Što je film bez sociologije?

Otkrijte tko je četvrti majmun u radu kontroverzne psihijatrijske bolnice

4. majmun

U utorak će se u Info zoni prikazati fim „4. majmun" koji donosi bolna svjedočanstva štićenika psihijatrijske bolnice Lopača.

Posljednje događanje u ciklusu Što je film bez sociologije prije ljetne pauze održat će se u utorak 3. svibnja u 20 sati. Nakon projekcije dokumentarnog filma 4. majmun u Info zoni gostovat će dr. sc. Darko Hren s Katedre za psihologiju splitskog Filozofskog fakulteta.

Film 4. majmun donosi bolna svjedočanstva bivših štićenika, njihovih roditelja i doktora uključenih u rad kontroverzne psihijatrijske bolnice Lopača pokraj Rijeke. Dokumentarac Hrvoja Mabića otkrit će tko je četrvti majmun, a o istoj problematici svoj će komentar dati i gost večeri.

FOTO: Info zona
 
Ciklus Što je film bez sociologije organizira Imaginacija splitsko društvo sociologa s ciljem približavanja socioloških tema široj javnost kroz film i razgovor s gostima. Aktivnost se realizira u sklopu programa Klub za mlade Zona koji financira Ministarstvo socijalne politike i mladih.

Komentari na članak

Vezani članci

Kit ubojica

Šest dokumentaraca koji su svijet učinili boljim mjestom

Dokumentarni filmovi koji su promijenili svijet

U ovom članku donosimo šest dokumentarnih filmova koji su svojim šokantnim sadržajem potaknuli javnost na djelovanje kako bi naš planet učinili ljepšim i sigurnijim za život.

Film

Kinematografija

Karlovac postaje svjetska meka srednjoškolskog filmskog stvaralaštva

Na ovogodišnji natječaj za Filmsku reviju mladeži i Four River Film Festival pristiglo je rekordnih 1013 filmova. Njih čak 850 stiže iz 50 zemalja diljem svijeta.

Joe (2013)

Film: Joe (2013.)

Joe - više ljudska nego socijalna priča

FAK preporuča: „Nicolas Cage ostvario je jednu od svojih najboljih uloga i možda kupio kredit za još nekoliko. Broj uloga velik je, a uspjeh se dijeli na odličan ili očajan – sredine nema.“

Suicide Squad

Warner Bros.

Novi trailer za film „Suicide Squad“

Novi trailer filma „Suicide Squad“, u kojem će se pojaviti i novi Joker i novi Batman, procurio je tijekom ovog vikenda. Studio „Warner Bros“ ubrzo je objavio novi visokokvalitetni trailer.

Episode VIII: The Last Jedi

Star Wars Episode VIII: The Last Jedi

Novi nastavak Star Warsa izazvao veliku raspravu: Tko je misteriozni "posljednji jedi"?

Nakon nedavno objavljenoga naslova novoga nastavka Ratova zvijezda svi se pitamo: "Tko je to?"