socijalne politike i mladih.

Komentari na članak

Vezani članci

Film "Druga strana nade"

Pikantna filmska priča

„Druga strana nade" pokazuje srednji prst hladnokrvnoj birokraciji

– Ovim sam filmom želio, koliko je u mojoj moći, promijeniti europsko shvaćanje problema izbjeglica, na koje se gleda ili kao žrtve koje treba žaliti ili pak drske ekononske emigrante koji će nam preoteti naše poslove, naše supruge i naše automobile. – objasnio je svoju inspiraciju kultni redatelj Aki Kaurismaki.

kopačke

„Što je film bez sociologije?”

Poslušajte što kažu akteri kriminalne afere hrvatskog nogometa u filmu „Offside zamka”

U ponedjeljak 11. travnja će se u Info zoni prikazati dokumentarni film o problemima hrvatskog nogometa. Renato Matić će nakon toga cijelu priču staviti u sociološki kontekst.

One Tree Hill 1

Reunion dijela postave

Ekipu „One Tree Hilla” ovog Božića gledamo u romantičnoj komediji

Hilarie Burton, Daneel Ackles, Robert Buckley, Antwon Tanner i Tyler Hilton 22. studenog u božićnom nas ruhu vraćaju u Tree Hill.

Jaws

Upotpunite svoje ljeto!

Sedam filmova za ljetne večeri

Donosimo vam listu filmova koji će vam skratiti ljetne večeri, a na listi se nalaze i novi i stari filmovi koji su vrijedni vaših minuta!

Zatvaranje FMFS-a

Završen 8. FMFS

„Ničije dijete” slavilo na Festivalu mediteranskog filma Split

Film „Ničije dijete” koji je nastao u srpsko-hrvatskoj koprodukciji publika 8. FMFS-a ocijenila je s visokih 4.8