Svijet iluzija

Optičke varke Muzeja iluzija useljavaju se u još jedan grad

Muzej iluzija

Nakon što je Muzej iluzija privukao brojne zagrebačke posjetitelje, čini se da će uskoro uveseljevati Zadrane i njihove turiste.

Premda se Zagreb može pohvaliti čitavim nizom muzeja u kojima su izložene mnogobrojne vrijedne zanimljivosti, muzej iz Ilice 72 već neko vrijeme ne silazi s top ljestvice posjećenosti. Ne radi se o iluziji, nego o Muzeju iluzija.

Upravo na spomenutoj adresi svakog dana od 9 do 22 sata možete uživati u najvećoj zbirci holograma u ovom dijelu Europe. Tu možete organizirati nezaboravne rođendanske proslave ili kupiti iluzije i ponijeti ih sa sobom.

Oduševit će vas zbunjujući svijet u koji ćete uroniti i nećete moći vjerovati svojim očima. Ovoliko suvremen nije ni Muzej suvremene umjetnosti. Osim što ćete se zabaviti, naučit ćete pregršt informacija o vidu, percepciji, ljudskom mozgu i cjelokupnoj znanosti.

Do sada su se na dva kata izložene atrakcije poigravale s percepcijom brojnih Zagrepčana i turista, a čini se kako će se optičke varke useliti u još jedan grad.

Naime, Zadar bi također mogao postati domaćin ovom svjetskom trendu sudeći prema informacijama s Facebook stranice. Kako će izgledati još nije poznato, ali se da naslutiti da Zadrane očekuje vortex tunel kojeg ni metropola nema.

 

 

Komentari na članak

Vezani članci

Vatromet, doček nove godine

Doček na otvorenom

Zagrepčane čeka bogat program za doček; na glavnom trgu Hladno pivo i Četiri tenora

Grad Zagreb ove je godine pripremio bogat program za doček na otvorenom. Uz tradicionalne lokacije poput Trga bana J. Jelačića, posjetitelji će moći besplatno uživati i na mnogim drugim gradskim lokacijama.

Besplatne radionice za traženje posla

Poslovni klub Črnomerec

Prijavite se na besplatne radionice za traženje posla!

Polaznici radionica usavršavat će osnovna znanja i vještine potrebna za ulazak na tržište rada i predstavljanje budućem poslodavcu.

Lan turnir powered by Universe

Udruga Universe poziva na prijavu

Očekuje nas najveći LAN turnir u travnju!

Organizator je udruga Universe, koja je odlučila ponuditi ljubiteljima video igara i elektroničkih sportova priliku u zajedničkom druženju i odmjeravanju snaga jer Hrvatska u tom segmentu znatno zaostaje u Europi i svijetu općenito.

Kape u zraku

Sveučilište u Zagrebu

Izašli rezultati natječaja za program studentske razmjene ERASMUS+

Studenti koji nisu uspjeli ući u program razmjene mogu uložiti žalbu povjerenstvu visokog učilišta u roku od osam dana od objave rezultata natječaja.

Naslovna

„Srce vjeruje, um ostvaruje"

FOTO: Svečano otvorene treće Europske sveučilišne igre

Na stadionu Mladost u Zagrebu svečano su otvorene treće Europske sveučilišne igre Zagreb-Rijeka 2016. Svečana ceremonija bila je uvertira u dva tjedna uzbuđenja koja očekuju sportaše i ostale sudionike.