LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Udruga „Ozana“

Opće se dobro sastoji od sreće pojedinaca

Trač partija uz vrući čaj nikad nije dosadna. U Udruzi "Ozana" je još zanimljivija.

Trač partija uz vrući čaj nikad nije dosadna. U Udruzi "Ozana" je još zanimljivija.

Životni ritam svakog zaposlenog čovjeka ne ostavlja puno prostora za opuštanje. Iako većina jedva dočeka završetak osmosatnog radnog dana kako bi se u miru mogla družiti s obitelji (ili sa sobom samima) neki ovo vrijeme provode u nešto drukčijem okruženju. U „Ozani“ je uvijek veselo, a posebna radost dolazi s četvrtkom. Gospođe žure iz banaka i ureda u kojima rade prema Vukovarskoj 235 na druženje uz šalicu čaja koji s posebnom pažnjom pripremaju štićenici.  

Ozana“ je osnovana 1991. godine u svrhu poboljšanja kvalitete života osoba s invaliditetom i njihovih obitelji. Trenutno okuplja desetero djece predškolske dobi s teškoćama u razvoju i tridesetero mladih i odraslih osoba s invaliditetom.

Suvremeno društvo je u posljednje vrijeme sve više usmjereno prema potpunijem uključivanju osoba s teškoćama u zajednicu u kojoj će oni moći pokazati sve svoje skrivene sposobnosti. Optimistično okruženje i entuzijazam zaposlenika Udruge donose nadu u bolje sutra. Poseban trud u osmišljavanju i provođenju različitih aktivnosti omogućuje Ozaninim štićenicima da se razviju do svojih maksimalnih potencijala.

Ali nisu oni jedini koji rastu i sazrijevaju ovdje. Svaka osoba otvorenog uma i (još važnije) srca vidjet će u ovome priliku za vlastito ispunjenje i rast u svakom pogledu. Ekipa portala Studentski.hr imala je priliku družiti se prošloga četvrtka sa svim ljudima dobre volje u Štrikeraj cafeu.

Posjetite i vi Štrikeraj cafe i iskukičajte ili ispletite kvadratić za dekicu! Vrata su otvorena od 17:00 do 20:00, a vješti poslužitelji željno vas iščekuju. Vidimo se!

FOTO: ANITA KLASNIĆ/STUDENTSKI.HR